Η ωραιότερη ιστορία αγάπης επιστρέφει στο Μέγαρο

22.03.2013
Μετά την τεράστια επιτυχία που σημείωσε τον Μάιο του 2012, η θεαματική παραγωγή του μπαλέτου της Εθνικής Λυρικής Σκηνής Ρωμαίος και Ιουλιέττα, επιστρέφει στην Αίθουσα Α. Τριάντη του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών για τρεις μοναδικές παραστάσεις, στις 5, 6 και 7 Απριλίου 2013.

Μετά την τεράστια επιτυχία που σημείωσε τον Μάιο του 2012, η θεαματική παραγωγή του μπαλέτου της Εθνικής Λυρικής Σκηνής Ρωμαίος και Ιουλιέττα, επιστρέφει στην Αίθουσα Α. Τριάντη του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών για τρεις μοναδικές παραστάσεις, στις 5, 6 και 7 Απριλίου 2013.
Ο Ρενάτο Τζανέλλα χορογραφεί την «ωραιότερη ιστορία αγάπης που γράφτηκε ποτέ», σε μια λαμπερή παραγωγή όπου τα σκηνικά έχει σχεδιάσει ο Κωνσταντίνος Θεοφάνης, ενώ τα κοστούμια η σχεδιάστρια μόδας Σήλια Κριθαριώτη.
Τo αριστουργηματικό μπαλέτο του Προκόφιεφ, το οποίο βασίστηκε στο ομώνυμο θεατρικό έργο του Σαίξπηρ, παρουσιάζεται σε νέα χορογραφία του Ρενάτο Τζανέλλα, η οποία άντλησε την έμπνευση της «από την προσωπικότητα και το ταλέντο των χορευτών του Μπαλέτου της ΕΛΣ», όπως ο ίδιος ο χορογράφος αναφέρει.
Τα εντυπωσιακά κοστούμια της παραγωγής σχεδίασε, στην πρώτη της συνεργασία με την Εθνική Λυρική Σκηνή, η σχεδιάστρια μόδας Σήλια Κριθαριώτη. Πρόκειται για μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα σύμπραξη μεταξύ της τέχνης του χορού και της υψηλής ραπτικής, η οποία είναι απέσπασε πολύ θετικά σχόλια.
Στην μεγάλη αυτή παραγωγή συμμετέχει το σύνολο των χορευτών του μπαλέτου της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, με νέα διανομή.
Την Ορχήστρα της ΕΛΣ διευθύνει ο αρχιμουσικός Λουκάς Καρυτινός.
Ο Χορογράφος & Διευθυντής του Μπαλέτου της ΕΛΣ Ρενάτο Τζανέλλα σημειώνει χαρακτηριστικά:
Το μπαλέτο Ρωμαίος και Ιουλιέττα είναι ένα από τα πιο αγαπητά της φιλολογίας του χορού. Αποφάσισα να το χορογραφήσω διότι αισθάνομαι ότι βρίσκομαι στον σωστό τόπο τον σωστό χρόνο για να το αντιμετωπίσω. Με ενέπνευσαν το μέγεθος και η δυνατή προσωπικότητα του Μπαλέτου της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, όπως επίσης η αποφασιστικότητα με την οποία ανοίγεται σε νέα έργα.
Η Βερόνα είναι η πόλη στην οποία γεννήθηκα. Η ιστορία της, η αρχιτεκτονική, τα χρώματα και η παράδοσή της, κάνουν τον επισκέπτη να νιώθει πως ο χρόνος δεν πέρασε ποτέ· ειδικά αν περιδιαβαίνει κανείς το βράδυ, με τον ισχνό φωτισμό τους δρόμους της, έχει την αίσθηση ότι γυρνά πίσω στον χρόνο. Η ιστορία του Ρωμαίου και της Ιουλιέττας επηρεάζει τους πάντες και αναλογιζόμουν αν κάτι ανάλογο θα μπορούσε να συμβεί σήμερα. Είναι τόσο ισχυρός ο έρωτας ώστε να οδηγήσει δύο νέους σε πράξεις τέτοιας απόγνωσης προκειμένου να υπερασπιστούν ότι έχουν πιο σημαντικό; Πιστεύω πως ναι!
Φαντάζομαι την υπόθεση να διαδραματίζεται στη Βερόνα σήμερα, ανάμεσα σε δύο ισχυρές οικογένειες, των οποίων οι αξίες και οι πεποιθήσεις είναι εκ διαμέτρου αντίθετες. Οι Καπουλέτοι είναι συντηρητικοί άνθρωποι, που μεγαλώνουν με αυστηρές αρχές την κόρη τους Ιουλιέττα και αποφασίζουν να την παντρέψουν με τον πλούσιο Πάρη, ώστε να της εξασφαλίσουν ένα σίγουρο μέλλον. Οι Μοντέγοι είναι επίσης αριστοκράτες, όμως είναι φιλελεύθεροι και έδωσαν στον Ρωμαίο τις αξίες της ελευθερίας και της δικαιοσύνης. Οι δύο οικογένειες έχουν εμπλακεί σε μία πολιτική σύγκρουση που κρατά εδώ και πολλές γενιές.

