Last Christmas: Δύο διασκευές που δε θα σου σπάσουν τα νεύρα

18.12.2012
Ο εθνικός ύμνος των Χριστουγέννων που σου χτυπάει το νευρικό σύστημα ύστερα από τις άπειρες φορές που έχει πάιξει, επιτέλους βρήκε τις διασκευές που του αξίζουν.

Όταν στα 80's οι Wham ηχογραφούσαν το «Last Christmas» έλεγαν παράλληλα και κάποια μυστήρια ξόρκια μιας αιώνιας κατάρας που θα έπεφτε πάνω μας για να μη γλιτώσουμε ποτέ απ’ αυτό το τραγούδι τις γιορτές. Και τα κατάφεραν.

Πολλοί προσπάθησαν να βρουν τα αντίδοτο αλλά όσο προσπαθούσαν τόσο ενίσχυαν τη δύναμη του κι έχει μείνει πια μόνιμα στις playlists των εμπορικών κέντρων, των ραδιοφωνικών σταθμών, των μεγάφωνων των δήμων και στις κονσόλες των χριστουγεννιάτικων πάρτυ μ' εμάς να είμαστε αιώνιοι όμηροι του Τζορτζ Μάικλ(George Michael) και του Άντριου Ρίτζλει(Andrew Ridgeley).

Επιπλέον αρκετοί καλλιτέχνες προσπάθησαν να το διασκευάσουν όπως η Τέιλορ Σουίφτ(Taylor Swift), η Χίλαρι Νταφ (Hilary Duff), οι Arctic Monkeys, ο Ρίτσαρντ Τζιζ (Richard Cheese) κ.ά αλλά αυτές που θα ακούμε μέχρι το τέλος χωρίς να θέλουμε να σπάσουμε τα ηχεία είναι η φετινή των XX στο Live Lounge του BBC1 και η περσινή των Florence and the Machine στο ίδιο event.

XX- BBC Radio 1 Live Lounge 2012

Florence and the Machine - BBC Radio 1 Live Lounge 2011

K.Π