«Μεταμφιεσμένα» μπούστα στο Γκάζι

06.05.2011
Μπούστα ζωγραφισμένα, ντυμένα με πρωτότυπα ρούχα και υφάσματα ή καλυμμένα με αναπάντεχα υλικά, συνθέτουν ένα πρωτότυπο υπαίθριο μουσείο τέχνης.

«Μεταμφιεσμένα» μπούστα και «πειραγμένα» στοιχεία της φύσης, ζωντανεύουν 6-8 Μαΐου στο Design Lab 2011 στην «Τεχνόπολις»!

Λίγα μόλις μέτρα από την είσοδο και περιμετρικά του πρώτου φουγάρου της «Τεχνόπολις», θα στηθεί μία πρωτότυπη έκθεση με μπούστα, τα οποία, μετά από ανοικτή πρόσκληση συμμετοχής, παραχωρήθηκαν σε καλλιτέχνες που τα «μεταμόρφωσαν» βάσει της έμπνευσής τους, δίνοντας στο καθένα έναν ιδιαίτερο χαρακτήρα και αισθητική. Μπούστα ζωγραφισμένα, ντυμένα με πρωτότυπα ρούχα και υφάσματα ή καλυμμένα με αναπάντεχα υλικά, συνθέτουν ένα πρωτότυπο «μουσείο τέχνης».

Συμμετέχοντες καλλιτέχνες/έργα

Βακάλη Δέσποινα-Μπέτυ // The Spring Sculpture
Γκλίστη Ευαγγελία // Ανθισμένες Ημέρες
Δρακοπούλου Έφη// African Thoughts
Θεοδώρου Ινώ // BÜST 011 (σε αναμονή)
Καλαντίδου Αιμιλία – Γιαννόπουλος Χρήστος // Regina De Genesis
Μάικου Ειρήνη – Κανάρης Ανδρέας // Σύγχρονος Άνθρωπος
Ματιοπούλου Μαρία// Lego and the City
Μιχέλης Ευάγγελος// Tangram
Νικολάου Παναγιώτα // Ωραία Ελένη
Οικονόμου Χριστιάνα // Oyster Dress
Συμεωνίδης Χρίστος // Ways through the eyes of a little child
Sonke // Thinking inside the box


«Γίνε Εσύ ο Δημιουργός»

Ανάμεσα στις γειτονιές και τις ιδιαίτερες παρουσιάσεις, ο επισκέπτης θα συναντά ιδιαίτερα έργα τέχνης, που ανήκουν στη μεγάλη υπαίθρια έκθεση με τίτλο «Γίνε εσύ ο Δημιουργός». Στα πλαίσια της έκθεσης αυτής, και μετά από ανοικτή πρόσκληση συμμετοχής, ανατέθηκε σε καλλιτέχνες να φιλοτεχνήσουν έργα με θέμα το πώς θα μπορούσε να μοιάζει η φύση και τα είδη που την απαρτίζουν (ζώα, πουλιά, φυτά κ.λπ.), εάν τα είχε σχεδιάσει ο ίδιος ο άνθρωπος! Τα έργα των καλλιτεχνών είναι πραγματικά εντυπωσιακά και επιβεβαιώνουν τη μεγάλη φαντασία και δημιουργικότητα που χαρακτηρίζει τη νέα γενιά δημιουργών στη χώρα μας.

Η σύλληψη της ιδέας για την έκθεση των μπούστων, όπως και η χορηγία αυτών, ανήκει στην εταιρεία Indeco/Customade. Η ίδια εταιρεία, με επικεφαλής τον ιδιόκτητη Δημήτρη Μεργούπη, έχει αναλάβει και τη συνολική εικαστική επιμέλεια του εξωτερικού χώρου, φροντίζοντας ώστε τα έργα και οι δημιουργίες των καλλιτεχνών να προβληθούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, σε αρμονικό συνδυασμό με τις υπόλοιπες δραστηριότητες, όπως για παράδειγμα τις διάφορες «γειτονιές» του design, οι οποίες ολοκληρώνουν τη συνολική εμπειρία του επισκέπτη.