"Καληνύχτα άγγελέ μου"

27.07.2011
Μ αυτά τα λόγια αποχαιρέτησε ο πατέρας της AMY Winehouse, Mitch την αγαπημένη του κόρη το βράδυ της Τρίτης, μπροστά σε εκαοντάδες ανθρώπους που τραγουδούσαν το αγαπημένο της τραγούδι.

Μ αυτά τα λόγια αποχαιρέτησε ο πατέρας της AMY Winehouse, Mitch, την αγαπημένη του κόρη το βράδυ της Τρίτης, μπροστά σε εκατοντάδες ανθρώπους που τραγουδούσαν το αγαπημένο της τραγούδι.

Πανω από 300 άνθρωποι ήταν εκεί, με τον Mitch, τη μητέρα της Janis και την οικογένεια της στην ιδιωτική τελετή που έγινε προς τιμή της 27χρονης τραγουδίστριας που άφησε την τελευταία της πνοή το απόγευμα του Σαββάτου.

Ακουσαν τον 60χρονο Mitch να τελειώνει την ευλογία του για το παιδί του, με τις λέξεις "Goodnight, my angel, sleep tight. Mummy and Daddy love you ever so much."

Μετά τραγούδησαν το αγαπημένο της τραγούδι, από την Carole King "So Far Away".

Εκπρόσωπος Τύπου της οικογένειας είπε ότι ο Mitch ήταν καλύτερα, γιατί είχε πειστεί ότι η Amy είχε πια ηρεμήσει... Ανάμεσα στους παρευρισκομενους ήταν η Kelly Osbourne, ο DJ Mark Ronson, ο Bryan Adams και η βαφτισιμιά της Dionne Bromfield.

Η ευλογία του πατέρα της έλεγε τα εξής

"Η AMY ήταν η καλύτερη κόρη, το καλύτερο μέλος της οικογένειας και η καλύτερη φίλη που θα μπορούσε κανείς να έχει. Θα μιλήσω για την ανάρρωσή της. Η Amy πρόσφατα βρήκε την αγάπη στον Reg. Τη βοήθησε με τα προβλήματά της και η ίδια ανυπομονούσε για το κοινό τους μέλλον. Ηταν πιο ευτυχισμένη από ποτέ. Ολοι θυμόμαστε τη νύχτα στο 100 Club της Oxford Street, η φωνή της ήταν καλή, το πνεύμα της και το timing ήταν τέλεια. Μου είχε πει τότε ότι το είχε ευχαριστηθεί πολύ!'.

Την τελευταία φορά που με πήρε τηλέφωνο, μόλις είχε βρει ένα κουτί με οικογενειακές φωτογραφίες και ήθελε να πάω απο και να τις δούμε. Μιλούσαμε τουλάχιστον τρεις φορές τη μέρα...

Πριν τρία χρόνια η Αmy κατέκτησε την εξάρτησή της από τα ναρκωτικά, παρόλο που οι γιατροί είχαν πει ότι είναι αδύνατο. Προσπαθούσε σκληρά να νικήσει και τον αλκοολισμό, και μόλις είχε συμπληρώσει τρεις βδομάδες καθαρή.

Μου είπε "Μπαμπά, σταματάω, αρκετά με το ποτό. Δεν αντέχω πια ούτε το δικό σου βλέμμα ούτε της υπόλοιπης οικογένειας."

Δεν είχε κατάθλιψη. Ειδε τη Janis και τον Reg την Παρασκευή και ήταν σε καλή διάθεση.


Εκείνη τη νύχτα ήταν στο δωμάτιο της, έπαιζε ντραμς και τραγουδούσε. Ηταν αργά και ο σωματοφύλακάς της είπε να κάνει ησυχία και η Amy τον άκουσε. Μετά εκείνος την άκουσε να περπατάει λίγο στο δωμάτιο και πήγε να τη δεί το πρωι - την είδε ξαπλωμένη και νόμιζε ότι κοιμόταν. Ξαναπήγε λίγες ώρες μετά, και τότε συνειδητοποίησε ότι η Amy δεν ανέπνεε.

Αλλά ξέροντας ότι έφυγε και ήταν καλά, δεν είχε κατάθλιψη, εφυγε και ήταν ευτυχισμένη, αυτο μας κάνει όλους να νιώθουμε καλύτερα.

Ημουν στη Νέα Υόρκη με τον ξάδελφό μου Michael όταν έμαθα τα νέα και η πρώτη μου κουβέντα ήταν ότι θέλω ένα ίδρυμα για την Amy, το Amy Winehouse Foundation, κάτι που να βοηθάει όλα αυτά που αγαπούσε - τα παιδιά, τα άλογα αλλά και που θα βοηθάει στην εξάρτηση από τις ουσίες.

Σ αυτή τη χώρα, αν δεν αντέχει κάποιος οικονομικά να εισαχθεί σε ιδιωτική κλινική απεξάρτησης, υπάρχει μία αναμονή δύο χρόνων για να πάρεις βοηθεια.. Αυτό κοιτάμε αυτές τις μέρες με τον βουλευτή Keith Vaz και προσπαθούμε να το αλλάξουμε.

Καληνύχτα Άγγελε μου, κοιμήσου ήσυχα. Η μαμά και ο μπαμπάς θα σε αγαπάνε πολύ πάντα."


Ο Μark Ronson έφυγε πρώτος από το κοιμητήριο Edgwarebury στο βόρειο Λονδίνο σε κακή κατάσταση, οι γονείς της λίγα λεπτά αργότερα, ενώ ο Reg με τον Alex ήταν οι τελευταίοι που την αποχαιρετησαν πριν η σωρός της μεταφερθεί στο κρεματόριο Golders Green, όπου θα αποτεφρωθεί.. Οι στάχτες της θα αναμειχθούν με της αγαπημένης της γιαγιάς Cynthia που έφυγε από καρκίνο του πνεύμονα το 2006.

E.Σ.