Ελένη για Βέφα: Τι να πεις σε μια μάνα που χάνει το παιδί της...

30.10.2014
Ποικίλα ήταν τα σχόλια που ακούστηκαν για τη στάση της Ελένης Μενεγάκη να μην αναφερθεί καθόλου το μεσημέρι της Τετάρτης (29/10) στον αιφνίδιο θάνατο της Αλεξίας Αλεξιάδου.

Τη στιγμή, που απέναντι η Τατιάνα Στεφανίδου αναφερόταν στο θέμα (χωρίς να αναφερθεί σε ονόματα) ξανά και ξανά. Εξάλλου, η Ελένη με τη Βέφα Αλεξιάδου υπήρξαν για περισσότερα από 10 χρόνια στενές συνεργάτιδες στον «Πρωινό Καφέ», ενώ είχαν και προσωπικές σχέσεις.

Ωστόσο, το μεσημέρι της Πέμπτης (30/10) η παρουσιάστρια ιδιαίτερα συγκινημένη αναφέρθηκε στο θάνατο της Αλεξίας, την οποία γνώριζε προσωπικά και με τρυφερά λόγια μίλησε για εκείνην, αλλά και τη μητέρα της Βέφα. Κι εξήγησε και τους λόγους που προτίμησε να μην κάνει καμία αναφορά στο θλιβερό συμβάν την προηγούμενη μέρα.

«Επειδή σε γεγονότα που έχουν να κάνουν με πολύ νέους ανθρώπους, με ζωή και θάνατο και θέλεις να το κοιτάξεις λίγο παραπάνω για τόσο σοβαρά γεγονότα, στη χθεσινή εκπομπή αποφύγαμε να αναφερθούμε στην είδηση του θανάτου της Αλεξίας Αλεξιάδου», ήταν το πρώτο σχόλιο της ως απάντηση σε όσους έσπευσαν να την κρίνουν.

Και συνέχισε: «Αυτούς τους ανθρώπους τους γνώρισα πριν από 20 χρόνια, όταν πρωτοσυνεργάστηκα με τη κυρία Βέφα, την κυρία Βέφα μας, όταν μας έμαθε τη μαγειρική – και μου έμαθε και εμένα – , την αγάπη για την κουζίνα, τα υλικά, του να φτιάχνεις κάτι που ικανοποιεί αυτούς που αγαπάς. Αρκετές φορές ερχόταν με τη μικρή της κόρη, η οποία είχε αρχίσει σιγά σιγά, μετά το 95 να ασχολείται με τη μαγειρική. Η Αλεξία μού έλεγε ότι εκείνη θέλει να ασχοληθεί με ένα άλλο κομμάτι της κουζίνας, της μαγειρικής, να κάνει τις δικές της δημιουργίες… Απ’ όσο τις έζησα μαζί 10 χρόνια στον “Πρωινό Καφέ” και μία φορά την εβδομάδα κάναμε πολύ ωραία πράγματα, εντυπωσιακά τραπέζια».

Η συγκίνηση της ήταν μεγάλη και με δυσκολία πρόσθεσε: «Είχα γνωρίσει έναν πολύ τρυφερό άνθρωπο, μία πολύ τρυφερή μαμά, έναν άνθρωπο που του άρεσε πάρα πολύ να ασχολείται με τα παιδιά του. Δεν ξέρω αν κανείς μπορεί να εκφραστεί μέσα από την τηλεόραση για τέτοιες στιγμές. Τι να πεις σε μια μάνα που έχει χάσει το παιδί της εκτός από το ότι τη νιώθεις και είσαι κοντά της; Μόνο κατ’ ιδίαν μπορείς να εκφραστείς και τότε οι άνθρωποι δεν θέλουν να ακούσουν τίποτα, ό, τι κι αν είναι αυτό. Να νιώσουν θέλουν. Την αγάπη σου, ότι είσαι κοντά τους. Να στείλω και σ’ εκείνη και στη μεγάλη αδελφή της Αλεξίας τα θερμά μου συλλυπητήρια και πολύ δύναμη στην κυρία Βέφα μας!».

Στη συνέχεια με τρεμάμενη φωνή ζήτησε να περάσουν σε διαφημίσεις, ενώ έκλεισε στέλνοντας ένα τρυφερό φιλί.