Προβλέψεις 2008

01.01.2008
Το 2008 μπαίνει στη ζωή σας για να σας ενισχύσει βοηθώντας σας να πάρετε πρωτοβουλίες αλλά και αποφάσεις οι οποίες βελτιώνουν τα επαγγελματικά σας. Αυτή τη χρονιά πρέπει να γίνετε περισσότερο εργατικοί και δραστήριοι και λιγότερο παρορμητικοί και αναβλητικοί. Τα πράγματα στα αισθηματικά παρουσιάζουν αρκετό ενδιαφέρον

Το 2008 μπαίνει στη ζωή σας για να σας ενισχύσει βοηθώντας σας να πάρετε πρωτοβουλίες αλλά και αποφάσεις οι οποίες βελτιώνουν τα επαγγελματικά σας. Αυτή τη χρονιά πρέπει να γίνετε περισσότερο εργατικοί και δραστήριοι και λιγότερο παρορμητικοί και αναβλητικοί. Τα πράγματα στα αισθηματικά παρουσιάζουν αρκετό ενδιαφέρον, αφού και εδώ οι εξελίξεις τρέχουν, όμως χρειάζεται λίγο σύνεση γιατί πρόκειται για μια μεταβατική περίοδο με πολλές εκπλήξεις και αλλαγές. Όσον αφορά τον οικονομικό τομέα απαιτείται να δείξετε προνοητικότητα, ενώ αντίθετα τα επαγγελματικά σας ευνοούνται από τις συγκυρίες της εποχής. Ο τρόπος ζωής σας βελτιώνεται, γίνεται περισσότερο ποιοτικός, ενώ σας δίνονται και μεγάλες ευκαιρίες να διακριθείτε στο κοινωνικό σας περιβάλλον. Μάλιστα, μέχρι τα τέλη Μαρτίου προβλέπεται να έχετε καταφέρει να προσαρμοστείτε στη νέα αυτή εποχή των αλλαγών.

Γενικά

Το 2008 σάς βρίσκει σε μια έντονη κινητικότητα. Σε όλη τη διάρκεια του νέου έτους διαπιστώνετε ότι τρέχετε προς απίθανες κατευθύνσεις, παλιές και καινούριες. Και ενώ το απωθημένο σας είναι η απόδραση, εκείνο που αποδεικνύεται καθημερινά είναι το πόσο δραστήριοι είστε. Φέτος διαπιστώνετε ότι λειτουργείτε με την έμφυτη διαίσθησή σας έχοντάς την οδηγό στις επαγγελματικές και κοινωνικές σας επιδιώξεις. Ο Κρόνος στην Παρθένο και ο Δίας στον Αιγόκερω σας υποχρεώνουν να αποδείξετε το μέγεθος της δύναμης που διαθέτετε, ενώ σας κάνουν πιο εργατικούς και οργανωμένους. Ακόμα γίνεστε πιο επικοινωνιακοί όσον αφορά το περιβάλλον σας. Τώρα μπορείτε να καθοδηγήσετε ανθρώπους, να τους συμβουλέψετε ή ακόμα και να μεσολαβήσετε για ξένα συμφέροντα. Παρ’ όλα αυτά το 2008 ενδέχεται να σας βρει λίγο προβληματισμένους. Η προηγούμενη χρονιά σάς είχε ταλαιπωρήσει αρκετά. Με τον Δία στον Αιγόκερω παύετε πλέον να περιορίζεστε σε σκέψεις και σχέδια. Ήδη από τον Ιανουάριο και πιο δυναμικά από το Μάρτιο ξεκινάτε την υλοποίηση των στόχων σας. Όσον αφορά τον επαγγελματικό τομέα χρειάζεται να τον υποστηρίξετε αφιερώνοντας σε αυτόν περισσότερο χρόνο. Η άνοιξη σας δίνει ευκαιρίες για αναδιοργάνωση, ενώ το φθινόπωρο η τύχη είναι με το μέρος σας. Την περίοδο που ο Άρης διέρχεται τον Καρκίνο, από τις 5/3 μέχρι τις 10/5, πρέπει να προσέξετε τις προσωπικές, καθώς και τις κοινωνικές σας σχέσεις. Προβλέπεται να βγουν στην επιφάνεια αλήθειες και μερικές από αυτές ίσως να μην είστε ακόμα έτοιμοι να τις αντιμετωπίσετε. Μετά η διέλευση του Άρη από το Λέοντα, από τις 10/5 μέχρι τα τέλη Ιουνίου, βοηθάει στην πραγματοποίηση προσδοκιών, καθώς και στην υλοποίηση σχεδίων. Τον Ιούλιο η στενή προσέγγιση του Άρη με τον Κρόνο στην Παρθένο δημιουργεί παρασκηνιακούς κινδύνους, τους οποίους πρέπει να εντοπίσετε και να αντιμετωπίσετε. Οι εκλείψεις του Αυγούστου την 1η και στις 16 ίσως σας αλλάξουν τα καλοκαιρινά σχέδια διακοπών, αλλά γρήγορα έρχεται ο Σεπτέμβριος να σας αποκαταστήσει ηθικά και συναισθηματικά σε όλους τους τομείς. Τον Οκτώβριο κερδίζετε το χαμένο χρόνο του καλοκαιριού στα οικονομικά και επαγγελματικά σας. Εντυπωσιακά φαίνεται να τελειώνει το 2008, αφού μια πλανητική παρέλαση από τον Τοξότη μέχρι τον Υδροχόο φέρνει έναν αέρα ανανέωσης στη ζωή σας. Με τους άλλους πώς τα πάτε; ΟΙανουάριος και ο Φεβρουάριος σας επιτρέπουν να επικοινωνήσετε ευχάριστα με Διδύμους και Αιγόκερους σε κοινωνικό αλλά και προσωπικό επίπεδο. Το Μάρτιο αποφύγετε να έρθετε σε αντίθεση με Κριούς και Καρκίνους, γιατί δεν σας συμφέρει. Τον Απρίλιο καλά θα κάνετε να αφεθείτε στη γοητεία ενός Ταύρου ή ενός Κριού. Το Μάιο και τον Ιούνιο επιδιώξτε να προχωρήσετε σε σύσφιξη σχέσεων με Λέοντες. Τον Ιούλιο καλό είναι να μην έχετε πολλά πολλά με Παρθένους και Ιχθύς, αν δεν θέλετε να τρελαθείτε από την γκρίνια τους. Το Σεπτέμβριο ευνοείστε με Τοξότες, Λέοντες, Διδύμους και Υδροχόους. Τον Οκτώβριο ένας Ταύρος σάς πολιορκεί πιέζοντάς σας να πείτε το «ναι». Τέλος το Δεκέμβριο Τοξότες και Αιγόκεροι παίζουν πάλι ένα ρόλο στη ζωή σας.

