«Εφυγε» ο συγγραφέας Μπάμπης Τσικληρόπουλος

31.03.2011
Εφυγε χθες το πρωί από τη ζωή, σε ηλικία 72 ετών, ο συγγραφέας Μπάμπης Τσικληρόπουλος, στο νοσοκομείο ΝΙΜΤΣ, όπου νοσηλευόταν με σοβαρά προβλήματα υγείας. Γεννημένος στον Πύργο Ηλείας το 1939, ο Μπάμπης Τσικληρόπουλος ανήκε στη μεταπολιτευτική γενιά.

Εφυγε χθες το πρωί από τη ζωή, σε ηλικία 72 ετών, ο συγγραφέας Μπάμπης Τσικληρόπουλος, στο νοσοκομείο ΝΙΜΤΣ, όπου νοσηλευόταν με σοβαρά προβλήματα υγείας.

Γεννημένος στον Πύργο Ηλείας το 1939, ο Μπάμπης Τσικληρόπουλος ανήκε στη μεταπολιτευτική γενιά των συγγραφέων που ακολούθησαν τη διαδρομή από το θέατρο του παραλόγου στην καταγραφή περιθωριακών φαινομένων του νεοελληνικού βίου.

Εχει γράψει θεατρικά έργα, σενάρια για την τηλεόραση και τον κινηματογράφο και νουβέλες. Το έργο του «Ωχ! Τα νεφρά μου», από τα πιο αγαπημένα και πολυπαιγμένα της συγγραφικής του καριέρας, παίζεται στη Θεατρική Σκηνή του Αντώνη Αντωνίου. Αλλα του θεατρικά έργα είναι τα: «Η έκπληξη», «Το Υπόγειο», «Η πρόσκληση», «Οι Κερατάδες», «Λέγε Μήτσο»(μαζί με τον Μήτσο Ευθυμιάδη), «Ο κύριος», «Οι γίγαντες», «Σάλτο μορτάλε», «Είμαστε όλοι θεατές», «Ούρσουλα», «Κραυγές κυρίων», «Ο κήπος με τα χελιδόνια».

Βιβλία του είναι τα «Ο Βαρώνος», «H Οδύσσεια του Μήτσου», «Μην Ξεχαστώ και δε Γυρίσω». Συνεργάστηκε στο σενάριο της κινηματογραφικής ταινίας «Το πέταγμα του κύκνου». Είχε γράψει τους στίχους στα τραγούδια του Θάνου Μικρούτσικου «Ελένη» και «Το γράμμα».

Η κηδεία του θα γίνει σήμερα, στις 4 μ.μ., στο Β' Κοιμητήριο του Πύργου Ηλείας, στην εκκλησία του Αγίου Γεωργίου.