Οι Nirvana γίνονται... τηλεοπτική σειρά

24.10.2012
Μια νέα σειρά θα κάνει την εμφάνισή της στο αμερικανικό δίκτυο ΣιΜπιΕς (CBS) εμπνευσμένη από την εποχή των Νιρβάνα.

Μια νέα σειρά θα κάνει την εμφάνισή της στο αμερικανικό δίκτυο CBS εμπνευσμένη από την εποχή των Nirvana. Η σειρά που έχει παραγωγό τον πολυβραβευμένο Ντέιβ Γκετς (Dave Goetsch), γνωστό για τη σειρά Μπιγκ Μπανγκ Θίορι (The Big Bang Theory), θα βγει το επόμενο διάστημα στις τηλεοπτικές οθόνες στις ΗΠΑ.

Η σειρά θα έχει τίτλο Smells Like Teen Spirit, τίτλος που προέρχεται από το αντίστοιχο τραγούδι των Νιρβάνα. Θα χρησιμοποιεί πολλαπλές κάμερες και θα ασχολείται με τη ζωή ενός 18χρονου νεαρού που αφήνει το Πανεπιστήμιο Χάρβαρντ για να δημιουργήσει μια δική του εταιρεία ίντερνετ στο γκαράζ του σπιτιού του.

Σε αυτό το εγχείρημα θα τον βοηθήσουν τόσο η αδερφή του, ο καλός του φίλος αλλά και οι γονείς του που είναι φανατικοί των Νιρβάνα. Ο Γκετς έχει γράψει το σενάριο και θα κάνει την παραγωγή της σειράς που βρίσκεται στα σκαριά και περιμένει την έγκριση του καναλιού.

Πρόκειται για μια ιστορία ενός αυτοδημιούργητου νέου που δημιουργεί ένα κολοσσό όπως έκανε ο Στιβ Τζομπς (Steve Jobs), οι ιδρυτές της Microsoft αλλά και ο Μάικλ Ντελλ (Michael Dell) τη δεκαετία του 80 και του 90.

Το τραγούδι των Νιρβάνα αποτέλεσε έμπνευση τόσο για τον παραγωγό όσο και για χιλιάδες ανθρώπους σε όλο τον κόσμο. Προς το παρόν δεν είναι γνωστό αν η Κόρτνεϊ Λαβ (Courtney Love) θα εγκρίνει τη χρήση του τραγουδιού από τη σειρά ή αν δεν θα δώσει την άδειά της.

Ο τραγουδιστής των Νιρβάνα, Κερτ Κομπεϊν (Kurt Cobain) αναφέρεται στα μέσα μαζικής ενημέρωσης ως «εκπρόσωπος μιας γενιάς», της αποκαλούμενης Generation Χ ενώ το γνωστότερο τραγούδι τους «Smells like teen spirit» από τον δίσκο Nevermind χαρακτηρίστηκε «ύμνος» μιας ολόκληρης γενιάς.

Το συγκρότημα διαλύθηκε με το θάνατο του Κομπεϊν τον Απρίλιο του 1994, αλλά η επιρροή και η δημοτικότητα της μουσικής του συνεχίστηκαν και στα χρόνια που ακολούθησαν.

Σ.Κ.