Προβλέψεις 2008

01.01.2008
Στις 19 Δεκεμβρίου 2007 ο Δίας άρχισε να σας στέλνει τις θετικές του επιρροές μέσα από ένα θαυμάσιο τρίγωνο (120°) προς το ζώδιό σας από τον Αιγόκερω. Αυτό θα συνεχίσει να κάνει μέχρι και τις πρώτες ημέρες του 2009. Αν και πιο φειδωλός, αλλά εξίσου βοηθητικός θα είναι και ο Κρόνος για ένα μεγάλο διάστημα που θα συνεχιστεί και

Στις 19 Δεκεμβρίου 2007 ο Δίας άρχισε να σας στέλνει τις θετικές του επιρροές μέσα από ένα θαυμάσιο τρίγωνο (120°) προς το ζώδιό σας από τον Αιγόκερω. Αυτό θα συνεχίσει να κάνει μέχρι και τις πρώτες ημέρες του 2009. Αν και πιο φειδωλός, αλλά εξίσου βοηθητικός θα είναι και ο Κρόνος για ένα μεγάλο διάστημα που θα συνεχιστεί και πέραν του 2008. Όσοι μάλιστα έχετε γεννηθεί στις πρώτες τρεις ημέρες του ζωδίου θα έχετε την εξαιρετική τύχη να δεχτείτε και τις ευνοϊκές, ριζοσπαστικές και καταλυτικές επιρροές του αργοκίνητου Πλούτωνα, που μπορεί να αλλάξει κάτι σημαντικό στη ζωή σας προς το καλύτερο. Βοηθός σας και ο Ουρανός με ένα ευνοϊκό και διεγερτικό για νέα πράγματα εξάγωνο. Μοναδική «παραφωνία» η παρουσία του Ποσειδώνα -όνειρο, ουτοπία, αυταπάτη- που επηρεάζει εσάς του δεύτερου και του τρίτου δεκαημέρου. Αντίδοτο; Γείωση και ρεαλισμός παντού.