Μουσική διεύθυνση Λουκάς Καρυτινός
Χορογραφία Ρενάτο Τζανέλλα
Κοστούμια Σήλια Κριθαριώτη
Σκηνικά Κωνσταντίνος Θεοφάνης
Φωτισμοί Ρενάτο Τζανέλλα
Ρωμαίος και Ιουλιέττα
Ευρυδίκη Ισαακίδου - Ντανίλο Ζέκα (5, 7/4)
Μαρία Κουσουνή – Βαγγέλης Μπίκος (6/4)
Τυβάλδος
Αλεξάντερ Νέσκωβ (5, 7/4)
Στράτος Παπανούσης (6/4)
Ροζαλίνα
Αιμιλία Γάσπαρη (5, 7/4)
Αλίνα Στεργιανού (6/4)
Μητέρα και Πατέρας Ιουλιέττας
Γεωργία Τρίτση
Γιώργος Βαρβαριώτης
Μητέρα και Πατέρας Ρωμαίου
Δήμητρα Λαούδη
Δημήτρης Φέρρας
Μερκούτιος
Αντώνης Κορούτης (5, 7/4)
Αγάπιος Αγαπιάδης (6/4)
Μπενβόλιος
Μπλέντι Λατίφι (5, 7/4)
Φώτης Διαμαντόπουλος (6/4)
Πάρης
Ίγκορ Σιάτζκο
INFO:
Πότε: 5, 6, 7 Απριλίου 2013
Που: ΜΕΓΑΡΟ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΑΘΗΝΩΝ – ΑΙΘΟΥΣΑ Α. ΤΡΙΑΝΤΗ
5, 6, 7 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2013
ΩΡΑ ΕΝΑΡΞΗΣ 20.00
_____________________________________________________
Τιμές εισιτηρίων €15, €30, €40, €60
Παιδικό, φοιτητικό €10
Προπώληση εισιτηρίων
από τα ταμεία του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών:
Βασ. Σοφίας & Κόκκαλη
Δευτέρα-Παρασκευή 10 π.μ.-6 μ.μ. και Σάββατο 10 π.μ.-2 μ.μ
κατά τις ημέρες των παραστάσεων:
Δευτέρα-Παρασκευή 10 π.μ.- 8.30 μ.μ. /
Σάββατο 10 π.μ.-2 μ.μ. & 6 μ.μ.- 8.30 μ.μ.
Κυριακή 6 μ.μ.-8.30μ.μ
Ομήρου 8
ώρες λειτουργίας: Δευτέρα-Παρασκευή 10 π.μ.- 4 μ.μ.
Τηλεφωνική Αγορά Εισιτηρίων - 210 7282333
&
από τα Ταμεία τoυ ΘΕΑΤΡΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑ,
Ακαδημίας 59-61, Αθήνα
Τρίτη με Κυριακή 9.00–21.00
Δευτέρα 09.00-16.00
Τηλ. πωλήσεις 210 3662 100, 210 3612 461, 210 3643 725
Ηλεκτρονική προπώληση
www.megaron.gr
Πληροφορίες
www.nationalopera.gr