Οι «Πρωταγωνιστές» μέσα από το βιβλίο του Στ. Θεοδωράκη

26.01.2011
Οι «Πρωταγωνιστές» του Σταύρου Θεοδωράκη έγιναν βιβλίο. Τη Δευτέρα 24 Ιανουαρίου το Βιβλιοπωλείο ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΔΑΚΗ, σε συνεργασία με τις Εκδόσεις Ποταμός, οργάνωσαν την παρουσίαση του βιβλίου «ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΜΟΥ» του Σταύρου Θεοδωράκη.

Οι «Πρωταγωνιστές» του Σταύρου Θεοδωράκη έγιναν βιβλίο. Τη Δευτέρα 24 Ιανουαρίου το Βιβλιοπωλείο ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΔΑΚΗ, σε συνεργασία με τις Εκδόσεις Ποταμός, οργάνωσαν την παρουσίαση του βιβλίου «ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΜΟΥ» του Σταύρου Θεοδωράκη - σε ένα ανατρεπτικό διάλογο με τους Γιώργο Γραμματικάκη, Καθηγητή Πανεπιστημίου Κρήτης, και Δημήτρη Καμπουράκη, Δημοσιογράφο.

Στις 310 σελίδες του βιβλίου ο Σταύρος Θεοδωράκης φιλοξενεί ανθρώπους γνωστούς αλλά και άγνωστους, της διπλανής πόρτας αλλά και απόμακρους. Αυτό το βιβλίο, όπως ο ίδιος λέει, θα μπορούσε να είχε έναν μεγαλύτερο τίτλο. "Εκατό ειδικοί συμβουλεύουν", ή "Οδηγίες επιβίωσης", γιατί θα πρέπει να το πάρουμε απόφαση: τα σκουπίδια τα ξέρει καλύτερα ο σκουπιδιάρης. Τον έρωτα οι ποιητές και οι πουτάνες. Τον θάνατο αυτοί που έχουν ανυπόφορα πονέσει. Τα ανθρώπινα δικαιώματα αυτοί που τα έχουν στερηθεί.

Ο Σταύρος Θεοδωράκης γεννήθηκε το 1963 στον Άνω Δραπανιά Χανίων καιι μεγάλωσε στην Αγία Βαρβάρα της Δυτικής Αττικής. Ξεκίνησε το 1984 από το «Δ’ πρόγραμμα της Ελληνικής ραδιοφωνίας, συνέχισε με την εφημερίδα «Η Πρώτη», τη «Μεσημβρινή», το Ραδιόφωνο «Σκάι 100.4», το «Έψιλον» της «Κυριακάτικης Ελευθεροτυπίας», το ΚΛΙΚ και το ΜΕΝ, «Το Βήμα», ενώ από το 2000 έως το 2003 παρουσίασε 406 ζωντανές εκπομπές με τον τίτλο «ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΕΣ» στη ΝΕΤ. Επί μία διετία (1985-1987) ασχολήθηκε με την επιμόρφωση των Ρομ (τσιγγάνων ή γύφτων). Τον Σεπτέμβριο του 2005 δημιούργησε το «Αλάτσι» ένα εστιατόριο κρητικής διατροφής.