Όσα μπορείς να μάθεις από τους γάμους των άλλων

07.11.2019
Όσα μπορείς να μάθεις από τους γάμους των άλλων
Οι συμβουλές που αξίζει να ακολουθήσεις

Με τη βιομηχανία των γάμων να είναι τόσο κερδοφόρα, είναι λογικό να είναι διαθέσιμες τόσες πολλές επιλογές, αλλά και παγίδες.

Δες και αυτό: Εσύ ξέρεις γιατί οι άντρες γονατίζουν όταν κάνουν πρόταση γάμου;

Η ιδρύτρια του Carats & Cake, μιας ψηφιακής πλατφόρμας οργάνωσης γάμου, Jess Levin κατανοεί τόσο την εμμονή του κόσμου με τους γάμους αγνώστων στο Instagram, όσο και και ότι όταν πρόκειται για την καλύτερη ημέρα της ζωής ενός ατόμου, τίποτα λιγότερο από το καλύτερο δεν είναι αρκετό.

Παρακάτω, περιγράφει τα πράγματα που κάθε ζευγάρι μπορεί να μάθει από εκείνους που έχουν ήδη επιλέξει το φόρεμα, τον ανθοπωλείο, το συγκρότημα και ζουν ερωτευμένοι.

Το "καλύτερο" είναι διαφορετικό για τον καθένα
Τα ζευγάρια θα έχουν απόλυτα διαφορετικές εμπειρίες με τον ίδιο πωλητή και ενώ οι προσωπικές συστάσεις είναι οι σημαντικές, θα πρέπει να ψάξεις ενδελεχώς το portfolio της κάθε επιχείρησης, ώστε να μπορείς να δεις αν το στυλ δουλειάς και η αισθητική τους ευθυγραμμίζεται με το ατομικό γούστο και τις ανάγκες σου.

Αυτό το είδες; Τα 6 μυστικά ενός ευτυχισμένου γάμου σύμφωνα με τον Tom Hanks ο οποίος είναι παντρεμένος για 31 χρόνια!

Επίλεξε τα πράγματα για τα οποία νοιάζεσαι
Να είσαι προετοιμασμένη γνωρίζοντας ότι θα πρέπει να κάνεις επιλογές και να είσαι έτοιμη να κάνετε περικοπές στις λεπτομέρειες που δεν είναι σημαντικές για εσένα, ώστε να μπορείς να δαπανήσεις σε πράγματα που έχουν σημασία για εσάς ως ζευγάρι περισσότερο.

Ο προϋπολογισμός σας μπορεί να αλλάξει
Μια από τις πιο δύσκολες πτυχές ενός γάμου είναι η τιμή. Με τόσες πολλές υπέροχες εικόνες γάμων στο διαδίκτυο, είναι εύκολο να ξεχάσεις ότι όλες αυτές οι μικροσκοπικές λεπτομέρειες που ερωτεύτηκες έρχονται με μια τιμή. Πολλά ζευγάρια και οικογένειες αρχίζουν με έναν αυθαίρετο αριθμό για τον προϋπολογισμό τους, μαθαίνοντας αργότερα μέσα από τη διαδικασία πόσο μη ρεαλιστικές είναι οι προσδοκίες τους. Να είσαι ανοιχτή και να ακούς τους πωλητές που συναντάς, ειδικά εκείνους που έχουν το χρόνο να σε εκπαιδεύσουν για τα πράγματα που κοστίζουν και να είστε προετοιμασμένη να προσαρμόσεις είτε το όραμά σου, είτε τις δαπάνες σου, ή και τα δύο.

Δε θα βαρεθείς ποτέ τις φωτογραφίες του γάμου σου
Μπορεί να υπάρχει μια μικρή προκατάληψη για τις φωτογραφίες, αλλά η σημασία της φωτογραφίας δεν μπορεί να υποτιμηθεί. Η επένδυση στις φωτογραφίες και η προσεκτική επιλογή του κατάλληλου φωτογράφου θα σας εξυπηρετήσουν στις μελλοντικές επετείους.

Διάβασε επίσης: Το ήξερες; Ο γάμος ωφελεί περισσότερο τους άντρες και όχι τις γυναίκες