Ο Ντι Κάπριο ενέμπνευσε τον Μπομπ Ντίλαν!

02.08.2012
O 71χρονος μουσικός αποκάλυψε σε συνέντευξη του για την πηγή έμπνευσης ενός καινούριου του τραγουδιού αναφέρεται τον Τιτανικό.

Ο Μπομπ Ντίλαν (Bob Dylan) πριν λίγο καιρό είχε γίνει στόχος ενός περίεργου τύπου που υποστήριζε πως είναι ο χαμένος του γιος αλλά δεν υπήρξαν βάσιμα στοιχεία ότι λέει αλήθεια οπότε η υπόθεση έκλεισε. Όμως υτό που μας ενδιαφέρει είναι η κυκλοφορία του καινούριου του δίσκου Tempest στις 11 Σεπτεμβρίου και αν είσαι φαν της σειράς Strike Back τότε θα άκουσες στο trailer για την καινούρια σεζόν το κομμάτι του "Early Roman Kings".

Για το τρίβια, είναι η πρώτη φορά που ένα τραγούδι παίζει πρώτη φορά σε teaser για τηλεοπτικό σόου αλλά στο σινεμά έχει κυκλοφορήσει αρκετές φορές κομμάτια αρχικά σε soundtracks όπως το "Tell O’ Bill" για την ταινία της Σαρλίζ Θέρον(Charlize Theron) North Country , το "Lucky You" για το ομώνυμο φιλμ και το Cross the Green Mountain το οποίο ακουγόταν στο Gods and Generals.

Ο Ντύλαν αποκάλυψε στο Rolling Stone πως εμπνεύστηκε για ένα τραγούδι του νέου άλμπουμ, διάρκειας 13 λεπτών, από τον.. Λεονάρντο Ντι Κάπριο (Leonardo Di Caprio) και το κομμάτι των Carter Family, The Great Titanic και αναφέρεται στην τραγωδία του Τιτανικού.

"Δε νομίζω ότι θα ήταν το ίδιο χωρίς τον Λεονάρντο. Ο κόσμος μπορεί να πει πως αυτά δεν είναι και πολύ αληθινά αλλά ένας στιχουργός δεν ενδιαφέρεται για το τι είναι αληθινό. Αυτό που τον νοιάζει είναι τι θα μπορούσε να συμβεί κι αυτή είναι η μόνη αλήθεια του. Είναι όπως οι άνθρωποι που διαβάζουν έργα του Σαίξπηρ αλλά δεν έχουν δει ποτέ μία παράσταση του. Απλά χρησιμοποιούν το όνομα του." δήλωσε και ίσως είναι η πιο περίεργη δήλωση που ακούσαμε σήμερα.

K.Π