EJEKT FESTIVAL 2011: Ακυρη η Winehouse

01.06.2011
Το Ejekt Festival, το μεγάλο μουσικό φεστιβάλ της Ελλάδας, συνεχίζει την επιτυχημένη του πορεία, για έβδομη συνεχή χρονιά, διατηρώντας ως άξονά του την ίδια συνταγή: να παρουσιάζει κορυφαία ονόματα της ποπ, ροκ και ηλεκτρονικής μουσικής στην ίδια σκηνή, σε μια πραγματική γιορτή της μουσικής.

Το Ejekt Festival, το μεγάλο μουσικό φεστιβάλ της Ελλάδας, συνεχίζει την επιτυχημένη του πορεία, για έβδομη συνεχή χρονιά, διατηρώντας ως άξονά του την ίδια συνταγή: να παρουσιάζει κορυφαία ονόματα της ποπ, ροκ και ηλεκτρονικής μουσικής στην ίδια σκηνή, σε μια πραγματική γιορτή της μουσικής.

AMY WINEHOUSE

Τελικά επιβεβαιώθηκε αυτό που απευχόμασταν όλοι τις τελευταίες μέρες και όποιοι παίζανε στοίχημα θα είχαν γεμίσει τις τσέπες τους τώρα. Μετά την εμφάνισή της στην Σερβία στις 18 Ιουνίου, η Amy Winehouse ακύρωσε τις εμφανίσεις της στην Κωνσταντινούπολη (20 Ιουνίου) και την Αθήνα (22 Ιουνίου). Σύμφωνα με τους εκπροσώπους της "η τραγουδίστρια θέλει να ζητήσει συγγνώμη από τους οπαδούς της στην Τουρκία και την Ελλάδα που περίμεναν να την δουν, αλλά πιστεύει ότι η ακύρωση των εμφανίσεων είναι η σωστή κίνηση. Αν και θέλει να δώσει αυτές τις συναυλίες, συμφώνησε με το management της ότι δεν είναι σε θέση να εμφανιστεί στην σκηνή στην καλύτερη δυνατή κατάσταση και θα επιστρέψει στην Μεγάλη Βρετανία".

Περισσότερα εδώ!!

MOBY

O Moby, o αγαπημένος performer του ελληνικού κοινού, είναι το δεύτερο μεγάλο όνομα που συμπληρώνει το εντυπωσιακό line-up του φετινού Ejekt Festival, μετά την Amy Winehouse που έχει ήδη ανακοινωθεί. Την επόμενη ημέρα, ο Moby θα δώσει μια δική του συναυλία στην Θεσσαλονίκη, στο θέατρο Γης.

Ο Moby αρέσει σε όλους. Η λίστα των επιτυχιών του μιλάει από μόνη της: είναι τόσο μεγάλη, ώστε οι συναυλίες του θα μπορούσαν να αποτελούνται εξ ολοκλήρου από πασίγνωστα κομμάτια, όπως τα "We Are All Made Of Stars", "Lift Me Up", "BodyRock", "Natural Blues", "Extreme Ways", "The Sky Is Broken", "Run On", "Slipping Away", "Beautiful", "New Dawn Fades", "Porcelain", "Honey", "Why Does My Heart Feel So Bad?", "Everytime You Touch Me", "Go", "Feeling So Real", "Into The Blue", "That's When I Reach For My Revolver", "Find My Baby" και πόσα άλλα.

Άλλωστε, μιλάνε από μόνες τους και οι υπόλοιπες λεπτομέρειες του βιογραφικού του: συγκαταλέγεται στην ελιτ των καλλιτεχνών που ένας δίσκος τους έχει πουλήσει 10.000.000 αντίτυπα (το "Play"), έχει συνεργαστεί με τα μεγαλύτερα ονόματα της μουσικής (όπως οι David Bowie, Gwen Stefani, Bono, Michael Stipe, Britney Spears, Public Enemy), εμφανίζεται επί δύο δεκαετίες στα μεγαλύτερα φεστιβάλ του πλανήτη ως κορυφαίο όνομα και η μουσική του έχει ακουστεί σε πολλές ταινίες και διαφημίσεις.
Στην Ελλάδα όμως, ο Moby είναι, στην κυριολεξία, λατρεμένος.

