Game of Thrones: Συγκλονιστικές εξελίξεις -Εκτός βιβλίων (Spoiler Alert)

26.05.2015
Το έβδομο επεισόδιο του πέμπτου κύκλου της επιτυχημένης τηλεοπτικής σειράς έφερε τη δράση σε σημεία που ο συγγραφέας των βιβλίων δεν έχει γράψει ακόμη!

"Το δώρο" ("The Gift"). Αυτός είναι ο τίτλος του έβδομου επεισοδίου για τον πέμπτο κύκλο της σειράς "Game Of Thrones" που προβλήθηκε την Κυριακή το βράδυ στην Αμερική και από εκείνη τη στιγμή έχει "κατέβει" εκατομμύρια φορές σε όλο τον πλανήτη. Οι εξελίξεις συγκλονιστικές.

Αν όμως δεν το έχεις δει ή δεν θέλεις να μάθεις τι ακριβώς συνέβη, καλύτερα να σταματήσεις σε αυτό το σημείο. Ακολουθούν λεπτομέρειες της πλοκής που πιθανότατα να μην θέλεις να μάθεις ακόμη. Σε αντίθετη περίπτωση, γύρνα σελίδα και μάθε τα όλα.

SPOILER ALERT

Τι να πρωτοπούμε για αυτό το επεισόδιο. Αρχικά, αυτό που φοβόμασταν περισσότερο ξεκίνησε! Ο Χειμώνας ήρθε. Το κρύο και το χιόνι ξεκίνησε με τα προβλήματα να μεγαλώνουν για τους πρωταγωνιστές.

Στο Μαύρο Κάστρο, ο Μέιστερ Αίμον πεθαίνει, ο Τζον Σνόου φεύγει για να βρει τους άγριους και ο κολλητός του, Σαμ, γίνεται "άντρας". Η Γκίλι αναλαμβάνει τα "δέοντα" αφού εκείνος πρώτα έχει φάει του καιρού του από δύο "καλόπαιδα" της νυχτερινής φρουράς που γλυκοκοίταξαν την άγριά του!

Ο Στάνις Μπαράθεον συνεχίζει να οδεύει προς το Γουίντερφελτ, όμως με δυσκολίες λόγω του καιρού που έχει δείξει τα δόντια του. Η Μελισάντρα τον πιέζει να θυσιάσει την κόρη του, όμως εκείνος αντιστέκεται σθεναρά -προς το παρόν.

Στο Γουίντερφελτ ο εφιάλτης της Σάνσα συνεχίζεται καθώς ο νέος σύζυγός της, Ράμσεϊ Μπόλτον την κρατά κλειδωμένη και την επισκέπτεται κάθε βράδυ για να ικανοποιήσει τις ορέξεις του -με βίαιο τρόπο, εννοείται.

Η πρόσπάθεια της Σάνσα να φέρει τον "μεταλλαγμένο" Θίον με τα νερά της, πέφτει στο κενό με τραγικό τρόπο καθώς εκείνος τη "δίνει" στεγνά στον σαδιστή Μπόλτον και εκείνος επιδεικνύει τη δύναμή του με τον χειρότερο τρόπο.

Στο Ντορν, ο Τζέιμι Λάνιστερ ακούει από το στόμα της κόρης/ανιψιάς του Μυστέλα ότι δεν θέλει να επιστρέψει στο Κινγκς Λάντινγκ με τίποτα. Αγαπάει τον αρραβωνιαστικό της και θέλει να μείνει εκεί.

Αλλά προβλήματα αντιμετωπίζει η Σέρσεϊ η οποία αφού επισκέπτεται τη νυφαδιά της, Μάρτζορι στο μπουντρούμι, χωρίς να το καταλάβει βρίσκεται και εκείνη στο διπλανό αφού ο εξάδελφος Λανσέλ, ο οποίος έχει περάσει τα πάνδεινα εξαιτίας της στο παρελθόν, την προδίδει και ο Σέπτον, στον οποίο η ίδια έδωσε τη θέση και τη δύναμη την καταδικάζει κατηγορηματικά.

Για πολλούς, η Σέρσεϊ πήρε αυτό που της αξίζει.

Και φυσικά, το "καλό" για το τέλος και αφορά σε ένα κομμάτι που όσοι έχουν διαβάσει τα βιβλία περιμένουν με λαχτάρα να συμβεί, όμως ο Ρ. Ρ. Μάρτιν ακόμη δεν το έχει γράψει.

Να όμως που στη μικρή οθόνη μόλις το είδαμε.

Επιτέλους, η Ντενέρις και ο Τύριον συναντήθηκαν, ακόμη και αν ο άνθρωπος που εμπνεύστηκε την ύπαρξή τους αρχικά, ο συγγραφέας των βιβλίων Ρ. Ρ. Μάρτιν δεν έχει γράψει γι αυτή σε όσα έχει κυκλοφορήσει μέχρι σήμερα.

Στο Έσος, ο Τζόρα και ο Τύριον πουλήθηκαν σκλάβοι σε κάποιον που στέλνει τους ανθρώπους του στις αρένες που μόλις ξανάνοιξε η Καλίσι. Η ίδια η βασίλισσα παρακολουθεί τους πρώτους αυτούς αγώνες με τον μέλλοντα σύζυγό της. Ο Τζόρα αποκαλύπτεται και ο Τύριον συστήνεται ως "το δώρο".

Και μετράμε τις ώρες αντίστροφα μέχρι την άλλη εβδομάδα!