Γενικά

Ασφαλώς και το 2007 διατήρησε πολλά θέματα ανοιχτά ,αφού τα δύο προηγούμενα χρόνια υπήρξαν σημαντικές ανακατατάξεις και αλλαγές στους πιο σημαντικούς τομείς της ζωής σας. Ο νέος χρόνος έρχεται πραγματικά με πολύ καλές προδιαγραφές και οι περισσότεροι θα νιώσετε ότι κάνετε ένα καινούργιο ξεκίνημα στη ζωή σας. Περισσότερο κουρασμένοι ίσως και τραυματισμένοι αλλά και με περισσή ελπίδα ότι ένα «κακό» όνειρο έχει τελειώσει και ότι το... ξύπνημα υπονοεί και μια νέα αντίληψη και θεώρηση των πραγμάτων σε όλους τους τομείς. Όπως καλά γνωρίζετε καταναλώνετε αρκετό χρόνο μέχρι να πάρετε ριζικές και τελεσίδικες αποφάσεις ακόμα και προκειμένου να απαλλαγείτε από πρόσωπα, πράγματα και καταστάσεις που σας ταλαιπωρούν. Φέτος θα μπορέσετε να κάνετε πιο γρήγορα και πιο αποφασιστικά τις διάφορες... υπερβάσεις σας και έτσι θα επωφεληθείτε σαφώς περισσότερο. Ήδη από το Σεπτέμβριο του 2007 και μέχρι το τέλος έχετε δρομολογήσει καινούργια πράγματα φυσικά σε διαφορετικούς τομείς και θέματα ο καθένας από σας. Σπουδές, εργασία, οικογενειακή κατάσταση, διαμονή, τακτοποίηση οικονομικών ή περιουσιακών θεμάτων αλλά και ό,τι προκαλούσε αντιθέσεις και δυσαρμονία στις διάφορες σχέσεις σας. Όσοι έχετε γεννηθεί στο πρώτο δεκαήμερο του ζωδίου σας θα πρέπει να εντείνετε περισσότερο την προσπάθεια παντού, από το ξεκίνημα του έτους έως και τον Απρίλιο, γιατί οι συνθήκες που θα επικρατούν μπορεί να είναι πιο ευνοϊκές χωρίς όμως και το επόμενο διάστημα να είναι απαγορευτικές. Eκ νέου καλές προοπτικές δημιουργούνται από το Σεπτέμβριο έως και τον Οκτώβριο. Εσείς που έχετε γεννηθεί το δεύτερο δεκαήμερο κάτι ανάλογο μπορείτε να κάνετε από τον Απρίλιο έως και τον Ιούνιο και μετά από το Σεπτέμβριο έως το Νοέμβριο, ενώ εσείς του τρίτου δεκαημέρου από τον Απρίλιο μέχρι το τέλος Μαΐου και μετά από την τελευταία εβδομάδα του Νοεμβρίου μέχρι τις 5 Ιανουαρίου 2009. Όλοι σας όμως φέτος πέρα από τα υλικά και τα πρακτικά που μπορείτε να κατακτήσετε θα κερδίσετε κάτι πολύ περισσότερο. Αυτό θα είναι μεγαλύτερη αυτοεκτίμηση και εμπιστοσύνη στον εαυτό σας και τις δυνάμεις σας. Μια καινούργια δύναμη θα αναβλύζει από μέσα σας που θα σας βοηθάει να αντιμετωπίζετε ακόμα και τις πιο δύσκολες καταστάσεις με μια πρωτόγνωρη σιγουριά στον εαυτό σας. Με τους άλλους πώς τα πάτε; Με άλλους Ταύρους, Σκορπιούς, Υδροχόους ή Λέοντες οι σχέσεις σας από τον Ιούλιο του 2005 -το Σεπτέμβρη του 2007 θα μπορούσαν να είναι ή πολύ καλές- αφού μπορεί να σας ένωναν κοινές ανησυχίες ή προβληματισμοί - ή πολύ κακές. Οι δύο πρώτοι μήνες του 2008 θα σας δείξουν πώς θα συνεχίσετε με αυτούς. Πρώτοι σε προτίμηση φέτος οι Αιγόκεροι, οι Καρκίνοι, οι Ζυγοί και κάπως οι Κριοί. Προσεκτικά και επιφυλακτικά με Διδύμους και Τοξότες -ιδιαίτερα σε συμφέροντα και οικονομικά- αλλά και Παρθένους -παρ’ ότι με αυτούς έχετε πιο πολλά κοινά- και Ιχθύες. Θα θελήσουν να επιβάλουν τις δικές τους απόψεις και αυτές μπορεί να σας δημιουργήσουν ανασφάλεια ή βάρος ψυχικό ή οικονομικό. Αποφύγετε λοιπόν να ακολουθήσετε τυφλά τις ιδέες ή τις υποδείξεις τους.

Σχέσεις

Η οικογένεια, τα συγγενικά πρόσωπα με τις καινούργιες ανάγκες τους και τις απαιτήσεις ή τις επιλογές τους και βέβαια τις παρεμβάσεις τους σε δικές σας επιλογές ήταν ακόμα και μέχρι τις αρχές Σεπτέμβρη 2007 μια από τις κύριες πηγές άγχους, ανησυχίας ή ποικιλότροπης επιβάρυνσης. Μόλις προσπαθούσατε να αποτινάξετε από πάνω σας κάτι που σας πίεζε με κάποιον τρόπο όλο και κάτι συνέβαινε που δεν τα καταφέρνατε. Υποχρεωμένοι λοιπόν να υπηρετείτε υποχρεώσεις, «πρέπει» και καθήκοντα δεν έμενε και πολύς χώρος για να ικανοποιηθούν οι δικές σας επιθυμίες και επιλογές. Βέβαια ορισμένοι από σας μέσα από γεγονότα, καταστάσεις και βιώματα παρατηρήσατε και συνειδητοποιήσατε με έναν πιο βαθύ τρόπο πέρα από αυτό που θέλατε και που μπορούσατε. Ακόμα ίσως να πήρατε πίσω τη συμπάθεια, την εμπιστοσύνη ή την αγάπη που είχατε δώσει σε πρόσωπα που αποδείχτηκε ότι δεν την άξιζαν. Εξιδανικεύσεις, ουτοπικές αναζητήσεις και ψευδαισθήσεις άρχισαν σιγά σιγά-ιδιαίτερα από το Σεπτέμβριο του 2007 και μετά - να... εξαερώνονται και να έχουν μείνει κατάλοιπα αυτών. Κάτι τέτοιο θα συνεχιστεί και τη νέα χρονιά. Το 2008 σας βρίσκει πιο πραγματιστές και πιο συνειδητοποιημένους, όπως και περισσότερο απρόθυμους να αναγορεύετε στη ζωή σας κάποιους άλλους πάνω από σας. Κάτι που πιο εύκολα μπορεί να κάνατε ακόμα και αν δεν το άξιζαν στα δύο προηγούμενα χρόνια. Όσοι σπάσατε σχέσεις μέχρι τις αρχές Σεπτέμβρη του 2007 αλλά θα θέλατε να ξαναπροσπαθήσετε οι πρώτοι μήνες του 2008 -δηλαδή μέχρι και τον Απρίλιο- προσφέρονται περισσότερο για να κάνετε μια νέα προσπάθεια. Ιδιαίτερα ο Φεβρουάριος μπορεί να σας επιλύσει όλες σας τις απορίες και τα ερωτηματικά. Όσοι έχετε μείνει μόνοι ο νέος χρόνος θα σας δώσει τη δυνατότητα να κάνετε αξιόλογες ευχάριστες και χρήσιμες γνωριμίες.

