Ανακαλύψτε την TATIANA

14.09.2011
Γεννήθηκε στο Lodz της Πολωνίας το 1978. Η Tatiana Okupnik μεγάλωσε ακούγοντας Led Zeppelin και τα καλύτερα της western rock και της pop από κασέτες που ηχογραφούσε από το Radio Luxembourg και το BBC.

Γεννήθηκε στο Lodz της Πολωνίας το 1978. Η Tatiana Okupnik μεγάλωσε ακούγοντας Led Zeppelin και τα καλύτερα της western rock και της pop από κασέτες που ηχογραφούσε από το Radio Luxembourg και το BBC.

Στα μέσα του 90, η Tatiana ξεκίνησε να τραγουδάει και να μαθαίνει χορό με στόχο μια καριέρα στο χώρο της ψυχαγωγίας. Αγνοώντας τα σύγχρονα teen bands όπως τους New Kids On The Block, διαμόρφωσε την φωνή της σαν τις μεγάλες Janis Joplin, Chaka Khan αλλά και του Robert Plant.

Το 1998, η Tatiana έγινε η lead singer του Πολωνέζικου group Blue Café. Οι Blue Café, γνωστοί για τις επιρροές τους από την soulful και latin pop, γνώρισαν μεγάλη επιτυχία στην χώρα τους αφού το album τους “Fanaberia” (2002) έγινε πλατινένιο και το “Demi Sec” (2004) έγινε χρυσό. Η Tatiana στη συνέχεια έγινε πολύ διάσημη προσωπικότητα στην τηλεόραση και το ραδιόφωνο της Πολωνίας ενώ πραγματοποίησε και πάρα πολλά live shows στην κεντρική Ευρώπη.

Το 2006 ακολούθησε solo καριέρα και βρήκε και το χρόνο να αποφοιτήσει από το πανεπιστήμιο με άριστες γνώσεις Αγγλικών, Γαλλικών και Ισπανικών. Η Tatiana κυκλοφόρησε το πρώτο της solo album “On My Own” μόνο στην Πολωνία, το 2007, στο οποίο είχε κάνει παραγωγή ο θρύλος της jazz-funk, Lenny White. Το album έγινε χρυσό.

Η Tatiana μετακόμισε στο Λονδίνο το 2010, όπου ξεκίνησε να δουλεύει με την νέα μουσική ομάδα, η οποία βρίσκεται πίσω από το πρώτο της international solo album “Spider Web”. Ένας από την ομάδα είναι παραγωγός Tim Hutton, ο άνθρωπος που σύμφωνα με τον Andy Cato, είναι αυτός που “put the groove in Groove Armada”. Ο Hutton επίσης έγραψε το πανευρωπαϊκό smash hit “Song For Mutya” ενώ έχει δώσει τραγούδια και στους Ian Brown και Prodigy. Το album “Spider Web” το έγραψε η Tatiana με τον Tim Hutton, την παραγωγή έκανε ο Tim Hutton και ηχογραφήθηκε στα θρυλικά studios Sarm και Air του Λονδίνου.

http://www.tatianaofficial.com/

Δείτε και ακούστε το πρώτο super single “BEEN A FOOL”