Ενοχος ο προσωπικός γιατρός του Μάικλ Τζάκσον

08.11.2011
Ενοχος για ανθρωποκτονία εξ αμελείας κρίθηκε ο προσωπικός γιατρός του Μάικλ Τζάκσον από το δικαστήριο του Λος Αντζελες που εξέτασε την υπόθεση του θανάτου του βασιλιά της ποπ.

Ενοχος για ανθρωποκτονία εξ αμελείας κρίθηκε από το δικαστήριο του Λος Αντζελες ο γιατρός του "βασιλιά της ποπ", Μάικλ Τζάκσον (Michael Jackson), Κόνραντ Μάρεϊ (Conrad Murray).

Ο Δρ. Κόνραντ Μάρεϊ έχει δηλώσει αθώος για την χορήγηση στον Μάικλ Τζάκσον της μοιραίας δόσης του ισχυρού αναισθητικού propofol, η οποία θεωρήθηκε ως η κύρια αιτία του θανάτου του.

Οι εισαγγελείς υποστήριξαν κατά τη διάρκεια της δίκης, που διήρκεσε έξι εβδομάδες, ότι επέδειξε μεγάλη αμέλεια κατά τη χορήγηση του propofol για να βοηθήσει τον Τζάκσον να κοιμάται, ενώ προετοιμαζόταν για μια σειρά συναυλίες. Οι συνήγοροι υπεράσπισης, δήλωσαν ότι ο Τζάκσον έλαβε μόνος του τη μοιραία δόση του propofol.

Εξω από το δικαστήριο είχαν συγκεντρωθεί δεκάδες οπαδοί του βασιλιά της ποπ οι οποίοι ζητούσαν να καταδικαστεί ως ένοχος ο δρ Μάρεϊ. Με το άκουσμα της ετυμηγορίας, ο ίδιος «πάγωσε», ενώ απ έξω οι fans ξέσπασαν σε πανηγυρισμούς. Αντιθέτως, τα μέλη της οικογένειας του Τζάκσον μέσα στην αίθουσα του δικαστηρίου έκλαιγαν χαμηλόφωνα.

Ο Μάρεϊ τώρα θα προφυλακτιστεί χωρίς εγγύηση μέχρι την καταδικαστική απόφαση που θα ληφθεί στις 29 Νοεμβρίου.

Ο Μάικλ Τζάκσον πέθανε στις 25 Ιουνίου 2009 από υπερβολική δόση του ισχυρού αναισθητικού προφόλη.