Δήμητρα Παπαδοπούλου για Απαράδεκτους: «Είχαμε τόσες πολλές καταγγελίες...» [vds]

16.11.2016
Καλεσμένη χθες Τρίτη 15 Νοεμβρίου στο Βράδυ του Πέτρου Κωστόπουλου ήταν η Δήμητρα Παπαδοπούλου και μεταξύ άλλων συζήτησαν κατά πόσο το χιούμορ υφίσταται σήμερα περιορισμούς κι έκαναν σύγκριση με το παρελθόν.

Ο Κωστόπουλος είπε χαρακτηριστικά:

«Το χιούμορ στην Ελλάδα έχει γίνει λίγο κακό με την έννοια ότι έχει μπει μια πολιτική ορθότητα που δεν μπορούμε να κάνουμε πλάκα με gay, με τον Πόντιο»

Η Παπαδοπούλου, η οποία εκτός από ηθοποιός είναι σεναριογράφος και μας έχει χαρίσει τους «Απαράδεκτους» και άλλες τηλεοπτικές σειρές και πλήθος θεατρικών έργων απάντησε:

«Ναι, έχει γίνει λίγο περιοριστικό, λίγο ασφυκτικό. Εγώ θυμάμαι στους «Απαράδεκτους» είχαμε τόσες πολλές καταγγελίες, από οργανώσεις, από χίλια δυο. Όμως τώρα με το πολύ politically correct δεν μπορείς να πεις τόσα πράγματα όσα παλιά. Αυτό το θεωρώ χαζό.»

Και πρόσθεσε στη συνέχεια εάν η ίδια επηρεάζεται όταν γράφει σενάρια:

«Προσέχω, έχω το νου μου. Είναι άλλες εποχές, είναι πιο ευαίσθητες. Και επειδή γίνονται διάφορες μετατοπίσεις, γίνονται αλλαγές, δεν είναι αστείο. Είναι μια περίοδος που είναι όλοι ευαίσθητοι γιατί οι παλιοί θέλουν να κρατήσουν το κεκτημένο τους, οι καινούριοι που έρχονται, είτε με εθνικιστικό, είτε με οποιοδήποτε τρόπο, έρχονται με φόρα κι είναι όλα... Οπότε έχω μια επίγνωση ότι είναι η εποχή τέτοια. Δεν κάνω έκπτωση σε αυτά που θέλω να πω. Απλά θα προσέξω λίγο παραπάνω από την εποχή των «Απαράδεκτων» που ήμουν απευθείας από το Εξάρχειο.»