3ο σεμινάριο Γαλλικής Ζαχαροπλαστικής στο Sofitel

28.01.2013
Ο Sebastien Serveau, ένας από τους πιο προικισμένους δημιουργούς ζαχαροπλάστες της εποχής μας θα είναι ο επόμενος προσκεκλημένος στα σεμινάρια ζαχαροπλαστικής.

Μετά την τεράστια επιτυχία που είχαν τα σεμινάρια ζαχαροπλαστικής με τους: Gilles Marchal, (για χρόνια Chef Pâtissier στο Plaza Athénée, στο Hotel Le Bristol, καθώς επίσης διευθυντής δημιουργίας του διάσημου οίκου La Maison du Chocolat) και Eddie Bengghanem, Chef Pâtissier του Trianon Palace των Βερσαλλιών, επόμενος προσκεκλημένος θα είναι ο Sebastien Serveau, ένας από τους πιο προικισμένους δημιουργούς ζαχαροπλάστες της εποχής μας.

Ο Sebastien Serveau:
- Chef Pâtissier στη διάσημη σειρά ζαχαροπλαστείων «Maison Dalloyau»
- Προηγουμένως Chef Pâtissier στο Ξενοδοχείο Ritz (5*), στο Ξενοδοχείο Costes (5*), στο Grand Hotel, και στα γνωστότερα παρισινά ζαχαροπλαστεία (Μοντεκρίστο, Παβιγιόν Μονσουρί, Ρολλέ-Πραντιέ, κ.α.)
- Καθηγητής και μέλος του Παιδαγωγικού Συμβουλίου της Εθνικής Ανωτάτης Σχολής Ζαχαροπλαστικής της Γαλλίας (ENSP)
- Υπήρξε για 5 χρόνια υπεύθυνος του κλάδου εκπαίδευσης στην Σχολή Ζαχαροπλαστικής του Alain Ducasse, υπεύθυνος του τμήματος για τους ιδιώτες στο 16ο στο Παρίσι και του τμήματος για τους επαγγελματίες στην Argenteuil
- Έχει επιμεληθεί της ίδρυσης Σχολών γαστρονομίας και ήταν υπεύθυνος για το τμήμα ζαχαροπλαστικής, το 2006 στο Τόκυο της Ιαπωνίας, το 2007 στην Πουέμπλα του Μεξικού και το 2008 στο Ρίο ντε Τζανέιρο της Βραζιλίας.
- Έχει γράψει πάνω από 8 βιβλία ζαχαροπλαστικής (μακαρόν, σοκολάτα, σαρλότ, κ.α.) και το πρόσφατο πολυτελές βιβλίο συνταγών του Ξενοδοχείου Ritz (5*),
- Έχει βραβευτεί σε 12 διαγωνισμούς ζαχαροπλαστικής στην Γαλλία και στο Βέλγιο
Πάθος του η μουσική … στο πιάτο. Νότες, παρτιτούρες, κλειδί του Σολ, με την εφήμερη γοητεία ενός επιδορπίου

Maison Dalloyau
To 1682, o ζαχαροπλάστης Charles Dalloyau εργαζόταν για τον Πρίγκηπα ντε Κοντέ, εξάδελφο και άσπονδο εχθρό του Λουδοβίκου XIV, που έμεινε στην ιστορία ως Βασιλεύς Ήλιος. Σε μία δεξίωση του Πρίγκηπα ντε Κοντέ, ο Βασιλεύς Ήλιος γεύτηκε ένα γλύκισμα και το βρήκε υπέροχο. Φυσικά, δεν θα ανεχόταν ποτέ να προσφέρεται οπουδήποτε αλλού κάτι καλύτερο από τις Βερσαλλίες, και πήρε αμέσως το Νταλλουαγιώ στην υπηρεσία του.
Για τις όλες τις επόμενες γενιές, οι Νταλλουαγιώ παρέμειναν στην Αυλή, ως Chefs, και έφτασαν να λάβουν τίτλους ευγενείας, και να έχουν το δικαίωμα να φορούν ξίφος μπροστά στον Μονάρχη. Παρέμειναν ζαχαροπλάστες της Γαλλικής Αυλής μέχρι την κατάργηση της μοναρχίας).
Η Maison Dalloyau, που υπάρχει από το 1682, είναι σήμερα ένας από τους παλαιότερους οίκους γαστρονομίας στην Γαλλία. (38 boutiques σε όλη τη Γαλλία), από τις ελάχιστες επιχειρήσεις που παραμένουν ακόμα στην ιδρύτρια οικογένεια. Υπάρχει από το 1682, και ο ιδρυτής της υπήρξε ζαχαροπλάστης του Λουδοβίκου XIV. Από το 2001, είναι μέλος του Comité Colbert, μια από τις 70 μόνο γαλλικές επιχειρήσεις που εκπροσωπούν την γαλλική φινέτσα ανά τον κόσμο. Δημιουργία τους είναι το περίφημο γλυκό «Όπερα», που έκανε τον γύρο του κόσμου, αλλά και το «Φθινοπωρινό φύλλο» και το Μογκαντόρ.
Την βαριά αυτή κληρονομιά, με ρίζες στην παράδοση και φτερά για το μέλλον, σηκώνει ο δημιουργός Chef Patissier, Sebastien Serveau.

Το σεμινάριο θα λάβει χώρα, τη Δευτέρα 18 Φεβρουαρίου,
από 17.00 έως 20.00, στο Sofitel Athens Airport
Κόστος συμμετοχής κατ’ άτομο, 50€. Φοιτητικό εισιτήριο, 45€.
Πληροφορίες, κρατήσεις θέσεων Τηλ: 210-60 17 650.