Προβλέψεις 2008

01.01.2008
Μια αξέχαστη, καταπληκτική χρονιά ξεκινάει για τους εκπροσώπους του ζωδίου σας. Το 2008 χαράζει καινούργιους δρόμους και νέες κατευθύνσεις στη ζωή σας, ενώ σηματοδοτεί επόμενους στόχους και δίνει περισσότερη αισιοδοξία και διάθεση για επέκταση. Ήδη από τις 18 Δεκεμβρίου του 2007 κάτι σημαντικό άλλαξε στο πλανητικό σκηνικό, το οποίο σας

Μια αξέχαστη, καταπληκτική χρονιά ξεκινάει για τους εκπροσώπους του ζωδίου σας. Το 2008 χαράζει καινούργιους δρόμους και νέες κατευθύνσεις στη ζωή σας, ενώ σηματοδοτεί επόμενους στόχους και δίνει περισσότερη αισιοδοξία και διάθεση για επέκταση. Ήδη από τις 18 Δεκεμβρίου του 2007 κάτι σημαντικό άλλαξε στο πλανητικό σκηνικό, το οποίο σας χρίζει πρωταγωνιστές του καινούργιου χρόνου, αφού ο Δίας -ο πλανήτης των ευκαιριών, της καλής τύχης και της αυτοπεποίθησης-, θα είναι εγκατεστημένος στο ζώδιό σας μέχρι τις αρχές του 2009! Εκτός όμως από αυτόν, σημαντική βοήθεια, όσον αφορά τη σταθεροποίηση των νέων εγχειρημάτων σας, θα δώσει και ο Κρόνος από τη φιλική σας Παρθένο, σε όλη τη διάρκεια της νέας χρονιάς. Επίσης, την ίδια χρονιά στο ζώδιό σας περνάει για πρώτη φορά έπειτα από πάρα πολλά χρόνια και ο Πλούτωνας, ο οποίος θα παραμείνει για τα επόμενα δεκαπέντε χρόνια και θα σας ωθήσει να αλλάξετε κοσμοθεωρία, αλλά και τη ζωή σας!


