Φεστιβάλ «Αναιρέσεις» στη Γεωπονική Σχολή

03.06.2011
Το φετινό τριήμερο πολιτιστικό φεστιβάλ «Αναιρέσεις» στη Γεωπονική Σχολή φιλοξενεί από 3 έως 5 Ιουνίου αξιόλογα μουσικά σχήματα.

Το φετινό τριήμερο πολιτιστικό φεστιβάλ «Αναιρέσεις» στη Γεωπονική Σχολή φιλοξενεί, από 3 έως 5 Ιουνίου, αξιόλογα μουσικά σχήματα.

Αναλυτικά:

Παρασκευή 3 Ιουνίου

Στην 1 από τις 2 σκηνές, στις 21.30 θα εμφανιστούν με σειρά Σπύρος Γραμμένος (με την καλλιτεχνική ενίσχυση του Πάνου Μουζουράκη), ο Στάθης Δρογώσης και οι Burger Project. Από την κοινωνικά μάχιμη και συνάμα σατιρική τραγουδοποιία του Γραμμένου και το ροκ λυρισμό του Δρογώση, στη μοναδική φιέστα των Burger Project.

Mια ώρα αργότερα, στις 22.30 στην 2η σκηνή των Αναιρέσεων θα συμβεί μια από τις σημαντικότερες μουσικές συναντήσεις αυτού του καλοκαιριού. Η Μελίνα Κανά μαζί με την Λιζέτα Καλημέρη, υπόσχονται ένα πρόγραμμα με σημαντικές στιγμές του έντεχνου και λαϊκού μας τραγουδιού. Στο πλάι τους και ο Μιχάλης Παπαζήσης.


Σάββατο 4 Ιουνίου

Ξεκινά το διεθνές αφιέρωμα των Αναιρέσεων στις μουσικές τής αμφισβήτησης, της αντίστασης και της επανάστασης.

Στις 21.30 το βράδυ, θα ανέβουν στην 1 από τις 2 σκηνές του φεστιβάλ οι Ska-Bangies ζεσταίνοντας το κλίμα για την εμφάνιση των Bandista και την ska-punk καταιγίδα των Boikot. Οι Bandista από την Κωνσταντινούπολη, είναι ένα από τα πιο ελπιδοφόρα νέα συγκροτήματα της Τουρκίας. Μουσικά κινούνται στο χώρο του folk rock και της world με πρωτότυπες συνθέσεις, αλλά και διασκευές.

Οι Boikot, από τα πιο ιστορικά σχήματα του σκα-πανκ κινήματος της νότιας Ευρώπης και ένα από τα σημαντικότερα ονόματα αυτού του χώρου, εμφανίζονται για πρώτη φορά στην Αθήνα, σε μια συναυλία που θα συνδυάσει το πάθος και το ρυθμό του πανκ-σκα με την αντιφασιστική και αντικαπιταλιστική οπτική της θεματολογίας και των στίχων του συγκροτήματος.

Την ίδια ώρα στη 2η σκηνή του φεστιβάλ, οι Αναιρέσεις προκαλούν και μια 2η σπουδαία καλλιτεχνική συνάντηση, με πρωταγωνιστές αυτή τη φορά τον Μίλτο Πασχαλίδη και τους Χαΐνηδες.

Ο Μ. Πασχαλίδης επιστρέφει στη σκηνή κρατώντας τα γνωρίσματα των παραδοσιακών γραμμών, παρουσιάζοντας τα με πιο ηλεκτρική διάθεση. Οι ΧΑΪΝΗΔΕΣ, θα παρουσιάσουν τον καινούργιο τους δίσκο «Αγροτοκτηνοτροφικά & Μητροπολιτικά» και στιγμές από την 20χρονη πορεία τους, μια πορεία που συνδυάζει τον κρητικό παραδοσιακό ήχο, αλλά είναι και ανοιχτή στις μουσικές τόσο της Ελλάδας αλλά και του υπόλοιπου κόσμου.


Κυριακή 5 Ιουνίου

Στη σκηνή 1, στις 21.00, έχουμε hip hop από το Μπρόνξ, με το Λονδίνο και το Πέραμα.
Οι Rebel Diaz είναι hip-hop μπάντα από τη Νέα Υόρκη, γνωστοί στο διαδίκτυο από τη μουσική και στιχουργική διασκευή του κλασικού Which side are you on?, με επιρροές από τη μουσική της Λατινικής Αμερικής.

Οι Rodney P και τον Skitz. O Rodney P είναι ιδρυτικό μέλος του ιστορικού βρετανικού σχήματος των London Posse, με σημαντική προσωπική πορεία αλλά και με συμμετοχές σε δεκάδες projects (Dub Pistols, Bjork, Roni Size κ.α.), ενώ έχει χαρακτηριστεί «Νονός του Βρετανικού hip hop». Ο για πολλά χρόνια πλέον συνεργάτης του, Skitz, είναι ένας από τους πιο αναγνωρισμένους Djs και παραγωγούς του Βρετανικού underground με συνεργασίες από το Roots Manuva μέχρι τους Faithless.

Το ελληνικό Hip-hop εκπροσωπούν οι Active Member, ένα συγκρότημα που δεν χρειάζεται συστάσεις. Ο B. D. Foxmoor και η Sadahzinia μαζί με μια πλήρη μπάντα και 2 Djs.

Στη 2η σκηνή έχουμε το κουαρτέτο των Modern – e-Quartet, που δημιουργούν μια πρωτότυπη σύνθεση του κλασικής με την ηλεκτρονική μουσική, μαζί με τον ΙΟΝ θα παρουσιάσουν με ήχο και εικόνα το Voluntary Electrocution, το οποίο είναι αφιερωμένο στον Αλέξη Γρηγορόπουλο και τη νεολαία του Δεκέμβρη του 2008.

Οι φετινές Αναιρέσεις κλείνουν με τη μουσική παράσταση «η πιο όμορφη θάλασσα», η οποία γοήτευσε το περασμένο Φεβρουάριο στο θέατρο Κάππα. Μια μουσική παράσταση με βασικό υλικό της το πολιτικό / κοινωνικό τραγούδι. Με τη σκηνοθετική επιμέλεια του Θέμη Μουμουλίδη, τη μουσική επιμέλεια του Μάριου Στρόφαλη και την φωνή της Ρίτας Αντωνοπούλου, η οποία ερμηνεύει τα τραγούδια της παράστασης, οι Αναιρέσεις ολοκληρώνουν τις φετινές τους εκδηλώσεις.