Η Τρικυμία του Ουίλλιαμ Σαίξπηρ στο θέατρο Ελυζέ

01.11.2012
Ο Σαίξπηρ στην Τρικυμία, που είναι και το τελευταίο του έργο, αφήνει την παρακαταθήκη του στον κόσμο που δεν είναι άλλη από την κατανόηση, τη μεταμέλεια και τη συγχώρεση.

Ο Άριελ το καλό πνεύμα που πετάει, οι φίλοι του τα ξωτικά, ο Κάλιμπαν το κακό τέρας, ο δίκαιος δούκας Πρόσπερος που του άρπαξαν τον θρόνο, εκδιώχθηκε κι έγινε μάγος σ ένα ερημονήσι, η μεγάλη Τρικυμία που προκαλεί για να τιμωρήσει τους παλιούς του εχθρούς, οι αστείοι ναύτες ναυαγοί με τις ίντριγκες τους αλλά και η σοφία και η καλοσύνη και η ιστορία αγάπης της Μιράντας και του Φερνάντο που ανθίζει και φέρνει την ελπίδα, μπλέκονται όμορφα στο έργο του μεγάλου Άγγλου θεατρικού συγγραφέα όπως και στη διασκευή της Σωτηροπούλου που κυκλοφόρησε το 2003 από τις Εκδόσεις Παπαδόπουλος.

Ο Σαίξπηρ στα έργα του που είχαν σχέση με το θέμα της εξουσίας πρότεινε την εκδίκηση και την τιμωρία. Στην Τρικυμία, όμως, που είναι και το τελευταίο του έργο, αφήνει την παρακαταθήκη του στον κόσμο που δεν είναι άλλη από την κατανόηση, τη μεταμέλεια και τη συγχώρεση.

Στην παράσταση, που ανεβαίνει στο Θέατρο Ελυζέ, η ένταση της περιπέτειας, ο θαυμαστός μαγικός κόσμος, η τρυφερότητα και οι ηθικές αξίες, αλλά και οι γνήσια κωμικές σκηνές, εναλλάσσονται και φτιάχνουν ένα όμορφο παραμύθι για παιδιά και μεγάλους.

ΔΙΑΣΚΕΥΗ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ- ΣΤΙΧΟΙ ΤΡΑΓΟΥΔΙΩΝ- ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: ΒΙΛΗ ΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΟΥ
MOYΣΙΚΗ: ΛΑΥΡΕΝΤΗΣ ΜΑΧΑΙΡΙΤΣΑΣ
ΣΚΗΝΟΓΡΑΦΙΑ: ΕΛΕΩΝΟΡΑ ΜΕΓΕΝΤΙΣΙΔΗ
VIDEO ART: ΑΝΔΡΕΑΣ ΠΑΠΑΖΟΓΛΟΥ
ΧΟΡΟΓΡΑΦΙΕΣ : ΕΛΕΩΝΟΡΑ ΜΕΓΕΝΤΙΣΙΔΗ - ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΠΙΛΑΛΗ
ΗΘΟΠΟΙΟΙ: ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΑΝΔΡΕΟΥ, ΑΝΔΡΕΑΣ ΒΙΤΩΡΑΤΟΣ, ΝΑΝΤΙΑ ΚΑΒΟΥΛΑΚΟΥ, ΑΝΝΑ ΜΑΚΡΗ, ΧΡΗΣΤΟΣ ΡΑΧΙΩΤΗΣ, ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΡΕΝΤΟΥΜΗ, ΒΙΛΗ ΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΟΥ.

ΑΠΟ 4/11 ΣΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΕΛΥΖΕ ( Νυμφαίου 12, Ιλίσια)
ΚΑΘΕ ΚΥΡΙΑΚΗ στις 12 μ.μ
Τιμή εισιτηρίου : 10 και 8 ευρώ
Φοιτητές , άνεργοι : 5 ευρώ
ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ : 90'
Τηλ: 210 7771766.