Κυκλοφορεί η αυτοβιογραφία του Τζόνι Ραμόν

29.03.2012
Δεν είναι ψέμα- την πρωταπριλιά θα βρεθεί στα ράφια των βιβλιοπωλείων το "Commando: The autobiography of Johnny Ramone"

Ήταν μέσα στους υπευθύνους για συγκροτήματα που μπήκαν στην ιστορία της ροκ μουσικής από την πρώτη στιγμή της δημιουργίας τους , η δική του βασική μπάντα είναι στο πάνθεον των πανκάδων και δεν θεωρήθηκε ποτέ αριστερός ή επαναστάτης όπως οι υπόλοιποι συνάδελφοι του.

Ο Τζόνι Ραμόν (Johnny Ramone) ήταν ιδρυτής και κιθαρίστας των Ramones, συνέβαλε κατά κάποιο τρόπο να γίνουν γκρουπ οι Sex Pistols και Clash και παρ όλη την πολύ σημαντική μουσική κληρονομιά που άφησε με τη μπάντα του είναι στη λίστα με τους πιο αμφιλεγόμενους και προκλητικός ροκ σταρ που πέρασαν από τη μουσική.

Είχε τον απόλυτο έλεγχο σε οτιδήποτε αφορούσε την εμφάνιση, τον τρόπο παιξίματος και τη συμπεριφορά του συγκροτήματος στις συναυλίες και στις δημόσιες εμφανίσεις και απαίτησε όλα τα μέλη να έχουν το επίθετο "Ramone". Σε αντίθεση με τους υπόλοιπους ροκ θρύλους που ήταν πραγματικοί επαναστάτες και πιο χύμα στις εμφανίσεις τους, εκείνος δήλωνε Ρεπουμπλικάνος, δεν ήταν ποτέ του χίπης , πρόσεχε πάντα τι θα φορέσει και δεν τα πήγαινε ποτέ καλά με παραγωγούς, δισκογραφικές και άλλους μουσικούς.

Από τους Ramones έχει μείνει μόνο ο Marky (μας είχε μιλήσει εδώ) αφού ο Τζόι πέθανε το 2001 από καρκίνο, ένα χρόνο μετά ο μπασίστας βρέθηκε νεκρός από υπερβολική δόση κι ακολούθησε ο Τζόνι το 2004 ο οποίος έφυγε από τη ζωή από την ίδια ασθένεια με τον Τζόι.

Όλα αυτά μαζί με πολλές λεπτομέρειες για τη ζωή του και την πορεία οτυ με τους Ramones, βρίσκονται στην αυτοβιογραφία του "Commando: The autobiography of Johnny Ramone" που κυκλοφορεί την 1η Απριλίου από τον εκδοτικό οίκο Abrams.

Κ.Π