Σε δημοπρασία το μπάσο του Smells Like Teen Spirit

01.11.2012
Το διαλυμένο μπάσο του Κριστ Νοβοσελικ από το βίντεο του πασίγνωστου τραγουδιού των Nirvana, θα πουληθεί τέλος του μήνα στο Λονδίνο.

Πριν κάποιες μέρες λέγαμε ότι το CBS και ο Ντέιν Γκετς (Dave Goetsh) που είχε αναλάβει την παραγωγή του Bing bang theory ετοιμάζονται να φτιάξουν μια τηλεοπτική σειρά με τον τίτλο Smells like teen spirit, εμπνευσμένη από το ομότιτλο τραγούδι των Nirvana. Εκεί ένας 18χρονος κάποια στιγμή αποφασίζει να παρατήσει το πανεπιστήμιο και να κλειστεί στο γκαράζ του σπιτιού του για να φτιάξει μια εταιρία ίντερνετ στο γκαράζ του.

Είναι τουλάχιστον περιττό να πεις πόσο κόσμο έχει επηρεάσει η μπάντα του Κερτ Κομπέιν (Kurt Cobain), πόσο δυνατά ακούγονται οι δίσκοι τους στα εφηβικά κι όχι μόνο δωμάτια και πόσα καρό πουκάμισα έχουν μείνει ανοιχτά για χάρη το grunge στυλ. Το Smells like teen spirit είναι ένας από τους ύμνους της ροκάδικης επανάστασης και της 90’ς εποχής όταν ο Κέρτ, ο Έντι (Eddie) και τ’ άλλα παιδιά έπαιζαν κομμάτια που δεν θα έχουν ημερομηνία λήξης.

Σε κάποια χαρακτηριστική σκηνή του κλασσικού πλέον βίντεο κλιπ του κομματιού πίσω στο 1991, ο μπασίστας της μπάντας Κριστ Νοβοσελικ (Krist Novoselic) σπάει το μπάσο του, το οποίο φυσικά δεν ήταν αυτό που χρησιμοποιούσε κανονικά αλλά ένα που αγόρασε ειδικά για την περίσταση. Αν νόμιζες όλα αυτά τα χρόνια ότι έγινε κομμάτια, τότε ένα από τα παιδιά που συμμετείχαν στο βίντεο, μας διαψεύδει όλους.

Το συγκεκριμένο ανώνυμο αγόρι, είχε πάρει τότε ό,τι απέμεινε από το μπάσο και το βγάζει σε δημοπρασία μετά από τόσα χρόνια που το είχε στην κατοχή του με την τιμή του να υπολογίζεται να ξεκινάει από 15.000 λίρες. Το τελικό χτύπημα του σφυριού θα ακουστεί στις 29 Νοεμβρίου στο χώρο του Christie στο Λονδίνο και θα υπάρχει δίπλα του και το λεύκωμα του Μπομπ Ντίλαν (Bob Dylan) το οποίο είχε ο τραγουδιστής στο γυμνάσιο (1958).

Κ.Π