Νέο άλμπουμ από τον Κάρλος Σαντάνα

29.03.2012
Το Shape Shifter είναι το 36ο album του και το πρώτο στο νέο του label Starfaith Records!

Θα κυκλοφορήσει στις 14 Μαΐου και θα περιέχει 13 instrumental τραγούδια με την αναγνωρίσιμη κλασσική κιθάρα και τη παγκόσμιας κλάσης μπάντας του Κάρλος Σαντάνα (Carlos Santana) (Μόνο ένα τραγούδι περιέχει φωνητικά από τους lead vocalists του Santana Andy Vargas και Tony Lindsay). Το άλμπουμ είναι ήδη διαθέσιμο για προ-παραγγελία από το iTunes.

Ο Σαντάνα αφιέρωσε το album στους Ιθαγενείς Ινδιάνους της Αμερικής, αναγνωρίζοντας την συγνώμη των Αυστραλών στους Aborigines το 2008 και την υπογραφή του προέδρου Ομπάμα για το 2009 Native American Apology Resolution. Ο ίδιος δηλώνει, "Ενθαρρύνω όλους από όλες τις χώρες (που δεν το έχουν κάνει ακόμα) να αναγνωρίσουν τους πρώτους ανθρώπους της γης τους και να το κάνουν μια συλλογική παγκόσμια προσπάθεια".

Το Shape Shifter αποτελείται ως επί το πλείστον από πρωτότυπες συνθέσεις όπου ο Σαντάνα είχε στην άκρη για ένα τέτοιο project - το οποίο οι fans ανυπομονούσαν αρκετά χρόνια τώρα - και προσεκτικά επέλεξε κάθε τραγούδι του album. Η ροή των τραγουδιών μαζί με την μαγική κιθάρα του Σαντάνα και το πνεύμα πίσω από κάθε νότα κάνει την μουσική υπέροχη για όλους τους πολιτισμούς και όλες τις γλώσσες τους κόσμου, αυτή είναι η μουσική του Σαντάνα .

Το ομότιτλο ηχογράφημα που ανοίγει το άλμπουμ ξεκινάει με ένα μελωδικό ακουστικό groove, με τον Κάρλος να διοχετεύει το πνεύμα των Ιθαγενών μέσω ψαλμωδίας. Στο ηχογράφημα συμμετέχει ο Ντένος Τσέιμπερς (Dennis Chambers) στα ντραμς, ο Τσέστερ Τόμσον (Chester Thompson) στο πιάνο και ο Μπένι Ράιτβελντ (Benny Rietveld) στο μπάσο (συμμετέχουν σε αρκετά tracks του album).

Άλλα highlights είναι η mid-tempo διασκευή στο "Dom" του Τουρέ Κούντα (Touré Kunda) – Έχει ξανά συνεργαστεί με τους Touré brothers στο "Africa Bamba" από το βραβευμένο με GRAMMY album το Supernatural. Το "Angelica Faith", το οποίο ο Σαντάνα έγραψε μαζί με τον Τόμσον , είναι μια –κλασσική- μπαλάντα Σαντάνα όπως τα "Samba Pa Ti" και "Europa". Με το "Mr. Szabo", ο Κάρλος αποδίδει φόρο τιμής στον Gabor Szabo, όπου η μουσική του ήρθε στο προσκήνιο το 1970.

Το αλμπουμ περιέχει συνεργασίες, ανάμεσά τους στο "Never the Same Again", το οποίο ο Κάρλος το έγραψε μαζί με τον παραγωγό Eric Bazilian και στο "In the Light of a New Day", το οποίο ξεκίνησε σαν demo, το οποίο o Narada Michael Walden το μοιράστηκε με τον Κάρλος. Το "Spark of the Divine" – συχνά το έπαιζε σε περιοδεία ως εισαγωγή για το “Black Magic Woman” – οδηγεί στο "Macumba in Budapest", το ένα από τα δύο τραγούδια που ο Κάρλος έγραψε και έκανε παραγωγή μαζί με τον Walter Afanasieff – το τραγούδι μεταμορφώνεται σε ένα classic Santana latin jam με την συμμετοχή του Raul Rekow στα congas και τον Καρλ Περάτζο (Karl Perazzo) στα κρουστά. Το δεύτερο, "Eres La Luz", το μοναδικό τραγούδι που έχει φωνητικά, υπογραμμίζει το ακαταμάχητο Latin groove που ενσωματώνει την ουσία της μουσικής του Σαντάνα.

Το Shape Shifter ολοκληρώνεται με δύο τραγούδια που είναι συνεργασίες του Κάρλος με τον γιο του, τον μουσικό Salvador Santana-ο οποίος παίζει πιάνο και στα δύο- ανάμεσά τους και στο ξεσηκωτικό "Canula". Το τελευταίο τραγούδι, "Ah, Sweet Dancer", είναι ένα τραγούδι που ο Κάρλος πρώτο άκουσε σε ένα taxi στην Γερμανία-το αγόρασε από ένα τοπικό δισκοπωλείο και ξεκίνησε να το τραγουδάει τακτικά στην περιοδεία του. Το album περιέχει μόνο soulful solos από τον πατέρα και τον γιο, προσφέροντας ένα κομψό αποτέλεσμα, το Shape Shifter.

Από τότε που ξεκίνησε ο Σαντάνα στην Bay Area μουσική σκηνή του San Francisco την δεκαετία του 1960, έχει πουλήσει πάνω από 100 εκατομμύρια δίσκους, έχουν βρεθεί πάνω από 100 εκατομμύρια fans στις συναυλίες του παγκοσμίως και έχει μπει στο Rock Hall Of Fame. Ο Σαντάνα έχει κερδίσει 10 GRAMMY, ανάμεσά τους τα εννέα που πήρε για το Supernatural το 1999. Με την κυκλοφορία του Guitar Heaven: The Greatest Guitar Classics of All Time­ το 2010 ο Σαντάνα έγινε ένας από τους δύο καλλιτέχνες (οι άλλοι είναι οι Rolling Stones) στην ιστορία του Billboard που έχουν σκοράρει τουλάχιστον ένα Top Ten album κάθε δεκαετία από τα 60s. Μεταξύ άλλων τιμητικών διακρίσεων, ο Σαντάνα βρίσκεται στο #20 στην λίστα του Rolling Stone με τους "100 Greatest Guitarists of All Time".

Τα τραγούδια που περιέχονται στο άλμπουμ είναι τα εξής:

1. Shape Shifter

2. Dom

3. Nomad

4. Metatron

5. Angelica Faith

6. Never The Same Again

7. In The Light of a New Day

8. Spark of the Divine

9. Macumba In Budapest

10. Mr. Szabo

11. Erez La Luz

12. Canula

13. Ah, Sweet Dancer