Γενικά

Φανταστείτε ότι ύστερα από ημέρες βροχής, γκρίζων τοπίων, μελαγχολίας και κατήφειας ξυπνάτε ένα πρωί και ο ήλιος, δυνατός και λαμπερός, φωτίζει τα πάντα γύρω σας. Αυτή την αίσθηση θα έχετε φέτος με τον Δία στο ζώδιό σας, που το επισκέπτεται μία φορά κάθε δώδεκα χρόνια και σηματοδοτεί πάντα μια κορυφαία στιγμή προσωπικής ανάπτυξης, ευημερίας, ευκαιριών, προόδου και αυτογνωσίας. Στο ξεκίνημα του 2008 αποφασίστε τι είναι εκείνο που θέλετε ή ελπίζετε να καταφέρετε μέσα στην καινούργια χρονιά: μια σχέση, ένας γάμος, μια προαγωγή, το ξεκίνημα της δικής σας δουλειάς, επαγγελματική και κοινωνική αναγνώριση, σπουδές, χρήματα; Εστιάστε μετά την προσοχή σας σε ό,τι λείπει από τη ζωή σας και μέχρι το τέλος του χρόνου θα έχετε σημειώσει σημαντική πρόοδο, αφού μαζί με την προσωπική προσπάθεια έχετε και την εύνοια της τύχης! Πολύ θετική όμως είναι και η θέση του κυβερνήτη σας Κρόνου, καθώς δημιουργεί ευνοϊκές όψεις με τον Δία στο ζώδιό σας. Ο Κρόνος στον 9ο οίκο του ηλιακού ωροσκοπίου σας σας δίνει την ευκαιρία να εκπαιδευτείτε πάνω σε νέες εφαρμογές, να επεκτείνετε τις σπουδές σας ή και να τις ολοκληρώσετε με επιτυχία. Ακόμα ευνοεί τα σεμινάρια και τη μετεκπαίδευση. Άλλωστε, αυτή τη χρονιά η δίψα σας για γνώση θα είναι μεγάλη. Έτσι, όσο περισσότερο εμπλουτίσετε το βιογραφικό σας φέτος, τόσο καλύτερα προβλέπονται τα πράγματα για την καριέρα σας, όταν ο Κρόνος θα περάσει στο Ζυγό μετά το 2009. Κάποιοι μάλιστα ίσως πάρετε την απόφαση να φύγετε στο εξωτερικό για να εργαστείτε. Γενικά, όμως, το 2008 φαίνεται ότι βλέπετε με άλλο μάτι τόσο τον εαυτό σας όσο και ανθρώπινη φύση, και τον κόσμο γύρω σας. Άλλωστε οι θετικές όψεις του Δία με τον Ουρανό το Μάρτιο, το Μάιο και το Νοέμβριο σας ευνοούν να επεκτείνετε τον κύκλο σας, να γίνετε πιο κοινωνικοί και να γνωρίσετε νέους και σημαντικούς ανθρώπους. Πιθανόν να σας γεννηθεί και η επιθυμία να κάνετε μια αγορά ενός καινούργιου -ίσως και πιο ακριβού!- αυτοκινήτου. Το άλλο σπουδαίο νέο της χρονιάς είναι η είσοδος του Πλούτωνα στο ζώδιό σας. Φέτος φαίνεται να αλλάζει ο τρόπος σκέψης, ενώ η διάθεσή σας ανεβαίνει κατακόρυφα -ειδικά όσοι έχετε γεννηθεί από τις 22/12 μέχρι τις 24/12-, αφού σας δίνονται άπειρες ευκαιρίες να πραγματοποιήσετε τα σχέδιά σας. Με τους άλλους πώς τα πάτε; Το 2008 εμπιστευθείτε το ένστικτό σας και δεν θα χάσετε. Ο Δίας σε όλη τη διάρκεια της χρονιάς χαρίζει πίστη όχι μόνο στον εαυτό σας, αλλά και στα άτομα του περιβάλλοντός σας και γιατρεύει πληγές. Αιγόκεροι και Καρκίνοι είναι ικανοί να σας οδηγήσουν μέχρι και τα σκαλιά της εκκλησίας. Το ίδιο όμως, ίσως και περισσότερο, ευνοείται και μια σχέση με Ταύρους και Σκορπιούς. Με Κριούς και Ζυγούς, αν δεν το έχετε ήδη κάνει μέσα στο τελευταίο τρίμηνο του 2007, ξεκαθαρίζετε τα πράγματα και επιτέλους έχετε μια πιο σαφή εικόνα για το πού οδεύετε. Δίδυμοι και Τοξότες θέλουν ντάντεμα και προσοχή, επειδή φέτος θυμήθηκαν να κάνουν τον απολογισμό μιας ολόκληρης ζωής. Παρθένοι και Ιχθύες, λόγω Κρόνου, τώρα είναι πιο δεκτικοί, οπότε αξίζει να τους δοκιμάσετε.

Σχέσεις

Το 2008 ακόμα και οι πιο μποέμ από εσάς φαίνεται ότι βλέπουν με άλλο μάτι τη λέξη «δέσμευση». Οι ευκαιρίες που προσφέρει ο Δίας στο ζώδιό σας επηρεάζουν θετικά τα αισθηματικά σας και τα αλλάζουν. Αν ήδη έχετε κάποια σχέση, μην ξαφνιαστείτε αν τη δείτε να εξελίσσεται σε μια συγκατοίκηση ή ακόμα και σε ένα γάμο. Άλλωστε αυτή η χρονιά ενδείκνυται ως η καλύτερη για κάτι τέτοιο και ας είναι δίσεκτη. Αν είστε μόνοι, το 2008 σας φέρνει νέες, σπουδαίες γνωριμίες. Ο Δίας άλλωστε συνδέεται με την εύρεση της αδελφής ψυχής, γι αυτό εκμεταλλευτείτε κάποια πολύ θετικά διαστήματα, όπως εκείνο που ξεκινάει από τις 24/1 μέχρι τις 17/2 και βρίσκει την Αφροδίτη στο ζώδιό σας, το Μάιο από τις 1/5 μέχρι τις 24/5 που κάνει καταπληκτικά τρίγωνα με τον Δία από το ζώδιο του Ταύρου, καθώς και τον Ιούνιο από τις 18/6 και μέχρι τις 12/7 που βρίσκεται μέσα στον τομέα σχέσεων-γάμου στον Καρκίνο. Καλύτεροι μήνες για επισημοποίηση είναι ο Μάιος, ο Ιούνιος, αλλά και ο Σεπτέμβριος. Το 2008 είναι μια μεταβατική χρονιά για τον Πλούτωνα, ο οποίος απομακρύνεται από το ζώδιο του Τοξότη για κάποιους μήνες και έρχεται στο δικό σας από τις 26/1 μέχρι και τις 13/6. Κατόπιν περνάει ανάδρομος στον Τοξότη μέχρι τις 26/11 που επισκέπτεται ξανά το δικό σας ζώδιο και μένει για τα επόμενα δεκαπέντε χρόνια. Η ειδικότητα αυτού του πλανήτη είναι η μεταμόρφωση και αυτή τη βιώνετε όσοι έχετε γεννηθεί από τις 22/12 μέχρι τις 24/12, αφού αρχίζετε να βλέπετε τα πράγματα τελείως διαφορετικά όσον αφορά τα προσωπικά σας. Ακόμα όμως κι αν έχετε κάποια σχέση που δείχνει κουρασμένη και φθαρμένη και εδώ η επιρροή του Πλούτωνα είναι καταλυτική, αφού είτε τη βλέπετε να ξαναγεννιέται από τις στάχτες της είτε να τελειώνει οριστικά! Τέλος το 2008 είναι η κατάλληλη χρονιά για να αποκτήσετε έναν απόγονο.

