Nέο ρεκόρ καταρρίπτει η Μαντόνα

02.04.2012
Το τελευταίο άλμπουμ της Βασίλισας της Ποπ έφτασε στην κορυφή των charts του Ηνωμένου Βασιλείου χθες, καταφέροντας νέο ρεκόρ για το άλμπουμ με τις μεγαλύτερες πωλήσεις από σόλο καλλιτέχνη.

Η 53χρονη πλέον σταρ γιόρτασε 12ο άλμπουμ της που κατέκτησε την κορυφή ξεπερνώντας το ρεκόρ του Ελβις Πρίσλεϊ (Elvis Presley) που είχε 11 δισκους στην κορυφή.

Το άλμπουμ έχει ήδη πουλήσει περισσότερα από 39.000 αντίτυπα και είναι σε πορεία για την κορυφή και των charts της Αμερικής.

Ο τίτλος του, MDNA, - μια συντομογραφία του ονόματος της Madonna - πήρε κακή κριτική από εκστρατείες καταπολέμησης ναρκωτικών τον περασμένο Ιανουάριο, λόγω της ομοιότητας με το MDMA, μια μορφή του ναρκωτικού έκσταση.

Την περασμένη εβδομάδα, η Μαντόνα (Madonna) προκάλεσε περαιτέρω αντιπαράθεση, όταν φάνηκε να αναφέρεται στο ναρκωτικό επί σκηνής στην Αμερική. Φώναξε, «Πόσοι άνθρωποι σε αυτό το πλήθος έχουν δει τη Μόλι;». "Μόλι"είναι μια λέξη αργκό για το MDMA. Ωστόσο, η Μαντόνα αρνήθηκε τις κατηγορίες ότι είχε ωραιοποιήσει την ουσία δίνοντας της μία γκλαμ υπόσταση και είπε "Δε στηρίζω τη χρήση ναρκωτικών και δεν το έχω κάνει ποτέ". Αναφερόμουν στο τραγούδι Have You Seen Molly που έχει γράψει ο φίλος μου Cedric Gervais με τον οποίο παραλίγο να δουλέψω στο νέο μου άλμπουμ".

Αν και είναι τώρα η πιο επιτυχημένη σόλο καλλιτέχνης, η Μαντόνα δεν έχει ακόμη σπάσει το ρεκόρ των Beatles που έχουν 15 νούμερο 1 δίσκους!

Εχει πωλήσει 200 εκ. άλμπουμ στα 29 χρόνια της καριέρας της, συγκεντρώνοντας περιουσία 500 εκ.δολαρίων.

Η πρώτη της Νο 1 κυκλοφορία ήταν το Like a Virgin το 1984, ενώ το 1990, η συλλογή Immaculate Collection έμεινε εννέα συνεχόμενες εβδομάδες στο νούμερο ένα του Ηνωμένου Βασιλείου, ένα νούμερο ρεκορ για γυναίκα σόλο καλλιτέχνιδα.


Η επιτυχία του MDNA έρχεται αυτές τις μέρες ως ανακούφιση για την ίδια, γιατί το πρώτο single από το άλμπουμ, Give Me All Your Luvin', ήταν μία από τις μεγαλύτερες αποτυχίες της όταν κυκλοφόρησε τον Φεβρουάριο, αφού έφτασε μόνο μέχρι τη θέση 37.

Ε.Σ.