Εργασία

Συνεταιρισμοί, συνεργασίες, επαγγελματικές σχέσεις αλλά και αντικείμενο και συνθήκες εργασίας μάλλον πέρασαν από... σαράντα κύματα τα δυο τελευταία χρόνια. Οι πιο ψύχραιμοι μπορεί να καταφέρατε -κάνοντας κάποιες σημαντικές υποχωρήσεις- να κρατήσετε τις απαραίτητες ισορροπίες, αλλά οι περισσότεροι είτε από δική σας απόφαση είτε από τις συνθήκες να οδηγηθείτε στην αναζήτηση νέων ή άλλων επιλογών. Η ανασφάλεια ή μια δύσκολη περίοδος προσαρμογής στις νέες συνθήκες που διαμορφώνονται θα είναι εξαιρετικά περιορισμένα μέσα στο 2008, καθώς συγκυρίες και καταστάσεις λειτουργούν περισσότερο υπέρ σας. Όσοι εργαστήκατε σκληρά μέσα στο 2007 και περιμένατε μια κάποια ανταμοιβή -ηθική ή υλική- το πιθανότερο είναι να την πάρετε τώρα. Αν τα πράγματα δεν εξελίχτηκαν σύμφωνα με τις επιθυμίες σας τους τελευταίους μήνες του 2007, το 2008 σίγουρα θα είναι πιο γενναιόδωρο. Ξεσκονίστε παλιά -αλλά εφαρμόσιμα- σχέδια, κάνετε νέα και μην αργοπορείτε. Ο νέος χρόνος προσφέρεται τόσο πολύ για αξιοποίηση που πραγματικά δεν πρέπει να αφήσετε να χαθεί ούτε μια ημέρα. Αν η «τύχη» σας έκανε... καπρίτσια που σας ταλαιπώρησαν, φέτος θα σας ανταμείψει. Απελευθερωθείτε γρήγορα από βαρίδια του παρελθόντος -π.χ. μια παθητική επιχείρηση, συνεργασίες που έχουν αποδειχτεί ασύμφορες- και προχωρήστε μπροστά. Ακόμα και εκκρεμότητες που εμποδίζουν τις κινήσεις σας -νομικές ή οικονομικές- τώρα μπορείτε να βρείτε τρόπους να τις ρυθμίσετε. Μέχρι τις αρχές Μαΐου και μετά από τον Ιούλιο και μετά και μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου οι οιωνοί είναι πιο ευνοϊκοί. Το ίδιο και από τα μέσα Νοεμβρίου μέχρι το τέλος Δεκεμβρίου. Αν έχετε αποφασίσει να ανοίξετε τα φτερά σας μέσα από μια προσωπική σας επιχείρηση, μελετήστε με προσοχή την ιδέα σας και σ’ αυτά τα διαστήματα βάλτε τα σχέδιά σας σε εφαρμογή. Τα ίδια διαστήματα είναι ευνοϊκά για την εύρεση μιας εργασίας, αν είστε άνεργοι, ή την αλλαγή της ήδη υπάρχουσας.

