Οι HIM γιορτάζουν δύο δεκαετίες

17.10.2012
Αυτή τη χρονιά οι HIM, μια από τις πιο επιτυχημένες μπάντες της Φιλανδίας και του εξωτερικό, γιορτάζουν τα 20 χρόνια τους κυκλοφορώντας το album XX – Two Decades of Love Metal.

Αυτή είναι η πρώτη συλλογή της μπάντας που καλύπτει ολόκληρη την καριέρα τους. Η εορταστική συλλογή περιλαμβάνει ένα νέο τραγούδι, το Strange World – το πρώτο νέο υλικό από τους HIM από το 2010. Ο Kevin Grivois, γνωστός με το καλλιτεχνικό όνομα Ké, κυκλοφόρησε αυτό το τραγούδι τη δεκαετία του ’90 και είναι ένας από τους αγαπημένους καλλιτέχνες του Ville Valo. Το Strange World κυκλοφόρησε διαδικτυακά την Παρασκευή 21 Σεπτεμβρίου. Το video clip για το τραγούδι έχει γυριστεί. Η συλλογή θα κυκλοφορήσει παγκοσμίως από τη Sony Music.

Όταν η μπάντα δημιουργήθηκε στις αρχές του ‘90, είχε το όνομα His Infernal Majesty, αργότερα πήρε τη σύντομη ονομασία HIM. Οι HIM άρχισαν να αποκαλούν τη μουσική τους love-metal το 1996.

Οι HIM ήταν η πρώτη φιλανδική μπάντα που πέτυχε χρυσό ρεκόρ στις ΗΠΑ (πούλησαν πάνω από 500.000 album) με το album Dark Light (2005). Η μπάντα έκανε επίσης πλατινένιες και χρυσές πωλήσεις σε γερμανόφωνες χώρες και ασημένιες στη Μεγάλη Βρετανία με το συγκεκριμένο album (πάνω από 50.000 album). Οι HIM είναι η πιο εμπορικά πετυχημένη φιλανδική μπάντα όλων των εποχών. Πάνω από πέντε εκατομμύρια albums των HIM έχουν πουληθεί παγκοσμίως. Η μπάντα έχει κυκλοφορήσει πολλές επιτυχίες, όπως τα Join Me In Death, Poison Girl, Right Here In My Arms, Wings Of A Butterfly, Killing Loneliness, Your Sweet 666, In Joy And Sorrow, Wicked Game, Buried Alive By Love, The Kiss Of Dawn και The Funeral Of Hearts.

Το διάσημο Helldone Festival θα πραγματοποιηθεί και φέτος. Οι HIM έχουν βρεθεί στο Tavastia Club 11 φορές, πέντε εκ των οποίων για το Helldone Festival. Φέτος οι HIM θα ανέβουν στην σκηνή του Tavastia για τέσσερις νύχτες συνεχόμενα. Το κοινό του Helldone Festival συνήθως αποτελείται από πολλούς θαυμαστές των HIM που ταξιδεύουν από το εξωτερικό στην Φιλανδία – όπως για παράδειγμα από το Μεξικό και την Αυστραλία. Το Helldone γίνεται sold out σε χρόνο ρεκόρ κάθε χρόνο. Το Festival θα ανακοινώσει τις πληροφορίες για τα εισιτήρια και για το πρόγραμμα πολύ σύντομα.

Τον Σεπτέμβριο οι HIM ξεκίνησαν να δουλεύουν πάνω σε νέο studio album που θα κυκλοφορήσει τον χειμώνα του 2013.


Tracklist της συλλογής:

Strange World
Join Me (In Death)
Heartkiller
Wings Of A Butterfly
The Kiss Of Dawn (Radio Edit)
The Funeral Of Hearts (Radio Edit)
Right Here In My Arms (Radio Edit)
Pretending
Buried Alive By Love (Radio Edit)
Gone With The Sin
Your Sweet Six Six Six
The Sacrament (Radio Edit)
Wicked Game
Killing Loneliness
Bleed Well (Radio Edit)
In Joy And Sorrow (Radio Edit)
Poison Girl
Scared To Death
When Love And Death Embrace (Radio Edit)
Heartache Every Moment