Πέθανε ο σκηνοθέτης Κώστας Κουτσομύτης

10.03.2016
"Έφυγε" από τη ζωή ο Κώστας Κουτσομύτης. Ο καταξιωμένος σκηνοθέτης της μικρής οθόνης, με τις αμέτρητες επιτυχίες στο ενεργητικό του, άφησε την τελευταία του πνοή το μεσημέρι της Πέμπτης (10/3)

Ο σπουδαίος νοσηλευόταν στο νοσοκομείο Σισμανόγλειο καθώς αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα υγείας.

Ο Κουτσομύτης ήταν από τους σημαντικότερους δημιουργούς της ελληνικής τηλεόρασης, είχε μεταφέρει πολλά λογοτεχνικά έργα, ενώ έχει σκηνοθετήσει θρυλικές σειρές όπως, «Εκείνος κι εκείνος», «Καπνισμένος ουρανός».«Κίτρινος φάκελος», «Βαμμένα Κόκκινα Μαλλιά», «Η εκτέλεση» «Πρόβα Νυφικού», «Η αγάπη αργησε μια μέρα», «Ο μεγάλος θυμός», «Ύστερα ήρθαν οι μέλισσες», «Ματωμένα Χώματα», «Οι μάγισσες της Σμύρνης».

Γεννημένος στα Γρεβενά Μακεδονίας, σπούδασε κινηματογράφο στην Ανώτατη Σχολή Κινηματογράφου της Βιέννης και το 1965 γύρισε την πρώτη του μικρού μήκους, ταινία. Έναν χρόνο μετά υπογράφει, σε συνεργασία με τον Βασίλη Βασιλικό, το σενάριο «Θύματα Ειρήνης», βασισμένο στο ομώνυμο βιβλίο του συγγραφέα.

Η καριέρα του ξεκίνησε από τη θέση του βοηθού σκηνοθέτη στην Φίνος Φιλμ. Στη συνέχεια συνεργάστηκε με διάφορους παραγωγούς κι άρχισε να σκηνοθετεί για την ελληνική τηλεόραση, ενώ στο ενεργητικό του είχε πολλά βραβεία.