Ένα ζευγάρι δοκιμάζει τις αντοχές του

29.03.2011
Ένα επιδέξια χορογραφημένο ντουέτο, όπου ένας άνδρας και μια γυναίκα διαπραγματεύονται μια σειρά καταλήξεων μιας σχέσης αντί να ερμηνεύουν μια ιστορία που να οδηγεί σε ένα αναπόφευκτο φινάλε.

Στις 14, 15 και 16 Απριλίου 2011 το αθηναϊκό κοινό θα έχει την ευκαιρία να παρακολουθήσει το βραβευμένο με το 2009 Bonnie Bird Choreography Fund Award «In The Process of…» της χορογράφου Ζωής Δημητρίου στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης.

Το «In The Process of»… είναι ένα επιδέξια χορογραφημένο ντουέτο, όπου ένας άνδρας και μια γυναίκα διαπραγματεύονται μια σειρά καταλήξεων μιας σχέσης αντί να ερμηνεύουν μια ιστορία που να οδηγεί σε ένα αναπόφευκτο φινάλε.

Η χορογράφος Ζωή Δημητρίου παίζει με το αρχετυπικό μοτίβο της δοκιμασίας, που κρύβεται πίσω από τους πιο γνωστούς μύθους, και στήνει ένα παιχνίδι για δύο, δημιουργώντας σύντομα ιντερμέδια για μια ιστορία που δεν θα ειπωθεί ποτέ.

Εξήντα ξύλινα στεφάνια ρυθμικής παρεμβαίνουν στη δράση άλλοτε βοηθώντας, άλλοτε δυσχεραίνοντας τη σχέση του ζευγαριού και άλλοτε αποτελώντας τους μοναδικούς πρωταγωνιστές της σκηνικής δράσης.

Εξετάζοντας τη σύνθεση ως εν δυνάμει διαδικασία, η Δημητρίου κάνει μια απόπειρα να συνδέσει το απολύτως λογικό με το παράλογο. Σε ένα συνεχές ελεύθερης ροής, βάζει το ανθρώπινο σώμα να αναμετρηθεί με τα αντικείμενα, τις λέξεις και τη γλώσσα, τον ήχο και το φώς.
Το In The Process of... αναζητά τις δυνατότητες εφαρμογής στην κίνηση των δομών σύνθεσης του μουσικού Conlon Nancarrow.

Το «In The Process of…» επιλέχθηκε στην πρώτη δεκάδα καλύτερων έργων του Aerowaves, ενώ μία συντομότερη εκδοχή του έργου παρουσιάστηκε στο 16ο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας (2010)

Πέμπτη 14, Παρασκευή 15 και Σάββατο 16 Απριλίου 2011, στις 21:00
«In The Process of…»
Από την Ομάδα Χορού Ζωής Δημητρίου

Συντελεστές
Καλλιτεχνική Διεύθυνση: Ζωή Δημητρίου
Σύλληψη, Χορογραφία: Ζωή Δημητρίου
Ερμηνευτές: Ζωή Δημητρίου, Stephen Moynihan, Julian Bulku, Μαριάννα Καραβά, Αγγελική Δαλαγγέλη.
Σχεδιασμός Φωτισμών: Gregor Knüppel
Σχεδιασμός Ήχου: Ryan West
Κοστούμια: Sayako Kaibuchi
Δραματουργική Υποστήριξη: Τάνια Μπατζόγλου

Διάρκεια: 50 λεπτά
Πότε: 14, 15 & 16 Απριλίου 2011, στις 21:00
Τιμές εισιτηρίων: 15€ (κανονικό), 10€ (φοιτητικό)