Οι Έλληνες Μπορούν και στην κουζίνα!

15.10.2012
Το Greeks Can! μαζί με τον Ηλία Μαμαλάκη, και τους ανθρώπους που καλλιεργούν, παράγουν, τυποποιούν και διαθέτουν τα καλύτερα τρόφιμα στον κόσμο, μιλάνε για την ελληνική διατροφή.


ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΜΠΟΡΟΥΝ !
ΜΙΑ ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Η αμβροσία είναι Ελληνική εφεύρεση:
Best food in the world – Η Ελληνική διατροφή

- Ίσως η μόνη κουζίνα στον κόσμο που δεν χρειάζεται διαφήμιση
- Γεύσεις και προϊόντα φτιαγμένα από ήλιο, παράδοση, και μαστοριά
- Το Greeks Can! μαζί με τον Ηλία Μαμαλάκη, και τους ανθρώπους που καλλιεργούν, παράγουν, τυποποιούν και διαθέτουν τα καλύτερα τρόφιμα στον κόσμο, μιλάνε για την Ελληνική διατροφή.

Πέμπτη 25 Οκτωβρίου 2012, στις 20:30
Κινηματογράφος Ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης
ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ



Η NU*Age και ο Σπύρος Κουβέλης, σε συνεργασία με το Ίδρυμα Μ. Κακογιάννης, στο πλαίσιο της εκστρατείας «οι Έλληνες μπορούν - GreeksCan!» παρουσιάζουν την Πέμπτη 25 Οκτωβρίου 2012, 20:30-22:30, στο Κινηματογράφο του Ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης, μια ολοκληρωμένη προσέγγιση στην Ελληνική διατροφή.

• Τι είναι η Ελληνική διατροφή; Τι είναι αυτό που την χαρακτηρίζει και την κάνει ξεχωριστή και διάσημη σε όλο τον κόσμο; Σε αυτά τα ερωτήματα θα απαντήσει ο μοναδικός Ηλίας Μαμαλάκης με την βοήθεια των καλεσμένων μας:
• Φρέσκα προϊόντα από το χωράφι στο σπίτι μας χωρίς μεσολαβητές; O Δημήτρης Κουτσολιούτσος που εφταξε το Γίνε Αγρότης θα μας εξηγήσει πώς γίνεται,
• Τα περίφημα βαζάκια Γιαμ βρίσκουν θέση στα καλύτερα ντελικατέσεν της Αθήνας και σε όλη την Ελλάδα. Η Αύρα Πανουσοπούλου θα μας μιλήσει για την αγάπη της στις παραδοσιακές συνταγές και το μεράκι που την έκαναν να παράγει αυτά τα προϊόντα,
• Ανακαλύπτουν τους ρομαντικούς παραγωγούς και καλλιεργητές και συλλέγουν τα πιο αγνά τοπικά προϊόντα: Οι Γιώργος και Θωμάς Δούζης, θα μας πουν πως κατάφεραν να φτιάξουν τη σειρά Έργον και τις εξάγωγές.
• Η Ελλάδα είναι η πρώτη χώρα στην Ευρώπη σε αρωματικά βότανα. Ο Μιχάλης Σταματιάδης από το Mediterranean Herbs εξηγεί τις ευεργετικές ιδιότητες των βοτάνων, την περισυλλογή τους και την χρησιμότητά τους στην μεσογειακή διατροφή,
• Ο Γιάννης Μανδάλας από το Mastihashop θα μας ενημερώσει για τις ωφέλιμες ιδιότητες της μαστίχας της Χίου και την μοναδικότητα της,
• Πώς συνδέεται η Ελληνική διατροφή με τον τουρισμό και τα τοπικά προϊόντα; Ο Δημήτρης Βασιλείου από το Authentic Peloponnese αναλύει τη σχέση δύο μεγάλων αναπτυξιακών πόλων της Ελλάδας: των προϊόντων και του τουρισμού.

Και φυσικά, ετοιμαστείτε να παίξετε μαζί μας και να μυρίσετε προϊόντα με κλειστά μάτια, να κερδίσετε δώρα που προσφέρουν οι παραγωγοί, και όπως πάντα, συζήτηση με το κοινό.

Ειδικά σε αυτή την εκδήλωση... καλή όρεξη γιατί οι ομιλητές μας θα φροντίσουν να δοκιμάσετε τα προϊόντα τους!!!


Απαραίτητες οι κρατήσεις θέσεων:
210-3418579, Δευ-Παρ 11:00 - 14:00


Πέμπτη 25 Οκτωβρίου2012, στις 20:30
Αίθουσα: Κινηματογράφος
Διάρκεια: 20:30- 22:30

Είσοδος Ελεύθερη
Κρατήσεις θέσεων: 210 3418579, 11:00 - 14:00

Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης
Πειραιώς 206, Ταύρος, Αθήνα 117 78, τηλ. 210 3418 550, φαξ. 210 3418 570
Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο : [email protected] Ιστοσελίδα: www.mcf.gr