«Ο Κουλοχέρης του Σποκέιν» στο Θέατρο Αργώ

16.03.2012
Ένας ανάπηρος μοναχικός άνθρωπος αναζητά το κομμένο χέρι του και μπλέκει με δύο νεαρούς απατεώνες και έναν ενοχλητικό ρεσεψιονίστα. Το Θέατρο «Αργώ» και η εταιρεία θεάτρου ΜΥΘΩΔΙΑ παρουσιάζουν για πρώτη φορά στην Ελλάδα την καινούρια μαύρη κωμωδία του πολυβραβευμένου Μάρτιν ΜακΝτόνα «Ο Κουλοχέρης του Σποκέιν».

Το Θέατρο «Αργώ» και η εταιρεία θεάτρου ΜΥΘΩΔΙΑ παρουσιάζουν για πρώτη φορά στην Ελλάδα την καινούρια μαύρη κωμωδία του πολυβραβευμένου Μάρτιν ΜακΝτόνα, «Ο Κουλοχέρης του Σποκέιν».

Έως τη Δευτέρα 9 Απριλίου 2012 θα παίζονται στο θέατρο Αργώ studio οι παραστάσεις του έργου «Ο Κουλοχέρης του Σποκέιν» (A Behanding in Spokane), που αποτελεί το τελευταίο (2010) έργο του πολυβραβευμένου Ιρλανδού συγγραφέα Μάρτιν ΜακΝτόνα.

Η παράσταση σκηνοθετείται απ’ τον Νίκο Χανιωτάκη, είναι συμπαραγωγή της Θεατρικής Εταιρείας «Μυθωδία» και της Καλλιτεχνικής Εταιρείας «Αργώ» και παίζεται Σάββατο-Κυριακή στις 6.15 μ.μ. και Δευτέρα στις 9 μ.μ.

Υπόθεση του έργου:
Η «σκοτεινή» -όπως χαρακτηρίστηκε από τον Αμερικάνικο Τύπο- κωμωδία εκτυλίσσεται μέσα στο δωμάτιο ενός φτηνού ξενοδοχείου. Ο Καρμάικλ, ένας ανάπηρος και συνεσταλμένος άνθρωπος, ψάχνει εδώ και 32 χρόνια ανάμεσα σε εμπόρους που διακινούν πτώματα, να βρει το κομμένο αριστερό χέρι του και μπλέκει με ένα ζευγάρι απατεώνων και ένα ρεσεψιονίστα.

«Ο Κουλοχέρης του Σποκέιν» είναι μια μαύρη κωμωδία, η οποία την περασμένη σεζόν έκανε τεράστια επιτυχία στο Broadway της Νέας Υόρκης με πρωταγωνιστή τον βραβευμένο με ΟΣΚΑΡ Κρίστοφερ Γουόκεν. Ο Βρετανός ηθοποιός, που ήταν υποψήφιος για το βραβείο Tony Α’ Ανδρικού ρόλου για την ερμηνεία του στην παράσταση, δήλωσε: «Το έργο μιλάει για το καλό πίσω απ’ τη σκληρή και τραχιά του γλώσσα. Είναι άνθρωποι του περιθωρίου που με τον τρόπο τους παλεύουν και είναι τίμιοι. Δεν είναι τρελοί αλλά παράξενοι».

Info:

«Ο ΚΟΥΛΟΧΕΡΗΣ ΤΟΥ ΣΠΟΚΕΪΝ» του Μάρτιν ΜακΝτόνα
Μετάφραση - Σκηνοθεσία: Νίκος Χανιωτάκης
Σκηνικά: Μαντώ Ψυχουντάκη
Κοστούμια: Αλεξία-Γκλόρια Σαπέρα
Βοηθός σκηνοθέτη: Νατάσα Παπανδρέου
Μακιγιάζ: Ελένη Χανιωτάκη
Ερμηνεύουν: Μυρτώ Αλικάκη, Ερρίκος Λίτσης, Σταύρος Καλλιγάς, Γεράσιμος Σκαφίδας.
Χώρος: ΘΕΑΤΡΟ ΑΡΓΩ, Ελευσινίων 15, Μεταξουργείο, τηλ. ταμείου: 210-5201.684

Παραστάσεις: Σάββατο και Κυριακή ώρα 6.15 μ.μ., Δευτέρα ώρα 9.00 μ.μ.
Εισιτήρια:
- Κανονικό 18 ευρώ
- φοιτ.-παιδ.(έως 18 ετών) - πολυτεκν.- συνταξ.- ολμε 12 ευρώ
- Άνεργοι 5 ευρώ
- κάθε Δευτέρα γενική είσοδος 12 ευρώ
Διάρκεια: 90 λεπτά
Θέσεις Θεάτρου: 65

Παραστάσεις έως Μ. Δευτέρα 9 Απριλίου 2012

Από το Σάββατο 17 Μαρτίου έως 9 Απριλίου η παράσταση θα παίζεται:
κάθε Σάββατο και Κυριακή στις 18:15
& Δευτέρα στις 21:00.

Επίσης, το Θέατρο «Αργώ» συναισθανόμενο την οικονομική κρίση που αντιμετωπίζει η χώρα καθιερώνει για τον «Κουλοχέρη του Σποκέιν» κάθε Δευτέρα γενική είσοδο 12 ευρώ και εισιτήριο ανέργων 5 ευρώ.