Διαδηλώσεις γύρω μας, επαναστάσεις μέσα μας!

27.01.2011
Η παράσταση «Έξι Αρχεία Κρυμμένα» του Θωμά Διάφα, εμπνευσμένη από τα επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας ή και μέσα μας, παρουσιάζεται από την Κυριακή 6 Μαρτίου στο "κινητήρας στούντιο", στην Ακρόπολη.

Η παράσταση «Έξι Αρχεία Κρυμμένα» του Θωμά Διάφα, εμπνευσμένη από τα επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας - ή και μέσα μας - παρουσιάζεται από την Κυριακή 6 Μαρτίου στο "κινητήρας στούντιο", στην Ακρόπολη.

Δεν έβλεπα τίποτα από τον καπνό, έτρεχα σαν τρελός, κρατούσα από το χέρι μια φίλη, έψαχνα να βρω κάποια άλλη, έψαχνα να βρω τι; Μ' έπιασαν τα κλάμματα/Οργή, δεν ήξερα τι είχα θυμηθεί ή τι συνειδητοποιούσα εκείνη τη στιγμή.
Νερό, θέλω νερό όχι στα μάτια, μη τρίβεις τα μάτια, θέλω να το πιω.
Δακρυγόνο, έχεις φάει ποτέ δακρυγόνο στη μάπα;
Κι άλλος καπνός, βήχω, μου έρχεται να κάνω εμετό ξερνάω μέσα από τη μπλούζα μου δε θα αφήσω σημάδια ότι ήμουνα εδώ κάποιος με σπρώχνει τον εμποδίζω στο να σπάσει μια βιτρίνα κι άλλος καπνός, το χέρι μου είναι άδειο, δεν αντεχω να τις βρω, εγωισμος! να σώσω το τομάρι μου τρέχω δε βλέπω κι άλλο δακρυγόνο στη μάπα γονατίζω κλαίω με αναφιλητά μπαίνω σε μια στοά δε μπορώ να αναπνεύσω ούτε από τη μύτη ούτε από το στόμα κόσμος γύρω μου ξερνάει λιποθυμάει κλαίει κι αυτός τρέχω οι διαδηλωτές αλλάζουν πορεία -θα έπρεπε να είμαι μαζί τους- πρέπει να σώσω το τομάρι μου,
τρέχω, ανεβαίνω τον αγαπημένο μου πεζόδρομο, σκάει κι άλλος καπνός στη μάπα μου, γονατίζω φιλάω το πάτωμα δε νιώθω τίποτα άνθρωποι να κοιτάνε βιτρίνες...
τις καίνε /σκάει μολότοφ στη μάπα μου με καίει με παραμορφώνει./γεμίζει το χέρι μου.κάποιος με σέρνει. μ'αφήνει μέσα σε μια κοιλιά. εγώ είμαι το βρέφος ήθελα να ξαναγεννηθώ./ καίγομαι, τέλειωσα ξανά/ με άφησαν σε ένα κάδο, δίπλα.

Παραστάσεις (Διάρκεια 60’)
Πρεμιέρα: Κυριακή 6 Μαρτίου στις 21.15
Παραστάσεις: Σάββατο 12/3 19/3 26/3 στις 19.30,
και Κυριακή 13/3 20/3 και 27/3 στις 21.15 για όλο το Μάρτιο
ΧΩΡΟΣ: "κινητήρας στούντιο",
Ερεχθείου 22, Ακρόπολη Τηλ.
Κρατήσεων: 210 9248328

Συντελεστές της παράστασης:

ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Θωμάς Διάφας
ΒΟΗΘΟΣ ΣΚΗΝΟΘΕΤΗ: Αθανασία Ανδρώνη
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΚΙΝΗΣΗΣ: Αφροδίτη Βερβενιώτη
ΗΘΟΠΟΙΟΙ: Περικλής Ασημακόπουλος, Απόστολος Φράγκος, Νάντια Παυλάκη, Ελευθερία Κατσούπη, Έφη Κατσαφάρου, Βασιλική Σκρέκου.

ΣΚΗΝΙΚΑ- ΚΟΣΤΟΥΜΙΑ: Δομνίκη Βασιαγεώργη
ΚΟΜΜΩΣΕΙΣ-ΜΑΚΙΓΙΑΖ: Καίτη Αραβαντινού
ΜΟΥΣΙΚΗ & ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ: Κωνσταντίνος Αντωνάκογλου

Τιμές Εισιτηρίων: 12 € , 10 € φοιτητικό