Μπορεί να είναι το ότι η μουσική του δεν μπορεί να κλειστεί σε ετικέτες ή ότι οι μελωδίες του ταιριάζουν στο ραδιόφωνό και την ψυχοσύνθεσή μας ή ότι οι προηγούμενες εμφανίσεις του μας έχουν μείνει αξέχαστες. Για όποιο λόγο και να συμβαίνει, οι χιλιάδες θεατές που συρρέουν κάθε φορά στις συναυλίες του αποδεικνύουν ότι ο Moby είναι ένας από τους καλλιτέχνες που μας "μεγάλωσαν" με την μουσική τους στα 90's και τα 00's και συνεχίζει να αποτελει προτεραιότητα για το ελληνικό κοινό, που τον αγάπησε από τα πρώτα ακόμα βήματά του, όταν δεν ειχε καν γίνει διάσημος στην Βρετανία και τις ΗΠΑ.

The Vaccines

Οι Vaccines με το ντεπούτο τους άλμπουμ τους "What did you expect from the vaccines" και τις συγκρίσεις με τους Ramones και τους Jesus and Mary Chain προσγειώνονται και επίσημα στις 22 Ιουνίου στην Πλατεία Νερού.

Blackfield

Τραγούδια όπως τα "Hello", "Pain", "Blackfield" τους έχουν καθιερώσει στα playlist των ροκ ραδιοφώνων της χώρας μας. Οι Blackfield, το ιδιαίτερα αγαπημένο στην Ελλάδα συγκρότημα του κορυφαίου μουσικού και παραγωγού Steven Wilson (των Porcupine Tree) και του Aviv Geffen, επιστρέφει στην Ελλάδα μετά από αρκετά χρόνια, για μια εμφάνιση στο Ejekt 2011, με την ευκαιρία της πρόσφατης κυκλοφορίας του νέου, τρίτου άλμπουμ τους "Welcome to my DNA".

Baby Guru

Free press και sites τους υποδέχτηκαν ως το καλύτερο νέο ελληνικό συγκρότημα της τελευταίας χρονιάς. Το ομώνυμο ντεμπούτο άλμπουμ τους δικαίωσε το hype και με το παραπάνω. Οι συγκρίσεις με τους Suicide και τους Spacemen 3 είναι τιμητικές αλλά και δικαιολογημένες. Οι Baby Guru έχουν βρει τον τρόπο να μπλέκουν ψυχεδέλεια, τζαζ και ροκ και να ακούγονται μοναδικοί.

Info
TI:
EJEKT FESTIVAL 2011
ΠΟΤΕ: 22 Ιουνίου 2011
ΠΟΥ: Πλατεία Νερού, Φάληρο
Εισιτήρια: Πωλούνται ήδη προς €50 στο ticketarena.gr
και στα καταστήματα Public Αθήνας και Tickethouse Αθήνας και Θεσσαλονίκης.
Την ημέρα του φεστιβάλ θα πωλούνται προς 55 Ευρώ στα ταμεία του.

Tο EJEKT Festival 2011 θα πραγματοποιηθεί στην Πλατεία Νερού του Ολυμπιακού Πόλου Φαλήρου. Η Πλατεία Νερού βρίσκεται ανάμεσα στα γήπεδα Tae Kwon Do και Beach Volley: πρόκειται για έναν πολύ μεγάλο, ανοιχτό χώρο ακριβώς πάνω στη θάλασσα, με θέα στην Μαρίνα Φαλήρου και το Θωρηκτό Αβέρωφ. Η πρόσβαση στην Πλατεία Νερού είναι πολύ εύκολη με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, καθώς ο χώρος εξυπηρετείται τόσο από το Τραμ όσο και από τα Λεωφορεία. Επίσης, υπάρχει μεγάλο parking 2500 θέσεων.