14 βιβλία Μποντ διαθέσιμα και σε ψηφιακή μορφή

21.03.2012
Oχι μόνο σε έντυπη, αλλά και σε ηλεκτρονική μορφή θα κυκλοφορήσουν ξανά τα βιβλία του Iαν Φλέμινγκ με ήρωα τον Τζέιμς Μποντ.

Oχι μόνο σε έντυπη, αλλά και σε ηλεκτρονική μορφή θα κυκλοφορήσουν ξανά τα βιβλία του Iαν Φλέμινγκ με ήρωα τον Τζέιμς Μποντ.

Μια νέα, 10χρονη συμφωνία των κληρονόμων του συγγραφέα με τον εκδοτικό οίκο Random House διασφαλίζει την επανακυκλοφορία των 14 βιβλίων της σειράς που μετακομίζει σε άλλη στέγη, αφήνοντας τις εκδόσεις «Penguin». Για την ακρίβεια, η σειρά θα ξαναβρεθεί υπό τη σκεπή των εκδόσεων «Vintage», τμήμα του οίκου Random House, που το 1953 κυκλοφόρησε το πρώτο μυθιστόρημα του 007, το «Casino Royale», μέσω της θυγατρικής εταιρείας Jonathan Cape. Η ουσία, πάντως, είναι ότι οι ιστορίες του Τζέιμς Μποντ θα είναι από εδώ και στο εξής διαθέσιμες και σε ψηφιακό φορμά (e-book), ένα νέο βήμα για τους κατόχους της κληρονομιάς του Φλέμινγκ.

Τα 14 βιβλία, συμπεριλαμβανομένου δύο συλλογών με διηγήματα, θα επανεκδοθούν το ερχόμενο καλοκαίρι, πριν βγει στις αίθουσες τον Οκτώβριο η περιπέτεια «Skyfall», τρίτη ταινία του Ντάνιελ Κρεγκ ως Τζέιμς Μποντ και αυτή που θα σφραγίσει πανηγυρικά το 2012 τον εορτασμό της συμπλήρωσης 50 χρόνων της κινηματογραφικής σειράς από την έξοδο της πρώτης ταινίας, με τίτλο «Τζέιμς Μποντ, πράκτωρ 007 εναντίον Δόκτορος Νο» (1962).

Οι συγγραφείς Σεμπάστιαν Φοκς και Τζον Γκάρντνερ είναι ανάμεσα σ' αυτούς που έχουν γράψει επισήμως μυθιστορήματα του Μποντ μετά τον θάνατο του Ιαν Φλέμινγκ το 1964. Το πιο πρόσφατο είναι το «Carte blanche», από την πένα του Τζέφρι Ντίβερ, που εκδόθηκε τον Μάιο του 2011.