«Η Φουρέιρα να πάει στη Eurovision με τη σημαία της Αλβανίας. Από κει είναι» [vds]

16.03.2017
Κατά καιρούς η Ελένη Φουρέιρα δεν έχει κρύψει την επιθυμία της να εκπροσωπήσει την Ελλάδα στη Eurovision κάποια στιγμή, ενώ έχει παραδεχτεί πως έχει κάνει ήδη προσπάθειες, αλλά δεν έχει κάτσει μέχρι τώρα.

Στην εκπομπή La Biri Biri η Χριστίνα Λαμπίρη κι οι συνεργάτες της συζήτησαν τα παραπάνω με τον Θοδωρή Ρακιτζή να λέει πως εάν θέλει η Φουρέιρα να πάει Eurovision, να πάει με τα χρώματα της Αλβανίας αφού είναι από την Αλβανία.

«Θέλω να πω κάτι, μου βγαίνει. Είναι λίγο ξινό αυτό που θα πω, αλλά μου βγαίνει. Θα ήθελα πάρα πολύ να δω την Ελένη Φουρέιρα να πηγαίνει στην Eurovision με τη γειτονική μας χώρα, με τη σημαία της και όχι με την ΕΡΤ. Γιατί θα ήθελα πάρα πολύ να πάει με τα δικά της χρώματα κανονικά. Εγώ θέλω να πάει η Demy, όπως πάει. Η Φουρέιρα δεν είναι Ελληνίδα, είναι από την Αλβανία. Δεν είναι κακό. Το έχει πει η ίδια. Δεν είναι χτύπημα κάτω από τη μέση. Με τη μουσική εγώ δεν αστειεύομαι. Εγώ θέλω όταν βλέπω την ελληνική σημαία να πηγαίνει σωστά. Δεν θέλω να την υπηρετήσει άλλος άνθρωπος. Έχουμε τόσους Έλληνες εδώ να πάνε να την υπηρετήσουν. Αλλιώς είναι που θα δω την Demy και θα το ευχαριστηθώ κι ας πάω στην κορύφη και ας πάω στον πάτο».

Βέβαια, η παραπάνω άποψη δεν άρεσε καθόλου στη Λαμπίρη, η οποία επεσήμανε πως με το ίδιο σκεπτικό ούτε τη συμμετοχή της Καλομοίρας δε θα έπρεπε να είχαμε στηρίξει, η οποία «δε μιλάει Ελληνικά, ενώ τουλάχιστον η Φουρέιρα μιλάει».

Σε αυτό ο Ρακιτζής απάντησε:

«Έχει φωνάρα. Εγώ τη θαυμάζω πάρα πολύ να τη δω και να πάει και να πάρει και την πρώτη θέση με τη χώρα της».