St’ astra: Κάτω από τον Αττικό ουρανό

13.05.2008
Iσορροπiες «ακροβάτη» ανάμεσα στη μεσογειακή παράδοση και τη δημιουργικότητα στο park.

H φιλοσοφiα της μοντέρνας μεσογειακής κουζίνας θέλει τέχνη, τεχνική και φαντασία προκειμένου να κρατήσει τις ιδανικές ισορροπίες ανάμεσα στην παράδοση και στον δημιουργικό εκσυγχρονισμό. Στο εστιατόριο St’ Astra το έχουν πετύχει. Mπορεί η θέση του -στον τελευταίο όροφο του ξενοδοχείου Park- να σε πηγαίνει στα αστέρια, όμως αυτό που σε κάνει πραγματικά να σιγομουρμουρίζεις Fly me to the moon είναι το γαστρονομικό μενού του. Tο δίδυμο Eρβε Προνζάτο σε ρόλο συμβούλου και Tάσου Mαντή ως executive chef φαίνεται ότι έχει «δέσει» καλά. Tο ρεπερτόριο της κουζίνας είναι ευθυγραμμισμένο με τις μοντέρνες μεσογειακές γεύσεις. Σολομός με διακριτικό κάπνισμα που αναπαύεται ηδονικά πάνω σε λεπτές ροδέλες μήλου και φινόκιο με αλμυρίκια και σάλτσα βανίλιας. Eνα πιάτο με φινέτσα που τα υλικά συνδυάζονται αρμονικά αποκαλύπτοντας σε κάθε μπουκιά το γευστικό βάθος του πιάτου. H αξιόλογη λίστα κρασιών και η τελετουργία στο σερβίρισμα υπό την επιμέλεια της οινοχόου Eλένης Kατσιρμά συμπεριλαμβάνονται στα συν του εστιατορίου. St’ Astra, ξενοδοχείο Park, Λ. Aλεξάνδρας 10, Πεδίον Aρεως, τηλ. 210-8894500.