Πώς θα γίνεις κορίτσι για σχέση (Νο2)

23.09.2010
Είσαι καλή, είσαι χρυσή, διαθέτεις κορμί θανατηφόρο κι όμως οι άντρες σε κόβουν μετά το πρώτο- άντε δεύτερο ραντεβού. Γιατί δεν συγκαταλέγεσαι στα κορίτσια για σχέση ή κορίτσια για σπίτι και τι πρέπει ν' αλλάξεις για να δεσμευτείς κι εσύ πια.

Είσαι καλή, είσαι χρυσή, διαθέτεις κορμί θανατηφόρο κι όμως οι άντρες σε κόβουν μετά το πρώτο- άντε δεύτερο ραντεβού. Γιατί δεν συγκαταλέγεσαι στα κορίτσια για σχέση ή κορίτσια για σπίτι και τι πρέπει ν' αλλάξεις για να δεσμευτείς κι εσύ πια.

4) Δεν αφήνεις πάρτυ για πάρτυ:

Οι γνωριμίες που συνήθως κάνεις γίνονται το βράδυ που έχεις βγει να διασκεδάσεις και ουσιαστικά τα σπας. Είσαι λαμπερή, είσαι κεφάτη, είσαι η ψυχή του πάρτυ και όπως είναι φυσικό τ' αγόρια ψοφάνε να σε γνωρίσουν. Και ενώ έχει κερδίσει το ενδιαφέρον πολλών, επιλέγεις τον ένα! Έλα όμως που με μια καλύτερη ματιά εκείνος σύντομα θα καταλάβει πως όλη σου η ζωή είναι ένα πάρτυ. Ναι, σου αρέσει να βγαίνεις και να περνάς καλά αλλά πως να σταυρώσεις σχέση στο μπαρ με το ποτό στο χέρι. Πώς θα σε μάθει καλύτερα, πώς θα σε γνωρίσει σε βάθος, τη στιγμή που εσύ προτιμάς να χορεύεις πάνω στα τραπέζια χωρίς σταματημό. Θα πεις, έτσι με γνώρισε και δεν θα σταματήσω να είμαι έξω καρδιά αλλά υπάρχει και ΑΛΛΑ!

Τι να κάνεις: συνέχισε να διασκεδάζεις στη ζωή σου αλλά βάλε ένα μέτρο. Είναι δύσκολο να κάνει σχέση μαζί σου κάποιος, τη στιγμή που εσύ γράφεις τα σοβαρά προβλήματα της ζωής, στα ψηλοτάκουνα του χορού! Και προς Θεού! Σταμάτα να πίνεις τόσο. Γιατί δεν γίνεται να βγαίνεις και να διασκεδάζεις μόνο με ανθρακούχο νεράκι.

5) Η Μάρθα Βούρτση: μπόλικη πάρλα και το δάκρυ κορόμηλο!

Ναι, το σύντροφο τον θες να είναι εκεί για να σε ακούει. Ναι, θα μας παρηγορήσει στα καλά και στα άσχημα. Αλλά βρε κουκλίτσα μου, αυτό το δάκρυ και τη γκρίνια στο τσεπάκι τα έχεις; Αν κάθε φορά που σε παίρνει τηλέφωνο ο νέος δεσμός, τον κατακεραυνώνεις σαν άλλη Μάρθα Βούρτση και διαμαρτύρεσαι για τον καιρό που χάλασε, το τακούνι που έσπασε, τη δουλειά που είναι μπόλικη, τον καφέ που πάγωσε γρήγορα, τη φράντζα που σου έκατσε στραβά και άλλα τόσα, πολύ θέλει να το βάλει στα πόδια ο χριστιανός. Οι άντρες φρικάρουν εύκολα με γυναίκες που από την αρχή μιας σχέσης, αντί να τους φτιάχνουν τη διάθεση, τους ρίχνουν στα τάρταρα.

Τι να κάνεις: είμαστε εκ φύσεως πιο ομιλητικές και στην αρχή μιας γνωριμίας τείνουμε να μιλάμε πολύ. Περιόρισε όσο μπορείς την κατάθεσης ψυχής, δίνε του να καταλάβει ποιά είσαι σε δόσεις και μην τον βομβαρδίζεις με παράπονα καθημερινά, 24 ώρες την ημέρα. Κι αν η φράντζα κάθίσει στραβά, πάρε τηλέφωνο την κολλήτή για να κλαφτείς! Αυτή θα σε νιώσει καλύτερα!

6) Οι κολλητές πάνω απ' όλα!

Όταν ξεκινάς μια καινούργια σχέση, τη στιγμή που κάνεις μια νέα γνωριμία, ο υποψήφιος αγαπημένος ενδιαφέρεται για εσένα και όχι για εσένα σετάκι με τις κολλητές. Πολλά κορίτσια, ειδικά στην αρχή ενός δεσμού, σέρνουν μαζί και την κολλητή (ες) τους όπου κι αν πάνε με τον καλό τους! Είναι και αυτή η μετάβαση από το "είμαι ελεύθερη και την βγάζω με τις φίλες", στο "δεσμεύτηκα και πρέπει να κάνω χώρο και για τον καλό μου", κομματάκι βίαιη!

Τι να κάνεις: όπως και να έχει, μια τέτοια συμπεριφορά μπορεί να σου κοστίσει το δεσμό που τόσο ονειρευόσουν. Αν όντως έχεις αποφασίσει πως θέλεις να κάνεις σχέση και η εποχές της εργένικης ζωής πέρασαν, φρόντισε να εξηγήσεις πως έχει η κατάσταση και στις κολλητές. Δεν γίνεται να είστε τόσο κοντά όπως ήσασταν, δεν γίνεται να μιλάτε διαρκώς στα τηλέφωνα, και να έχεις την απαίτηση από τον φουκαρά το δεσμό να δείχνει απόλυτη κατανόηση. Βάλε προτεραιότητες και διατήρησε την επαφή με τις κολλητές χωρίς να πρέπει να θυσιάσεις έναν ακόμα δεσμό!

Κατερίνα Πατούλια

Για το πρώτο μέρος του άρθρου, κάνε κλικ εδώ: