«Λάχανα και Χάχανα» στο Μέγαρο

08.06.2011
Στο Μέγαρο Μουσικής (Βασ. Σοφίας και Κόκκαλη) πραγματοποιείται η συναυλία «Λάχανα και Χάχανα». Συμμετέχουν οι Τάσος Ιωαννίδης, Φωτεινή Δάρρα, Παντελής Θαλασσινός, Ηλίας Μαμαλάκης, η Ορχήστρα Σύγχρονης Μουσικής της ΕΡΤ και οι Παιδικές Χορωδίες Σπύρου Λάμπρου, Animus Λαυρίου, 3ου Δημοτικού Σχολείου Γέρακα.

Η παιδική παράσταση «Λάχανα και χάχανα» του Τάσου Ιωαννίδη, με τρεις παιδικές χορωδίες και τους καλεσμένους τους, φιλοξενείται στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών στις 9 Ιουνίου.

Η παράσταση αποτελεί ιδέα του συνθέτη Τάσου Ιωαννίδη. Όλα ξεκίνησαν από το cd «ΛΑΧΑΝΑ + ΧΑΧΑΝΑ - 24 τραγούδια από το βιβλίο γλώσσας της Α’ Δημοτικού» με τη συμμετοχή της Μαρίας Φαραντούρη, του Ευγένιου Σπαθάρη και του Ηλία Μαμαλάκη.

Μετά τη γλώσσα ήρθαν τα μαθηματικά. Το δεύτερο cd που κυκλοφόρησε με τον τίτλο «ΧΑΧΑΝΑ + ΛΑΧΑΝΑ - Η προπαίδεια σε τραγούδια» γνώρισε ανάλογη επιτυχία.

Και για να μη μείνουν παραπονεμένα τα νηπιαγωγάκια, ακολούθησε το τρίτο cd «ΛΑΧΑΝΑ + ΧΑΧΑΝΑ - Εδώ νηπιαγωγείο!» με τραγούδια για παιδιά προσχολικής ηλικίας, σε στίχους και πάλι της Παυλίνας Παμπούδη και τη συμμετοχή της Φωτεινής Δάρρα, του Παντελή Θαλασσινού και της χορωδίας Σπύρου Λάμπρου.

Με υλικό τα τραγούδια αυτών των άλμπουμ ο Τάσος Ιωαννίδης έχει ετοιμάσει την παράσταση «Λάχανα και Χάχανα». Καλεσμένοι του η Φωτεινή Δάρρα, οΠαντελής Θαλασσινός, ο Ηλίας Μαμαλάκης, και η Παιδική Χορωδία του Σπύρου Λάμπρου, η Παιδική Χορωδία Animus Λαυρίου και η Παιδική Χορωδία Τρίτου Δημοτικού Σχολείου Γέρακα και σολίστ τα παιδιά: Ερμιόνη Ιωαννίδου, Αλκμήνη Μπασακάρου, Ανθια Παπαδοπούλου, Βασίλη Χειλά, Αναστασία Χρυσανθακοπούλου, Αντωνία Μαθιουλάκη και Μάγδα Βιτουλαδίτου.

Τα έσοδα θα διατεθούν για παιδαγωγικό υλικό, σε σχολεία «Εκπαιδευτικής Προτεραιότητος».
Προπώληση εισιτηρίων: Στα ταμεία του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών (Βασ. Σοφίας & Κόκκαλη, Αθήνα), στην ιστοσελίδα www.megaron.gr και στο τηλέφωνο 210 7282333.

Τιμές εισιτηρίων : 5 ευρώ για τα παιδιά/ από 8 ευρώ για τους μεγάλους.
Ωρα έναρξης: 19.30