Πέθανε ο Άνταμ Γιάουκ των Beastie Boys

06.05.2012
Γνωστός με το καλλιτεχνικό όνομα MCA, ο αμερικανός ράπερ, στιχουργός και σκηνοθέτης υπέκυψε στη μάχη με τον καρκίνο σε ηλικία 47 ετών, την περασμένη Παρασκευή, 4 Μαΐου.

O Άνταμ Γιάουκ (Adam Yauch) είχε διαγνωσθεί με την ασθένεια το 2009 και είχε υποστεί θεραπεία με επέμβαση και ακτινοβολίες προκειμένου να απαλλαγεί από όγκους στην παρωτίδα και τους λεμφαδένες.

Ο Γιάουκ δημιούργησε τους Beastie Boys το 1979 μαζί με τον Μάικλ –Mike D- Ντάιμοντ (Michael Diamond) , τον Άνταμ –Ad Rock- Χόροβιτζ (Adam Horovitz) και τον Μάικλ –Mix Master Mike- Σβαρτζ (Michael Schwartz).

Το συγκρότημα τους κυκλοφόρησε το όγδοο άλμπουμ του, Hot Sauce Committee Part Two, το 2011.

Ο Ad-Rock μιλώντας ως εκπρόσωπος των Beastie Boys, δήλωσε πέρυσι ότι δεν σκοπεύουν να κάνουν άλλες περιοδείες, προκειμένου να δώσουν τον απαραίτητο χρόνο στον Άνταμ για να αναρρώσει. Ωστόσο πίστευαν ότι θα γίνει καλά.

"Τα πάει μια χαρά", είχε πει ο Χόροβιτζ στη βρετανική The Guardian: "Συνεχίζει τη θεραπεία, άρα δεν είναι 100% καλά. Αλλά είμαστε αισιόδοξοι. Δεν θα βγούμε σε περιοδεία, απλά βγάλαμε τον δίσκο και δεν θα κάνουμε άλλα σχέδια μέχρι να νιώσει καλύτερα, το οποίο είναι σίγουρο".

Ο Γιάουκ ήταν χορτοφάγος και πίστευε στον Βουδισμό. Άφησε πίσω του τη σύζυγο του, Ντέκεν Γουάνγκντου (Dechen Wangdu) και την κόρη τους, Τένζιν Λόζελ Γιάουκ (Tenzin Losel Yauch).