Σούπερ ασκήσεις για τέλειους γλουτούς

16.03.2009
Ποιά περιοχή του γυναικείου σώματος τραβάει περισσότερο το βλέμμα των αντρών; Ποιό σημείο του αντρικού σώματος προσέχουν οι περισσότερες γυναίκες και άντρες; Τι θεωρούν Ήρθε η ώρα να τα αποκτήσεις λοιπόν...

Ποιά περιοχή του γυναικείου σώματος τραβάει περισσότερο το βλέμμα των αντρών; Ποιό σημείο του αντρικού σώματος προσέχουν οι περισσότερες γυναίκες και άντρες; Τι θεωρούν Ήρθε η ώρα να τα αποκτήσεις λοιπόν...

Τα όμορφα οπίσθια: αποτελούν πλεονέκτημα για οποιοδήποτε σώμα, γυναικείο ή αντρικό. Φυσικά, η μορφή τους διαφέρει από άτομο σε άτομο, αφού εξαρτάται κατά μεγάλο μέρος από τη γενετική προδιάθεση, την ιδιαίτερη ανατομική κατασκευή των οστών της λεκάνης, τα τοπικά αποθέματα λίπους αλλά και από την επίδραση της... βαρύτητας στο μυϊκό ιστό της περιοχής. Παρ’ όλα αυτά, η συχνότερη κινητοποίηση των γλουτιαίων μυών, ακόμα και στα πλαίσια συνήθων σωματικών δραστηριοτήτων, μπορεί να επιφέρει ικανοποιητικές βελτιώσεις στο σχήμα και το μέγεθος των οπισθίων. Πόσο μάλλον αν εντατικοποιήσουμε την εκγύμνασή τους με ειδικές, εστιασμένες ασκήσεις.

Οι καλύτερες ασκήσεις για sexy οπίσθια
Φτιάξε γλουτούς που χαίρεσαι να τους βλέπεις και "κυρίως" να τους έχεις...

1. Ανεβοκατεβάσματα
Αυξάνουν το μυϊκό τόνο, ανορθώνουν τα οπίσθια...

Αρχική θέση: Κρατάς από ένα βαράκι σε κάθε χέρι. Το ένα πόδι λυγισμένο με το πέλμα του να ακουμπά σε πλατφόρμα γυμναστικής («στεπ»). Το άλλο πόδι τεντωμένο, σε απόσταση 2-3 πελμάτων.

Εκτέλεση: Σπρώχνεις προς τα πάνω το λυγισμένο πόδι και μεταφέρεις προς αυτό το υπόλοιπο σώμα σου. Μόλις ισορροπήσεις καλά στην πλατφόρμα, σηκώνεις το μηρό του άλλου ποδιού μέχρι το ύψος της κοιλιάς. Επανέρχεσαι στην αρχική θέση και συνεχίζεις με το ίδιο πόδι, μέχρι να συμπληρώσεις τον απαιτούμενο αριθμό επαναλήψεων. Κατόπιν τοποθετείς στην πλατφόρμα το άλλο πόδι και επαναλαμβάνεις.

Αν δυσκολεύεσαι: Ανεβοκατέβα την πλατφόρμα χωρίς να σηκώνεις ψηλά το πίσω πόδι.

2. Εμπρόσθιες προβολές
Μειώνουν τους πόντους, σφίγγουν τους γλουτούς

Αρχική θέση: στηρίζεις το ένα πόδι μπροστά σε μια πλατφόρμα γυμναστικής, σε απόσταση 2-3 πελμάτων. Έχεις το άλλο πόδι στον αέρα, με το μηρό του περίπου στο ύψος της κοιλιάς, το γόνατο λυγισμένο και το πέλμα ψηλά.

Εκτέλεση: Διατηρώντας σχεδόν τεντωμένο το πόδι στήριξης, κατεβάζεις το ανυψωμένο πέλμα προς την πλατφόρμα. Την πατάς σταθερά και μεταφέρεις το βάρος σου προς τα μπρος. Λυγίζεις ακόμα περισσότερο το γόνατο και χαμηλώνεις τα ισχία αρκετά, μέχρι να νιώσεις μια μικρή διάταση στο πίσω πόδι. Επανέρχεσαι στην αρχική θέση και επαναλαμβάνεις ομοίως.

Αν δυσκολεύεσαι: Περιόρισε το εύρος κίνησης (άνοιγμα ποδιών) ή εκτέλεσε τις συνηθισμένες προβολές, χωρίς τη χρήση πλατφόρμας.

Αν δεν έχεις πλατφόρμα γυμναστικής, χρησιμοποίησε ένα σταθερό σκαμνάκι ύψους 25-30 cm ή εκμεταλλεύσου κάποιο φαρδύ σκαλοπάτι.

3. Συνεχόμενοι βηματισμοί
Καίνε τα περιττά λίπη, διαλύουν την κυτταρίτιδα...

Αρχική θέση: Όρθια στάση, κρατώντας βαράκι σε κάθε χέρι.

Εκτέλεση: Κάνεις ένα μεγάλο βήμα προς τα μπρος. Μόλις το πέλμα ακουμπήσει στο πάτωμα, λυγίζεις και τα δύο πόδια συγχρόνως, χαμηλώνοντας έτσι αρκετά όλο το σώμα σας. Κατόπιν ανασηκώνεσαι τεντώνοντας τα γόνατα και, αμέσως μετά, προβάλλεις μπροστά το άλλο πόδι. Συνεχίζεις τους βηματισμούς εναλλάξ, προσέχοντας να μη σκύβεις υπερβολικά.

Αν δυσκολεύεσαι: κάνε βηματισμούς μικρότερου μήκους, λύγισε λιγότερο τα γόνατα ή απόφυγε τη χρήση βαρών.

4. Βαθιά καθίσματα
Στρογγυλεύουν τα «επίπεδα» οπίσθια, προσθέτουν συμμετρικές καμπύλες...

Αρχική θέση: Όρθια στάση. Τα πόδια σε διάσταση, οι μύτες των πελμάτων κοιτούν προς τα έξω. Κρατάς δύο βαράκια στο ύψος της λεκάνης.

Εκτέλεση: Διατηρώντας ευθυγραμμισμένο τον κορμό, λυγίζεις αρκετά τα γόνατα μέχρι τα βαράκια που βρίσκονται τώρα ανάμεσα στα πόδια να ακουμπήσουν σχεδόν στο πάτωμα. Στη συνέχεια τεντώνεις τα πόδια, επανέρχεσαι στην αρχική θέση και επαναλαμβάνεις.

Αν δυσκολεύεσαι: χαμηλώνεις τη λεκάνη μέχρι την παράλληλη θέση - όχι παρακάτω!

Από τον ΣΤΑΥΡΟ ΔΕΔΟΥΚΟ