Έφυγε από τη μπάντα ο ντράμερ των Black Sabbath

17.05.2012
Τελικά ο Μπιλ Γουάνρτ δεν δυμφωνεί με τους όρους τους συμβολαίου και φεύγει από το συγκρότημα ανακοινώνοντας την απόφαση του μέσω του προσωπικού του site.

Πάνω που ο κιθαρίστας τους Τόμι Αιόμι (Tommi Iommi) τελείωσε επιτυχώς τη θεραπεία του λόγω του λεμφώματος που έπασχε, ο ντράμερ των Black Sabbath, Μπιλ Γουόρντ (Bill Ward) ανακοίνωσε επίσημα πως αποχωρεί εντελώς από το συγκρότημα. Έχει αφήσει ανοιχτό το ενδεχόμενο να γυρίσει αν αλλάξουν οι όροι στο συμβόλαιο του με τη μπάντα γιατί με την τωρινή συμφωνία θα έπαιζε σ’ επιλεγμένες συναυλίες της περιοδείας τους μετά την επανένωση τους.

Σύμφωνα με τους όρους ο 64χρονος μουσικός θα έπαιζε στο Download festival , σε μία free συναυλία στο Birmingham και στο Lollapalooza και θεώρησε ότι δεν θα ήταν τίμιο για τους φαν του γκρουπ. Έκανε γνωστή την απόφαση του μέσω της προσωπικής του ιστοσελίδας γράφοντας ένα μεγάλο κείμενο αναφέροντας πως δεν κρατάει κακία σε κανένα από τα μέλη των Sabbath και δεν ήθελε να συμβεί κάτι τέτοιο αλλά δε μπορούσε να πάρει κάποια άλλη απόφαση.

"Με μεγάλη μου λύπη σας φέρνω δυσάρεστα νέα. Όταν όμως πιστεύω σε κάτι, όσο οδυνηρό κι αν είναι, το κάνω πράξη. Αυτή η δήλωση γίνεται ακόμα πιο δύσκολη για μένα, γιατί ήθελα πολύ να παίξω μαζί με τον Tommi Iommi, μετά και την πρόσφατη επιτυχία της θεραπείας του.

Αλλά δεν μπορώ να βάλω σε προτεραιότητα μια συναυλία έναντι άλλης, δεν είναι σωστό. Όλοι είστε σημαντικοί και ή θα είμαι σ όλες τις συναυλίες ή σε καμία. Δεν κρατάω κακία στα άλλα μέλη των Sabbath. Τους αγαπώ, τους ανέχομαι, με ενόχλησε η στάση τους και ξέρω ότι τους ενόχλησα κι εγώ. Η μάχη μου δεν ήταν ενάντια σε εκείνους και το ξέρουν. Αυτή την φορά δεν νίκησε κανείς."
Αναφέρει ανάμεσα σε άλλα ο Γουάρντ κάνοντας ακόμα πιο δύσκολη την κατάσταση για τον Ozzy και τους υπόλοιπους.

Κ.Π