Γκαγκάκη: «Θέλαμε να κάνουμε την Ελεονώρα Μενεγάκη» [vds]

16.06.2015
Η Κατερίνα Γκαγκάκη, η οποία αποτελεί πλέον παρελθόν για τον Ant1 κι ενώ έχει εργαστεί εκεί για περίπου δέκα χρόνια, ήταν καλεσμένη στην εκπομπή «ΌΛΑ ΜΠΙΠ» και μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στη συνεργασία Χρήστου Φερεντίνου- Σίσσυς Χρηστίδου, αλλά και για το πρώτο διάστημα που η Ελεονώρα Μελέτη είχε αναλάβει την παρουσίαση του «Πρωινού Καφέ».

«Έχουν υπάρξει περίοδοι στην ψυχαγωγία με πρωινά που έλεγες κάποια στιγμή ότι απλώς δεν σώζεται. Δεν μπορείς να πείσεις τους άλλους να τα βρούνε μεταξύ τους. Ο Φερεντίνος και Χρηστίδου δεν το σώσανε μεταξύ τους ποτέ. Δεν υπήρχε τρόπος να σωθεί.

Θεωρώ ότι αυτό, το οποίο συνέβη στην Ελεονώρα εκείνη την περίοδο με εμένα να έχω παίξει πολύ σημαντικό ρόλο ήταν λίγο άγριο. Θυμάμαι την Ελεονώρα να την παίρνω σβάρνα μία εβδομάδα και να της λέω ‘και τώρα θα πάμε στα μπουζούκια άλφα, στα μπουζούκια βήτα, στα μπουζούκια γάμα γιατί πρέπει να γνωρίσεις αυτούς, θα φοράς αυτά, θα λες αυτά’, την τσακίσαμε. Εγώ αν μη τι άλλο μπορώ να σου πω -δε μιλάω για τα υπόλοιπα κομμάτια- μόνο το πρόγραμμα που της είχε βάλει ήταν εκτός ελέγχου».

Παραδέχτηκε δε ότι όλα τα παραπάνω αποσκοπούσαν στο να την κάνουν Μενεγάκη.

Τέλος, δεν έκρυψε ότι «Έχω πει παραμύθι στις παρουσιάστριες. Μου έχει τύχει δεν θα σας πω σε ποια παρουσιάστρια ήταν σε τραγική κατάσταση. Και προσπαθούσα να πω ότι όλο αυτό ήταν από την ζήλεια του κόσμου. Και προσπαθούσαν να εξηγήσω γιατί είχε αγγίξει τόσο πολύ την τελειότητα μέχρι της έλεγα ότι είσαι η αυριανή Αλίκη Βουγιουκλάκη».

Όσον αφορά τη λήξη της συνεργασίας της με το κανάλι του Αμαρουσίου, Κατερίνα Γκαγκάκη είπε:

«Προσπαθώ να χαλαρώσω. Ξέρεις τελείωσα πριν από μερικές μέρες από την θέση μου στον ΑΝΤ1. Τον Αυγουστο θα έκλεινα 10 χρόνια στον σταθμό. Εξεπλάγην με το πόσος κόσμος αισθάνθηκε έκπληξη, ήταν τόσο εντυπωσιακό. Από την στιγμή που το αποφασίσαμε, για τρεις μήνες δούλευα κανονικά, που με βοήθησε πάρα πολύ.

Πέρασα όλα τα στάδια του πένθους, της λύπης, της θλίψης. Στενοχωρήθηκα πάρα πολύ. Ήρθε αμοιβαία η απόφαση, το συζητούσαμε καιρό. Το κανάλι ήθελε να διαφοροποιήσει τον τρόπο που δούλευε σε αυτό το κομμάτι, λόγω εποχής και ακολουθώντας ένα πρότυπο εξωτερικού και να το δώσει να γίνεται outsource. Το κομμάτι που λέγεται επικοινωνία, δημόσιες σχέσεις. Εδώ και ένα χρόνο λέω ότι θα ήθελα να κάνω κάτι δικό μου, ήταν περίεργο, ήταν λίγο ΟΥΠΣ... Νομίζω ότι ήταν δεσμός. Ο ΑΝΤ1 είχε την νοστιμάδα του δεσμού. Στενοχωρήθηκα με το πώς ήρθαν οι εποχές και το οδήγησαν εκεί. Ξέρεις τι θα ήθελα στην πραγματικότητα; Θα σου μιλήσω ειλικρινά, να γινόταν αυτό και να με παρακαλούσαν όλοι γονυπετείς να μην το δεχτώ. Θα ήθελα συναισθηματικά να γίνει, ξέρω ότι είναι για καλό και για μένα, αλλά θα ήθελα να αισθάνομαι ότι οι άλλοι δεν το θέλουν.

Σε αυτή την δουλειά για να την κάνεις καλά σημαίνει ότι εξ ορισμού. Έχεις περιορίσει όλα τα υπόλοιπα κομμάτια. Εμένα μου άρεσε, περνούσα καλά. Το πρόσημο είναι θετικό, πέρασα πάρα πολύ ωραία. Μπροστά, πίσω από την κάμερα, ήταν πολύ θετικός ο κόσμος μαζί μου. Είχαμε πει κάποια στιγμή ότι κάποιο κομμάτι θα το πάρω ως εξωτερική συνεργάτης δεν έχουμε ακόμη δομήσει τους όρους. Πρέπει να σου πω ότι ερχόμενη εδώ πάρκαρα στην ίδια θέση που πάρκαρα τα τελευταία χρόνια».