Το womenonly.gr συμμετέχει στην απεργία των δημοσιογράφων

03.02.2016
Οι εργαζόμενοι στο womenonly.gr συμμετέχουν στην 24ωρη απεργία που κήρυξαν τα σωματεία εργαζομένων στο Τύπο και τα ΜΜΕ ξεκινώντας από τις 6πμ σήμερα. Ως εκ τούτου ροή ειδήσεω στο site δεν θα υπάρξει αυτές τις ώρες.

Επισημαίνοντας για άλλη μια φορά ότι το Ασφαλιστικό είναι μείζον θέμα για τον κλάδο αφού εντάσσεται στην γενικότερη κατεύθυνση διάλυσης της κοινωνικής ασφάλισης και της μετατροπής, ενός κοινωνικού δικαιώματος σε ατομική υπόθεση, οι Συνεργαζόμενες Ενώσεις διατρανώνουν προς κάθε κατεύθυνση την πάγια και αδιαπραγμάτευτα αγωνιστική τους θέση για:

• Την αυτονομία και την αυτοτέλεια των ασφαλιστικών Ταμείων των εργαζομένων στα ΜΜΕ και των πόρων τους, που αποτελούν εργοδοτική εισφορά και υποκαθιστούν στο ΕΤΑΠ-ΜΜΕ τη συμμετοχή του κράτους στην τριμερή χρηματοδότηση της κοινωνικής ασφάλισης. Το αγγελιόσημο αποτελεί κατάκτηση και δεν είναι προνόμιο, όπως επιδιώκουν να το εμφανίσουν κάποιοι για να προκαλέσουν κοινωνικά αντανακλαστικά εναντίον των εργαζομένων στα ΜΜΕ.

• Τα Ταμεία των εργαζομένων στα ΜΜΕ είναι αυτοχρηματοδοτούμενα και δεν επιβαρύνουν τον κρατικό προϋπολογισμό. Αντίθετα, παρά τα εκατομμύρια που τους οφείλει το Δημόσιο από το ΙΚΑ, τα δομημένα ομόλογα, τη διαδοχική ασφάλιση και την ΕΡΤ, συνεισφέρουν και στα δημόσια έσοδα.

• Τα Ταμεία των εργαζομένων στα ΜΜΕ και των Ενώσεων ΜΜΕ είναι αδιαπραγμάτευτη ζώνη ανεξαρτησίας και διασφάλισης για την ελευθερία της έκφρασης, τις ΣΣΕ και το δικαίωμα της κοινής γνώμης για υπεύθυνη ενημέρωση.

Η Συντονιστική Επιτροπή των Συνεργαζομένων Ενώσεων καλεί όλους τους εργαζόμενους στο χώρο του Τύπου να συμμετάσχουν αγωνιστικά στην 24ωρη απεργία της Τετάρτης 3/2/2016 και στην απεργιακή συγκέντρωση που θα πραγματοποιηθεί στις 12 το μεσημέρι στο Υπουργείο Εργασίας (Σταδίου 29).

√ Διεκδικούμε δουλειά, αξιοπρεπείς ΣΣΕ, κοινωνική ασφάλιση για όλους και σοβαρή, αξιόπιστη και δημοκρατική ενημέρωση με βάση τις αληθινές ανάγκες της κοινωνίας.
√ Ζητάμε συλλογικά δικαιώματα, που θα εγγυώνται την αξιοπρέπεια και την ανεξαρτησία των εργαζομένων στα ΜΜΕ και της Ενημέρωσης.