Πέντε νεκροί και πολλοί τραυματίες στο φεστιβάλ Pukkelpop

19.08.2011
Το Pukkelpop στο Βέλγιο, ένα από τα μεγαλύτερα μουσικά φεστιβάλ ακυρώθηκε μετά από την τραγωδία που συνέβη κατά τη διάρκεια της συναυλίας των Smith Westerns οι οποίοι ήταν στο line up της κεντρικής σκηνής. Ξέσπασε μια πολύ δυνατή καταιγίδα με τη συνοδεία ανεμοστρόβιλου,

Το Pukkelpop στο Βέλγιο, ένα από τα μεγαλύτερα μουσικά φεστιβάλ ακυρώθηκε μετά από την τραγωδία που συνέβη κατά τη διάρκεια της συναυλίας των Smith Westerns οι οποίοι ήταν στο line up της κεντρικής σκηνής. Ξέσπασε μια πολύ δυνατή καταιγίδα με τη συνοδεία ανεμοστρόβιλου, κατέρρευσε όλη η σκηνή με τις μεταλλικές εγκαταστάσεις που τη στήριζαν και είχε ως αποτέλεσμα το θάνατο 5 ατόμων, τον τραυματισμό πάνω από 60 άλλων ενώ τρεις είναι σε κρίσιμη κατάσταση.

Ο κόσμος που υπολογίζεται πως βρισκόταν εκείνη την ώρα στο φεστιβάλ είναι 60.000-65.000 άνθρωποι και προστέθηκαν επιπλέον δρομολόγια στα τρένα για να φύγουν από την περιοχή. Προκλήθηκαν ζημιές και στις άλλες δύο σκηνές του φεστιβάλ χωρίς να υπάρχουν θύματα και αφού ανακοινώθηκε αρχικά πως θα γίνουν οι υπόλοιπες συναυλίες που έχουν προγραμματιστεί τελικά οι διοργανωτές ακύρωσαν τα πάντα.

Κ.Π