Πώς να διαλέξεις το τέλειο λέιζερ αποτρίχωσης

04.05.2011
Μύρισε καλοκαιράκι και σε έπιασε το στρες που σε πιάνει κάθε χρόνο τέτοια εποχή, σχετικά με το πώς θα ξεφορτωθείς τις τριχούλες που έχουν καταλάβει το μισό σου πρόσωπο και σώμα;

Μύρισε καλοκαιράκι και σε έπιασε το στρες που σε πιάνει κάθε χρόνο τέτοια εποχή, σχετικά με το πώς θα ξεφορτωθείς τις τριχούλες που έχουν καταλάβει το μισό σου πρόσωπο και σώμα; Το λέιζερ έρχεται να φωτίσει τη ζωή σου αφού υπόσχεται να σου χαρίσει σέξι δερματάκι σαν μωρού απαλλαγμένο από κάθε είδους τριχούλα. Διάβασε παρακάτω όλα όσα πρέπει να ξέρεις πριν καθίσεις στην καρέκλα του ειδικού και αποθέωσε την ομορφιά σου!

Γενικά: έχε κατά νου ότι η αποτρίχωση με laser σε όλο το πρόσωπο αλλά και το σώμα, είναι μια αποκλειστικά ιατρική θεραπεία .Ειδικά για το προσωπάκι σου μην ξεχνάς πως πρόκειται για μία ορμονοεξαρτώμενη περιοχή που απαιτεί περίπου 15-20 συνεδρίες κάθε ενάμισι έως δύο μήνες για να πεις με βεβαιότητα ότι…καθάρισες από τις αντιαισθητικές τριχούλες Για τις υπόλοιπες περιοχές 8-10 συνεδρίες ανά δίμηνο, είναι απαραίτητες για να λάμψεις χωρίς ίχνος τρίχας. Εξάλλου το βασικό είναι πως το λέιζερ είναι μια από τις πιο διαδεδομένες μεθόδους αποτρίχωσης αφού δεν υπόσχεται μόνο να εξαφανίσει τις αντιαισθητικές τριχούλες για πάντα αλλά το κυριότερο…το πραγματοποιεί!

Ο ειδικός στις τεχνικές λέιζερ, δερματολόγος κ. Δημήτρης Καπετανάκης, μας χαρίζει τις πολύτιμες συμβουλές του απαντώντας σε όλες τις απορίες μας περί λέιζερ.

Ποια είναι τα μηχανήματα λέιζερ που πρέπει να επιλέξουμε για να απαλλαχτούμε από την τριχοφυΐα;

Ο κ. Καπετανάκης, ειδικός στις τεχνικές αποτρίχωσης με laser προτείνει τον αλεξανδρίτη μηχάνημα με σπρέι ψυχρού ψεκασμού, που αποτελεί ασφαλή λύση για οποιοδήποτε τύπο επιδερμίδας αφού είναι "πιο πρακτικός, πιο αποτελεσματικός και με λιγότερες παρενέργεις", όπως μας λέει ο ίδιος. Το διοδικό λέιζερ αποτρίχωσης είναι μια ακόμη επιλογή που έχεις, αφού υπόσχεται πιο άμεσα και γρήγορα αποτελέσματα.

Πότε δεν πρέπει να επιλέξουμε το λέιζερ για την αποτρίχωση μας;

Αν έχεις πολύ ανοιχτόχρωμες τριχούλες όπως ξανθές ή άσπρες τρίχες ή ακόμη πολύ μικρές τριχούλες όπως χνούδι καλά θα κάνεις να μην επιλέξεις το λέιζερ για να τις εξαφανίσεις σύμφωνα με τη γνώμη του ειδικού. Αφού δε φαίνονται καν γιατί σε ενοχλούν;

Μπορούμε να κάνουμε λέιζερ κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης;

Αντίθετα με ότι μπορεί να πίστευες μέχρι τώρα, το λέιζερ είναι μια θεραπεία που δεν απαγορεύεται για τις μέλλουσες μανούλες. Πολύ συχνά οι έγκυες γυναίκες ρωτούν, όπως μας λέει ο δερματολόγος, κατά πόσο είναι ασφαλές το λέιζερ στη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Η ενέργεια του λέιζερ δεν μπορεί να διαπεράσει την επιδερμίδα, το χόριο, τον πλακούντα και το αμνιακό υγρό! Άρα το λέιζερ κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης είναι κατάλληλο και για αυτή την περίοδο της ζωής σου και είναι απόλυτα ασφαλές.

Πόσο συχνά πρέπει να κάνουμε λέιζερ και κάθε πότε πρέπει να επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία;

Πρόσωπο και σώμα έχουν διαφορετικές ανάγκες και επομένως η συχνότητα που πρέπει να επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία διαφέρει. Για το πρόσωπο που είναι μία ορμονοεξαρτώμενη περιοχή απαιτούνται περίπου 15-20 συνεδρίες κάθε ενάμισι έως δύο μήνες ενώ για τις υπόλοιπες περιοχές απαιτούνται 8-10 συνεδρίες ανά δίμηνο, ανάλογα πάντα και με τις ιδιαίτερες ανάγκες της επιδερμίδας. Για το πρόσωπο κάθε ενάμιση μήνα που είναι ο χρόνος που κάνει την επανεμφάνιση της η τρίχα και για το πρόσωπο πριν τους 2 μήνες μετά το πέρας της προηγούμενης θεραπείας θα χρειαστεί να ξαναεπισκεφθείς το δερματολόγο σου για λέιζερ.

Πότε μπορούμε να πούμε ότι είμαστε στη φάση της συντήρησης;

Στη φάση της συντήρησης περνάμε όταν οι τρίχες είναι πολύ λίγες και βγαίνουν πολύ αραιά. Τότε ίσως χρειαστεί να ξαναεπισκεφτείς το δερματολόγο σου για 2-3 φορές και μετά αποχαιρέτησε μια για πάντα τις ανεπιθύμητες τριχούλες.

Πόσο κοστίζει η θεραπεία με το λέιζερ;

Πριν πας στο δερματολόγο έχε επάνω σου από 50 μέχρι 150 ευρώ αν ενδιαφέρεσαι να εξαφανίσεις τις τριχούλες από το πρόσωπο σου, ενώ αν το σώμα( πόδια, μασχάλες κ.λ.π.) είναι το κομμάτι που σε ενδιαφέρει, τότε καλά θα κάνεις να κρατάς από 300-500 ευρώ.

Ευχαριστούμε πολύ τον κύριο Δημήτρη Καπετανάκη για τις πολύτιμες συμβουλές του.

Από την Ελένη Αναστασάκη