Υγεία & ομορφιά

Μάλλον δεν ήταν και τόσο σπάνιες οι φορές που μέχρι και το Σεπτέμβριο του 2007 νιώσατε αποθαρρυμένοι, κατάκοποι ψυχικά, πνευματικά ή σωματικά. Οι αιτίες πολλές και διάφορες. Ακόμα και παλιές ασθένειες μπορεί να είχαν κάποια αναζωπύρωση. Το μεγάλο στρες βοήθησε ιδιαίτερα σ’ αυτό. Τώρα καλό είναι ακόμα και οι πιο φοβητσιάρηδες να κάνετε ένα πλήρες τσεκάπ, γιατί έτσι θα μπορέσετε να διορθώσετε πιο εύκολα ό,τι πιθανόν δεν πάει και τόσο καλά. Κούρες ενδυνάμωσης -αλλά και ομορφιάς- όχι μόνο επιτρέπονται, σχεδόν επιβάλλονται, αν θέλετε να ακολουθήσετε τις προσταγές ανανέωσης που δίνει η νέα χρονιά. Φέτος μπορείτε να βρείτε τρόπους και μεθόδους που θα σας τονώσουν, όχι μόνο φυσικά, πνευματικά και ψυχικά, αλλά και αισθητικά. Κάπως πιο προσεκτικοί να είστε σε φάρμακα, καλλυντικά και πάσης φύσεως σκευάσματα που μπορεί να πιείτε ή να χρησιμοποιήσετε όσοι έχετε γεννηθεί στο δεύτερο και το τρίτο δεκαήμερο. Κάπνισμα, αλκοόλ και οποιεσδήποτε βλαβερές ουσίες, όπως και άστατη και βαριά διατροφή, μπορεί να δημιουργήσουν πιο εύκολα παρενέργειες.

Οικονομικά

Το αστρολογικό αξίωμα ότι «ο Ταύρος με το χρήμα δένουν όπως η σάρκα με το νύχι» μάλλον δεν είναι εύκολο να διαψευστεί. Η οικονομική ασφάλεια για εσάς είναι το πρώτο απαραίτητο στοιχείο που θα σας βοηθήσει ακόμα και μέσα στον πιο μεγάλο σας πόνο να νιώσετε καλύτερα. Το 2008, παρ’ ότι δεν σας στερεί την αποκατάσταση και την επιτυχία στα επαγγελματικά, θα είναι μάλλον σφιχτό στις οικονομικές παροχές ή κάποιες δικές σας επιλογές μπορεί να κοστίσουν αρκετά. Αν κάποιος από εσάς, για παράδειγμα, αγόρασε ή προτίθεται να αγοράσει ή να νοικιάσει ένα σπίτι πιο κοντά στις προδιαγραφές του, ίσως στερηθεί την άνεση στα οικονομικά. Αν επίσης αποφασίσετε να ξεπληρώσετε κάποιες οφειλές από προηγούμενες ενέργειες που δεν ήταν τόσο επιτυχημένες, τότε το βάρος πέφτει στη νέα χρονιά. Φέτος θα αποφύγετε ανοίγματα και επενδύσεις ρίσκου, γιατί εξωτερικές, κοινωνικοπολιτικοοικονομικές συνθήκες μπορεί να μην ενεργήσουν ευνοϊκά. Όσοι σκέφτεστε να βγείτε στη σύνταξη σίγουρα το 2008 προσφέρεται. Μην ενεργήσετε υπό το κράτος πανικού και σπασμωδικά. Ψάξτε επίσης πώς θα μπορέσετε να κάνετε πιο συγκροτημένες κινήσεις και συνδυασμούς σε φόρους, τόκους, επιτόκια, χρηματοδοτήσεις, ασφάλειες, αποζημιώσεις, διατροφές, κληρονομικά και ευεργετικές διατάξεις πάσης φύσεως. Ασφαλώς και από τις 19 Δεκεμβρίου 2007 μέχρι και τις 5 Ιανουαρίου 2009 -και μάλιστα στα χρονικά διαστήματα που προανέφερα ως πιο ευνοϊκά στα επαγγελματικά- θα μπορέσετε να κάνετε πιο επιτυχημένες ενέργειες σε αγοραπωλησίες σπιτιού, επαγγελματικού χώρου, κάποιου ακινήτου ή να ακολουθήσετε συμβουλές ειδικών που μπορεί να σας βοηθήσουν σε οικονομικές επενδύσεις κληρονομικά ή περιουσιακά ζητήματα. Πιο προσεκτικοί παντού -σε σχέση, υγεία, οικονομικά και εργασία- οφείλετε να είστε από τις 10 Μαΐου έως την 1η Ιουλίου και από τις 4 Οκτωβρίου έως τις 15 Νοεμβρίου.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