Εργασία

Φέτος ο Δίας σάς επιτρέπει να ανοίξετε τα φτερά σας και να βελτιώσετε το επαγγελματικό σας προφίλ. Βέβαια η διέλευσή του στο ζώδιό σας δεν σημαίνει κι ότι θα αρχίσει να πέφτει το μάννα εξ ουρανού! Στην πραγματικότητα εσείς οι ίδιοι φτιάχνετε την τύχη σας, με υπολογισμένα ρίσκα και αλλαγές τις οποίες κάνετε. Είναι η κατάλληλη περίοδος να βάλετε μπροστά τις μηχανές! Ακόμα κι αν κάτι κάνετε λάθος ή δεν έχετε υπολογίσει κάποιες παραμέτρους, με τον Δία στο πλευρό σας έχετε έναν ολόκληρο χρόνο περιθώριο για να σώσετε την κατάσταση! Μην αρκεστείτε στα λίγα φέτος, αφού πραγματικά μπορείτε να πάτε για πολλά, αποφύγετε όμως τις υπερβολές. Η αλήθεια είναι ότι επειδή αυτή τη χρονιά οι ευκαιρίες σας είναι άπειρες πείτε κι ένα «όχι», γιατί στο τέλος δεν θα έχετε χρόνο ούτε για τις προσωπικές σας στιγμές! Γι’ αυτό φανείτε επιλεκτικοί στις όποιες προτάσεις. Επίσης το 2008 οι φιλοδοξίες σας αυξάνονται τόσο όσο να σας οδηγήσουν στο να πάρετε τη μεγάλη απόφαση να ξεκινήσετε τη δική σας επιχείρηση. Άλλωστε, τα καταπληκτικά τρίγωνα του Δία με τον Κρόνο τον Ιανουάριο, το Σεπτέμβριο και το Νοέμβριο σας δίνουν ευκαιρίες για να προοδεύσετε. Αποφύγετε όμως σημαντικές κινήσεις και ενάρξεις τα διαστήματα ανάδρομου Ερμή από 28/1 μέχρι 18/2, από 26/5 μέχρι 19/6 και από 24/9 μέχρι 15/10 και περιοριστείτε σε μια απλή έρευνα αγοράς. Με τον Πλούτωνα στο ζώδιό σας αυξάνεται η αποφασιστικότητα και η δύναμη, αλλά και μια ακόρεστη δίψα για εξουσία και χρήμα. Μολονότι μπορεί να σας δοθούν όλα αυτά, αν κάνετε κακή χρήση, γρήγορα θα δείτε τον εαυτό να παίρνει την κάτω βόλτα. Γι’ αυτό, λοιπόν, χρειάζεται μέτρο και όχι αλαζονεία. Όσοι είστε γεννημένοι από τις 22/12 μέχρι τις 13/1 μπορείτε να δρέψετε τους καρπούς της κρόνιας αρμονικής όψης προς το ζώδιό σας τόσο στα επαγγελματικά όσο και στα θέματα σπουδών. Ανοίξτε τους ορίζοντες και τις προοπτικές σας προσθέτοντας γνώση κι εμπειρίες και μέσα στα επόμενα χρόνια θα δείτε την καριέρα σας να εκτινάσσεται στα ύψη.

