Gaspar: Ο δεύτερος μάγος

18.04.2011
Εξεζητημένα έπιπλα και προσεγμένα υλικά διακόσμησης δίνουν τον τόνο σε ένα μέρος που θέλει και είναι κοσμοπολίτικο. Στη λαμπερή ατμόσφαιρα συντελούν και οι βιβλιοθήκες, ενώ το γυαλί ανεβάζει την αίσθηση της φωτεινότητας του χώρου.
Εξεζητημένα έπιπλα και προσεγμένα υλικά διακόσμησης δίνουν τον τόνο σε ένα μέρος που θέλει και είναι κοσμοπολίτικο. Στη λαμπερή ατμόσφαιρα συντελούν και οι βιβλιοθήκες, ενώ το γυαλί ανεβάζει την αίσθηση της φωτεινότητας του χώρου.

Ουσιαστικά πρόκειται για την τέταρτη επιχειρηματική κίνηση του επιτυχημένου διδύμου. Ας πάρουμε, όμως, τα πράγματα από την αρχή. Τα δύο αδέλφια, ο Αντρέας και ο Γιώργος, εγκαινίασαν την επιχειρηματική τους καριέρα με το Rock 'n' Roll στο Κολωνάκι, αν και την πορεία τους στον χώρο της διασκέδασης την είχαν ξεκινήσει πολύ πριν, δουλεύοντας στα ιστορικά Παπάκια και το Memphis, και τα δυο στην περιοχή πίσω από το Χίλτον.

Αρκετά χρόνια μετά το opening του Rock 'n' Roll, έρχεται να προστεθεί ο πρώτος «μάγος» στην οικογένεια, το Balthazar, στην οδό Τσόχα και Σούτσου, στο περίφημο διατηρητέο που είχε αποτελέσει και σπίτι του Χαρίλαου Τρικούπη. Η επόμενη κίνηση έγινε πέρυσι, με το Rock 'n' Roll να μετακομίζει στη Μύκονο και να ξεκαλοκαιριάζει στον εμβληματικό χώρο του Pierro's στα Ματογιάννια. Λίγους μήνες μετά, ο δεύτερος μάγος, ο Gaspar, έρχεται να «κατοικήσει» στο Νέο Ψυχικό, στο νέο εμπορικό κέντρο.

Πρόκειται για την all day high πρόταση της περιοχής. Ενα κοσμοπολίτικο bar-restaurant με το μπαρ να παίζει δυνατά πάνω και κάτω, μια που εκτείνεται σε τρεις ορόφους: Στο ισόγειο βρίσκεται το εστιατόριο και η μεγάλη μπάρα, στον πρώτο το μπαρ με την περιφερική μπάρα, ενώ ο τρίτος περιμένει το καλοκαίρι για τη θερινή έκδοση του μαγαζιού. Γυάλινο, ολόφρεσκο, φωτεινό και εξωστρεφές, με τις διακοσμητικές βιβλιοθήκες πάνω και κάτω να δίνουν το στίγμα και ακριβά έπιπλα και υλικά να διαμορφώνουν μια glam ατμόσφαιρα.

Το πολλά υποσχόμενο δίδυμο της κουζίνας, ο Μανώλης Ασλάνογλου και ο Χρόνης Δαμαλάς, παίζουν με ένα global μενού που «τσιμπολογάει» πιάτα από την Ιαπωνία, την Ιταλία, την Ινδία, δοσμένα σε μοντέρνες και φιλικές εκδόσεις και σε γευστικές εντάσεις που εντυπωσιάζουν. Η τριλογία αλοιφών περίτεχνη, με την ταραμοσαλάτα και την κοπανιστή να παίρνουν άριστα, ενώ ο αέρινος μαρινάτος σολομός έγερνε προς Ιαπωνία με την παρέμβαση του yuzu. Πρωτότυπο και ιντριγκαδόρικο είναι το πιάτο της πατατοσαλάτας με λουκάνικο και αυγό μελάτο. Στα κυρίως, εξαιρετικό το ριζότο με κατσικίσιο τυρί, μαμαδίστικα τα λαζάνια με μοσχαράκι και εντυπωσιακό το ιβηρικό χοιρινό με πολέντα και σάλτσα αρωματικών.

Η μουσική στο Gaspar σερφάρει στις δεκαετίες αν και το μοδάτο ύφος κατέχει τη μερίδα του λέοντος στο πρόγραμμα. Κάθε μέρα, όμορφα πρόσωπα ζωγραφίζουν την ατμόσφαιρα του μαγαζιού.

Gaspar: Λεωφ. Δημ. Βασιλείου & Λυκούργου, Φάρος Ψυχικού, τηλ. 210-6775011.

Νίκος Μαούνης - Paper