Βόμβα! Φεύγει η Ελένη Μενεγάκη από τον Alpha; Όλο το παρασκήνιο

11.04.2017
Τον Φεβρουάριο του 2016 ο Alpha ανανέωσε το συμβόλαιο συνεργασίας του με την Ελένη Μενεγάκη για τέσσερα χρόνια και η ανακοίνωση έγινε με κάθε «μεγαλοπρέπεια», αλλά τα φετινά χαμηλότερα σε σχέση με άλλες χρονιές νούμερα τηλεθέασης της εκπομπής «Ελένη» φαίνεται πως έχουν φέρει μουρμούρα στους διαδρόμους του καναλιού.

Σύμφωνα με το TV Έθνος, «μπορεί ναι μεν το συμβόλαιο της παρουσιάστριας να είναι τετραετές, "κανείς όμως δεν γνωρίζει επακριβώς τις ρήτρες του όσον αφορά στην τηλεθέαση αλλά και τη διαφήμιση", όπως επισημαίνουν χαρακτηριστικά έμπειροι γνώστες του τηλεοπτικού γίγνεσθαι.

Σε μια περίοδο που η παρουσιάστρια καταβάλλει έντονες προσπάθειες να αυξήσει τα νούμερα τηλεθέασης της εκπομπής τόσο με πειράματα εντός εκπομπής (ρεπορτάζ εκτός πλατό, αλλαγές στους ρόλους του πάνελ) όσο και με διαφορετικό χειρισμό της δημοσιότητας όσον αφορά την προσωπική της ζωή -σαφώς πιο εξωστρεφή σε σχέση με το παρελθόν-, η ίδια φέρεται δυσαρεστημένη με τον Alpha, μια και λέγεται πως δεν έχει πληρωθεί τους τελευταίους δύο μήνες.

Ωστόσο, και από την πλευρά του καναλιού υπάρχει δυσαρέσκεια και μάλιστα όχι μόνο για την πτώση της τηλεθέασης, αλλά και για την πτώση της διαφήμισης και των χορηγικών πακέτων.

Μάλιστα, καλά ενημερωμένες πηγές αναφέρουν πως υπάρχει σαφής διάσταση απόψεων με τον εμπορικό διευθυντή του Alpha Kώστα Χαρίτση και αναφέρουν ως πιο πρόσφατο περιστατικό στην ήδη τεταμένη σχέση την απουσία από την εκπομπή μιας δημοφιλούς ενότητας τις προηγούμενες σεζόν, αυτής με τα τετράγωνα πίσω από τα οποία κρύβονταν δώρα για τους τηλεθεατές.

Προσθέτουν με νόημα πως ακόμη και σήμερα η Ελένη Μενεγάκη είναι το πιο υψηλά αμειβόμενο πρόσωπο όλου του σταθμού κια μάλιστα με μεγάλη διαφορά από όλους τους υπόλοιπους παρουσιαστές.»

Έτσι, όπως διαβάζουμε στο ίδιο δημοσίευμα στο TV Έθνος, τίποτα δεν αποκλείεται μετά το τέλος της τηλεοπτικής σεζόν, ακόμα και το ενδεχόμενο ενός «βελούδινου επαγγελματικού διαζυγίου, το οποίο σε κάθε περίπτωση θα οριστικοποιηθεί μόνο μετά από συνάντηση "κορυφής" της παρουσιάστριας με την ιδιοκτησία του σταθμού.»

Βέβαια, μην ξεχνάμε πως η Ελένη «πουλάει τρελά» αφού είναι η μόνη Ελληνίδα παρουσιάστρια που βρίσκεται στο καθημερινό για περισσότερα από είκοσι χρόνια, έχοντας παραμείνει σταθερά στην πρώτη γραμμή, οπότε μάλλον δεν την «χαρίζεις» έτσι απλά στα ανταγωνιστικά κανάλια πόσο μάλλον όταν έχεις απέναντί σου τον ΣΚΑΪ, ο οποίος έχει πάρει φόρα ανηφόρα στους πίνακες τηλεθέασης και εάν η Μενεγάκη στα ξαφνικά ήταν διαθέσιμη, κάτι μας λέει ότι θα την πολιορκούσε αμέσως.

Μην ξεχνάμε πως πριν λίγο καιρό όταν στον καναπέ της παρουσιάστριας έκατσε ο Γιώργος Καπουτζίδης, παρουσιαστής του πετυχημένου Voice, η «γάτα» Ελένη -μέσω εκείνου- φρόντισε να στείλει χαιρετίσματα στη διευθύντρια προγράμματος του ΣΚΑΪ, Άλκηστη Μαραγκουδάκη. Τυχαίο; Μπορεί ναι, μπορεί και όχι.