Νεκρή η Amy Winehouse

23.07.2011
Όλος ο κόσμος το έβλεπε να έρχεται, αλλά και πάλι κανείς δε μπορεί να πιστέψει ότι είναι αλήθεια. Η Amy Winehouse βρέθηκε νεκρή, πιθανότατα από υπερβολική δόση ναρκωτικών.

Όλος ο κόσμος το έβλεπε να έρχεται, αλλά και πάλι κανείς δε μπορεί να πιστέψει ότι είναι αλήθεια. Η Amy Winehouse βρέθηκε νεκρή, πιθανότατα από υπερβολική δόση ναρκωτικών. Η σωρός της βρέθηκε τα ξημερώματα του Σαββάτου στο σπίτι της στο Λονδίνο. Ηταν 27 ετών. Ζούσε στο Camden Square του βόρειου Λονδίνου και η αιτία του θανάτου της δεν έχει ακόμη επίσημα επιβεβαιωθεί.

Η Winehouse γνώρισε παγκόσμια επιτυχία με το album "Back to Black" ένα μείγμα jazz, soul, rock και pop που κέρδισε 5 Grammys και την έκανε αμέσως μία από τις πιο αναγνωρίσιμες star παγκοσμίως. Η ίδια είχε πει για το άλμπουμ "Δεν το έκανα για να γίνω διάσημη. Απλά είμαι μουσικός".. μόνο που αυτή η μουσική της είχε καλυφθεί από τις ακρότητες, τα ναρκωτικά, τα σκάνδαλα, τους παπαράτσι, την ασταθή ζωή της, τις εμφανίσεις της σε καθόλου νηφάλια κατάσταση, το γάμο της, το χωρισμό της... Ανάμεσα στην εκπληκτική φωνή της και τους Νο1 δίσκους της, οι δαίμονες της δεν την άφηναν σε ησυχία. Την έβαζαν σε κλινικές αποτοξίνωσης, την οδηγούσαν σε καταχρήσεις...

Γεννημένη στις 14 Σεπτεμβρίου 1983, από την ηλικία των 10 έπαιζε μουσική. Ο οδηγός ταξί πατέρας και η φαρμακοποιός μητέρα την έβλεπαν να μεγαλώνει και να ..ραπάρει από νωρίς σε διάφορα εφηβικά γκρουπ.

Το "Back to Black" ηρθε το Μάρτιο του 2007 και το "Rehab" ήταν τραγούδι της χρονιάς σε Ευρώπη και Αμερική.

Αλλά η νευρική ανορεξία και η μανιοκατάθλιψη την έστειλαν κατευθείαν στις ουσίες.. Οι φωτογραφίες που κυκλοφορούσαν στο διαδίκτυο και την έδειχναν σε πολύ κακή κατάσταση πλήθαιναν... Τα βίντεο που την έκαναν μετά να ντρέπεται και να ζητά συγνώμη γίνονταν ολοένα και περισσότερα.

Ηταν να ξεκινήσει την περιοδεία της στα πλαίσια της οποίας θα επισκεπτόταν και την Ελλάδα, αλλά την τελευταία στιγμή οι εμφανίσεις της ακυρώθηκαν... Η Winehouse γύρισε σπίτι της και η εταιρεία ανακοίνωσε ότι θα επιστρέψει στα μουσικά πράγματα μόλις γίνει καλά.. Αλλά δεν έγινε ποτε...

...

Ε.Σ.