Σχέσεις

Το 2008 έρχεται να αποκαταστήσει την ερωτική σας ζωή. Βέβαια, από την πλευρά σας, θα χρειαστεί να αφιερώσετε λίγο παραπάνω χρόνο, αλλά και να προσπαθήσετε περισσότερο μέχρι την αρχή της άνοιξης, προκειμένου να τακτοποιηθεί το χάος που ήδη επικρατεί από τους τελευταίους μήνες του 2007. Δώστε ένα τέλος σε παλιές ιστορίες οι οποίες δεν έχουν πια να σας προσφέρουν κάτι και υπερασπίστε θερμά τις σχέσεις σας με τον άνθρωπο εκείνο στον οποίο μπορείτε να βασιστείτε. Όσοι από εσάς διατηρείτε μια μυστική σχέση ή δεν είστε ακόμα έτοιμοι να κοινοποιήσετε έναν ερωτικό δεσμό, προφυλαχθείτε από τα αδιάκριτα βλέμματα τρίτων. Πάντως το καλύτερο κομμάτι για τα ερωτικά σας φέτος είναι η άνοιξη, κυρίως ο Απρίλιος και ο Μάιος. Αυτούς τους δύο μήνες όχι μόνο ευνοούνται οι νέες γνωριμίες αλλά εξελίσσονται και πολύ πιο γρήγορα απ’ ό,τι μπορείτε να φανταστείτε. Τον Ιούνιο και τον Ιούλιο, αν τα πράγματα γίνουν περίπλοκα, επιλέξτε την οδό της αλήθειας χωρίς να φοβηθείτε. Οι εκλείψεις του Αυγούστου και η παραμονή του Άρη στην Παρθένο μέχρι τις 19, όταν για ένα μικρό χρονικό διάστημα θα βρίσκεται και η Αφροδίτη εκεί, ενδέχεται να φέρει κάποιες πικρίες, δοκιμασίες ή και ακόμα και διλήμματα. Φροντίστε να τα ξεπεράσετε ή να τα αντιμετωπίσετε με προσοχή και επιφυλακτικότητα. Πολύ σημαντικοί προβλέπονται ο Σεπτέμβριος και ο Οκτώβριος, τόσο για επιτυχίες όσο και για χαρές στα ερωτικά σας. Οι δεσμευμένοι νιώθετε κυρίαρχοι στη ζωή του ανθρώπου που έχετε επιλέξει, ενώ οι αδέσμευτοι απολαμβάνετε την ανταπόκριση στη γοητεία που εκπέμπετε. Το τέλος του 2008 προβλέπεται επίσης ενδιαφέρον, καθώς αρκετοί από εσάς αποφασίζετε να επισημοποιήσετε τη σχέση σας. Μην είστε προκατειλημμένοι επειδή η χρονιά είναι δίσεκτη. Θυμηθείτε τι λέει μια λαϊκή παράδοση: «στα δίσεκτα χρόνια παντρεύονται οι μεγάλες αγάπες και οι βασιλιάδες»!

