Αυτά τα κανάλια έμειναν χωρίς άδεια: Πόσα χρήματα έφτασαν να δίνουν

02.09.2016
Μετά από το μαραθώνιο των 66+ ωρών, πολλά από τα κανάλια που μας συντροφεύουν για περισσότερα από 20 χρόνια, κινδυνεύουν να ρίξουν μαύρο, καθώς δεν κέρδισαν μία από τις 4 νέες τηλεοπτικές άδειες.

Μετά την ολοκλήρωση του διαγωνισμού, εκτός τηλεοπτικού τοπίου μένουν οι τηλεοπτικοί σταθμοί ALPHA του Δημήτρη Κοντομηνά και STAR, ενώ στους ηττημένους της διαδικασίας συμπεριλαμβάνονται επίσης οι εταιρείες “ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΌΣ ΠΑΡΟΧΟΣ” και DIMERA του Ιβάν Σαββίδη.

Το συνολικό τίμημα των τεσσάρων τηλεοπτικών αδειών αγγίζει τα 246 εκατομμύρια ευρώ, ποσό που υπερέβη ακόμη και την πιο αισιόδοξη προσδοκία της κυβέρνησης.

Από την άλλη πλευρά, το τηλεοπτικό τοπίο αλλάζει ριζικά πλέον καθώς έπειτα από ενενήντα μέρες δεν θα έχουν δικαίωμα εκπομπής τέσσερις από τους μεγαλύτερους τηλεπτικούς σταθμούς της χώρας (MEGA, ALPHA, STAR, και EPSILON).

Χωρίς αδειοδότηση αποχώρησαν από το κτίριο της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας (ΓΓΕΕ) τα τηλεοπτικά σχήματα: ΝΕΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (N.T.V.), DIMERA MEDIA INVESTMENTS LIMITED, ALPHA ΔΟΡΥΦΟΡΙΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ Α.Ε. (ALPHA), ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΟΣ ΠΑΡΟΧΟΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΙΑ (ITV CP).

Αξίζει να σημειωθεί πως από τους ηττημένους, τα ποσά που έφτασαν να δίνουν χωρίς να εξασφαλίσουν τελικά μια άδεια, ήταν στα 61,5 εκατομμύρια ευρώ. Η λίστα με τους επιλαχόντες έχει ως εξής.

Όσο για το τι θα συμβεί με τους σταθμούς που δεν εξασφάλισαν μια άδεια;

Μέσα σε διάστημα πέντε ημερών, θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί ο επανέλεγχος των πόθεν έσχες των «προσωρινών υπερθεματιστών», όπως αποκαλούνται τυπικά οι νέοι καναλάρχες. Αυτό σημαίνει ουσιαστικά ότι θα ελεγχθεί η προέλευση και ο τρόπος απόκτησης των οικονομικών πόρων που θα διατεθούν για τις άδειες.

Θα ακολουθήσει διάστημα 90 ημερών προκειμένου τα νέα κανάλια να είναι έτοιμα να εκπέμψουν. Μετά την πάροδο αυτού του χρονικού διαστήματος, το σήμα των καναλιών που δεν έχουν άδεια θα διακοπεί, όπως έχει πολλές φορές τονίσει η κυβέρνηση.

Διάβασε επίσης: Τα μεγάλα ονόματα & πρότζεκτ των τηλεοπτικών σταθμών που δεν πήραν άδεια

Και Θρίλερ τέλος! Ιδού οι τέσσερις που κέρδισαν τις τηλεοπτικές άδειες