Ανθρωπο-γεωγραφίες της Στέλλας Μελετοπούλου

20.09.2011
Η Αίθουσα Τέχνης ΑΤRION παρουσιάζει με μεγάλη χαρά για πρώτη φορά στη Θεσσαλονίκη τη Στέλλα Μελετοπούλου.

Η Αίθουσα Τέχνης ΑΤRION παρουσιάζει με μεγάλη χαρά για πρώτη φορά στη Θεσσαλονίκη τη Στέλλα Μελετοπούλου.

Αν και η δουλειά της είναι γνωστή για τον τρόπο που αποδίδει χώρους με έντονη αρχιτεκτονική ποιότητα, στην καινούρια της δουλειά, η Στέλλα Μελετοπούλου ασχολείται με την ανθρώπινη φιγούρα. Αυτή τη φορά, αποστασιοποιείται από την έντονη ενασχόληση με την έννοια του χώρου και εστιάζει στους πρωταγωνιστές της τοποθετώντας τους σε τόπο για τον οποίο κάνει μόνο μία αφαιρετική αναφορά.

Φιγούρες και πρόσωπα που στερούνται ιδιαίτερων χαρακτηριστικών, μοιάζουν να εμπλέκονται κάθε φορά σε μία νέα ιστορία, ένα καρέ της οποίας μας παρουσιάζει η Μελετοπούλου. Άλλοτε, ασύνδετοι πρωταγωνιστές εμφανίζονται στον ίδιο καμβά σε διαφορετικά επίπεδα, πλέκοντας μια άγνωστη σε εμάς αφήγηση. Το ποπ περιβάλλον που δημιουργεί η καλλιτέχνις συνοδεύεται από γεωμετρικούς σχηματισμούς. Τα έργα της είναι δουλεμένα προσεκτικά και είναι ένας συνδυασμός τεχνικών. Σχέδιο, ζωγραφική, τυπώματα, κολλάζ, συμπληρώνονται με παλέτες ψυχρών και γήινων χρωμάτων.

Η έκθεση της Στέλλας Μελετοπούλου στην ATRION Gallery εγκαινιάζεται την Παρασκευή 7 Οκτωβρίου στις 8.00 μ.μ.

Διάρκεια έκθεσης ως τις 7-30 Οκτωβρίου 2011.
Ώρες λειτουργίας: Τρίτη/Πέμπτη/Παρασκευή: 11.00-14.30 και 18.30-21.30, Τετάρτη & Σάββατο: 11.00-16.00.
ΠΟΥ: Αίθουσα Τέχνης ATRION, Τσιμισκή 94 Θεσσαλονίκη, Τ: 2310 285890 / www.atriongallery.gr.

Σύντομο Βιογραφικό

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1964. Από το 1983 έως το 1987 σπούδασε σχέδιο και εικονογράφηση στην Academie Julian (ESAG) και στην Academie Charpentier στο Παρίσι. Εργάστηκε ως εικονογράφος στην Αθήνα. Από το 2002 έως το 2008 σπούδασε ζωγραφική στην ΑΣΚΤ της Αθήνας στα εργαστήρια των Ζ.Αρβανίτη και Τ.Πατρασκίδη. Παράλληλα παρακολούθησε μαθήματα γλυπτικής με το Ν.Τρανό και αγιογραφίας με τον Π.Σάμιο. Προτάθηκε δύο φορές για υποτροφία και αποφοίτησε με άριστα το 2008.