Εργασία

Οι δύο προηγούμενες χρονιές έφεραν αξιοσημείωτες αλλαγές στη ζωής σας, οι οποίες επηρέασαν την κατάσταση και στον επαγγελματικό τομέα. Στο ξεκίνημα του καινούριου χρόνου, η Αφροδίτη παίρνει σημαντική θέση στον Τοξότη, γι’ αυτό και οι προοπτικές που προβλέπονται είναι καλές. Ωστόσο το Φεβρουάριο χρειάζεται να δείξετε προσοχή και στις κινήσεις σας, καθώς και στη διαχείριση των καταστάσεων. Πολλοί από εσάς νιώθετε έντονη ανάγκη να πάρετε περισσότερες πρωτοβουλίες. Αυτό ισχύει και για τους ελευθέρους επαγγελματίες, αλλά και για τους εργαζόμενους. Πάντως, με τη δεύτερη επιστροφή του Άρη στον Καρκίνο, από αρχές Μαρτίου μέχρι και τις πρώτες ημέρες του Μαΐου, ενδέχεται να γίνει ένα νέο επαγγελματικό ξεκίνημα σε αυτόν τον τομέα ή να κερδίσετε μια υποχρεωτική μάχη. Ειδικά το Μάιο και τον Ιούνιο δέχεστε με ανακούφιση τη βοήθεια από φίλους ή από πρόσωπα του οικογενειακού περιβάλλοντός σας, ενώ ευνοείστε και από εξωτερικές συγκυρίες. Το καλοκαίρι ακολουθούν ακόμα πιο ενδιαφέροντα γεγονότα, τα οποία όμως απαιτούν από εσάς περισσότερες ώρες εργασίας αλλά και αρκετές θυσίες, για να πετύχετε αυτό που επιδιώκετε. Τον Ιούλιο και τον Αύγουστο η στενή προσέγγιση του Άρη με τον Κρόνο σάς φέρνει κάποιες δοκιμασίες ή πιθανές διαψεύσεις στη δουλειά σας. Από το Σεπτέμβριο όμως οι εξελίξεις τρέχουν, ειδικά για εσάς που είστε πιο επίμονοι όσον αφορά την αίσια κατάληξη των πραγμάτων στη ζωή σας. Σε γενικές γραμμές το φθινόπωρο παρουσιάζεται πιο ενισχυμένο προσφέροντας περισσότερες και ενδιαφέρουσες εναλλακτικές λύσεις σχετικά με τα επαγγελματικά σας, γι’ αυτό κι εσείς πρέπει να δώσετε τον καλύτερό σας εαυτό. Ακόμα είναι πολύ πιθανό να κερδίσετε δικαστικούς αγώνες και να καταφέρετε να διεκδικήσετε ακόμα περισσότερα. Αυτή τη χρονιά αποφύγετε να βασιστείτε σε υποσχέσεις ή πληροφορίες τρίτων. Ωστόσο μην αφήνετε περιστασιακές απογοητεύσεις να αναχαιτίζουν τη δράση σας.