Υγεία & ομορφιά

Ο Δίας στο ζώδιό σας κάνει το 2008 μια χρονιά ιδιαίτερη σημαντική, ακόμα και για την εξωτερική σας εμφάνιση. Σε γενικές γραμμές πάντως έχετε μια καλή σχέση με το σώμα σας και δύσκολα παίρνετε κιλά. Φέτος, βέβαια, εύκολα μπορείτε να προσθέσετε μερικούς πόντους παραπάνω στη μέση σας, αν κάνετε διατροφικές υπερβολές. Μολονότι η αύξηση του βάρους μπορεί να προκύψει και σε μια κρόνια περίοδο, ειδικά στις περιόδους της επιρροής του Δία συνηθίζετε να μοιράζεστε την αισιοδοξία και τη χαρά σας με το ψυγείο! Σημαντική, λοιπόν, για φέτος είναι η συμβολή της άσκησης. Ακόμα μπορείτε να βρείτε με μεγαλύτερη ευκολία κάποιους ειδικούς -διαιτολόγους ή διατροφολόγους-, οι οποίοι θα σας βοηθήσουν να καταφέρετε να βελτιώσετε τη φυσική σας κατάσταση και μαζί με αυτή την υγεία και την ευεξία σας, με αποτέλεσμα να δείχνετε αλλά και να είστε πιο όμορφοι. Εάν επιθυμείτε να προχωρήσετε και σε κάποιες αισθητικές αλλαγές, πραγματοποιήστε τες τις περιόδους που σας κάνει θετικές όψεις η Αφροδίτη, δηλαδή τον Ιανουάριο και μέχρι τα μέσα του Φεβρουαρίου, καθώς και το Μάιο.

Οικονομικά

Ο οικονομικός τομέας είναι από τους πιο ταλαιπωρημένους των τελευταίων ετών, αφού όσα κι αν βγάζατε δεν ήταν ποτέ αρκετά για να καλύψουν τις ανάγκες σας. Βέβαια, από το τέλος της προηγούμενης χρονιάς, ήδη νιώθετε μεγαλύτερη άνεση και σίγουρα μέσα στο 2008 τα πράγματα βελτιώνονται ακόμα περισσότερο. Άλλωστε ένας χρόνος με τον Δία φέρνει πάντα προοπτικές ευημερίας. Σε θέματα που αφορούν τα χρήματα είστε από τη φύση σας συγκρατημένοι και δύσκολα χάνετε τη γήινη και πρακτική σας προσέγγιση. Φέτος όμως, ίσως πρέπει να πειραματιστείτε λίγο περισσότερο. Ο Ουρανός, ο φυσικός κυβερνήτης του 2ου οίκου των οικονομικών στο ηλιακό σας ωροσκόπιο, δέχεται καταπληκτικά εξάγωνα από τον Δία στο ζώδιό σας, που θα μπορούσαν να βελτιώσουν τα κέρδη σας και μάλιστα κάπως απρόβλεπτα. Μια ξαφνική έμπνευση επένδυσης μπορεί να σας φέρει περισσότερο χρήμα. Δεν θα ήταν κακό να αφήσετε λίγο τον παραδοσιακό συντηρητισμό σας και να παίξετε κάποιο τυχερό παιχνίδι, χωρίς όμως να ρισκάρετε να χάσετε όλα τα λεφτά σας. Βέβαια ο τομέας των οικονομικών επηρεάζεται χρόνια τώρα από τον Ποσειδώνα (από το 1998), φέρνοντας μεικτά αποτελέσματα στο πορτοφόλι σας. Φέτος όμως επηρεάζεται και από τις εκλείψεις. Οι εκλείψεις Ηλίου δεν είναι ιδιαίτερα αρνητικές, ειδικά αυτή της 1ης Αυγούστου δείχνει ότι μπορεί να έχετε δυνατότητες που θα απογειώσουν τον προϋπολογισμό σας. Η έκλειψη της 6ης Φεβρουαρίου σας κάνει να επανεξετάσετε οικονομικά θέματα στα οποία μέχρι σήμερα δεν είχατε δώσει την προσοχή που έπρεπε. Η σεληνιακή έκλειψη της 16ης Αυγούστου όμως, επειδή είναι σε σύνοδο με τον πλανήτη της εξαπάτησης, της αυταπάτης και των θολών καταστάσεων, τον Ποσειδώνα, θέλει ιδιαίτερη προσοχή. Καλό είναι από τις 16/8 μέχρι τις 30/8 να προσπεράσετε κάποια «ευκαιρία» για επένδυση ή αγορά. Επίσης πρέπει να είστε προσεκτικοί με δάνεια, κάρτες, χρηματοδοτήσεις, είτε αφορούν εσάς άμεσα είτε το σύντροφό σας.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