Υγεία & ομορφιά

Τη χρονιά αυτή τα νέα είναι από πολύ ικανοποιητικά έως χαρμόσυνα, αφού και σε καλή φυσική κατάσταση βρίσκεστε και η υγεία σας είναι μια χαρά. Ωστόσο η νευρικότητα ή η υπερκόπωση είναι κατά περιόδους και η αφορμή για κάποιες μικρές αδιαθεσίες, που ενδέχεται να σας ταλαιπωρήσουν. Φροντίστε, λοιπόν, να ξεκλέβετε χρόνο από το αρκετά βαρύ πρόγραμμά σας για να χαλαρώνετε και να ξεκουράζεστε. Την άνοιξη καλό είναι να δώσετε μεγαλύτερη προσοχή στη διατροφή σας, γιατί ακολουθεί το καλοκαίρι και μαζί με αυτό η θάλασσα και οι παραλίες. Το φθινόπωρο αποφύγετε οτιδήποτε μπορεί να βάλει σε κίνδυνο τη σωματική σας υγεία, όπως τα εξτρίμ σπορ. Άλλωστε αυτή την εποχή εκείνο που σας ενδιαφέρει ιδιαίτερα και έχει τον πρώτο λόγο είναι η εξωτερική σας εμφάνιση , αφού επιτέλους αποφασίζετε στη ζωή σας να κάνετε μια ριζική αλλαγή στο στυλ ξεκινώντας πρώτα από την ανανέωση της γκαρνταρόμπας σας. Το 2008 το σίγουρο είναι ότι αισθάνεστε ευδιάθετοι, ενώ καταφέρνετε να βελτιώσετε την εικόνα σας και να γίνετε περισσότερο αισιόδοξοι και καλαίσθητοι.

Οικονομικά

Φέτος ο τομέας αυτός φαίνεται να είναι πιο ευνοημένος σε σχέση με πέρσι. Δεν πρέπει να ξεχνάτε όμως ότι μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου υπάρχουν εκκρεμότητες τις οποίες δεν μπορείτε να αγνοήσετε. Η χρονιά αυτή ευνοεί την πρακτική και οικονομική αναδιοργάνωση για πολύ κόσμο. Επιστρατεύστε, λοιπόν, τη σύνεση, λειτουργήστε με μετριοπάθεια στα νέα ανοίγματα και μην κάνετε καινούργιες επενδύσεις χωρίς το ανάλογο εχέγγυο που θα σας εξασφαλίσει την επιτυχία. Μετά το Μαΐο, το οικονομικό σας άγχος υποχωρεί. Αυτό είναι αποτέλεσμα και της δικής σας σωστής διαχείρισης αλλά και της υποστήριξης που έχετε από το περιβάλλον σας. Το καλοκαίρι όμως φέρνει πάλι έκτακτα έξοδα αλλά και σπατάλη χρήματος - η ανάγκη που έχετε για ξεκούραση ενδεχομένως να σας κάνει λίγο απερίσκεπτους. Γι’ αυτό χρειάζεται να είστε προνοητικοί και ταυτόχρονα προσεκτικοί. Ειδικά την περίοδο των αυγουστιάτικων εκλείψεων παρουσιάζονται κάποιες πρόσκαιρες δυσκολίες. Φροντίστε, λοιπόν, να μην παρασυρθείτε από τη γοητεία των διακοπών, τη μαγεία ενός ταξιδιού ή από μια καλή παρέα και ξεφύγετε από τον προϋπολογισμό σας. Γενικά τους καλοκαιρινούς μήνες παρατηρείται μια στασιμότητα όσον αφορά την τσέπη σας. Το Σεπτέμβριο όμως ζείτε μια τριπλή σύνοδο Ερμή-Αφροδίτη-Άρη στο ζώδιό σας, η οποία ορίζει έναν καινούργιο κύκλο δραστηριοτήτων, κυρίως στα οικονομικά σας. Ο Οκτώβριος και ο Νοέμβριος διαγράφονται ως οι καλύτεροι μήνες για αύξηση εσόδων ή τζίρου, καθώς και για μια σημαντική χρηματοδότηση. Αυτό οφείλεται στην τρίτη φάση της καλής όψης του Δία από τον Αιγόκερω, που σας βοηθάει να εξασφαλίσετε τη σταθεροποίηση αλλά και την ενίσχυση της οικονομικής σας βάσης. Πρόκειται για μια σημαντική περίοδο κατά την οποία σας δίνεται η ευκαιρία να κάνετε σωστές επενδυτικές κινήσεις. Ωστόσο το Δεκέμβριο εμφανίζεται ο κίνδυνος για ένα νέο κύκλο σπατάλης. Και πάλι καλείστε να διαχειριστείτε με σύνεση τα χρήματά σας.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