«Ταξίδι-Οδύσσεια» στις Σπέτσες

22.08.2013
Με τον κύκλο εικαστικών και μουσικής «Ταξίδι-Οδύσσεια» το ξενοδοχείο Poseidonion Grand Hotel καταλήγει τον Αύγουστο με μια σειρά πολιτιστικών δράσεων που έχουν ως αφετηρία έμπνευσης τις Σπέτσες, την παράδοση και την ιστορία τους αλλά ταυτόχρονα την δική του συμβολική και οργανική θέση στη φωτεινή μνήμη αλλά και τον γοητευτικό σύγχρονο του νησιού.

Με τον κύκλο εικαστικών και μουσικής «Ταξίδι-Οδύσσεια» το ξενοδοχείο Poseidonion Grand Hotel καταλήγει τον Αύγουστο με μια σειρά πολιτιστικών δράσεων που έχουν ως αφετηρία έμπνευσης τις Σπέτσες, την παράδοση και την ιστορία τους, αλλά ταυτόχρονα τη δική του συμβολική και οργανική θέση στη φωτεινή μνήμη, αλλά και τον γοητευτικό σύγχρονο του νησιού.

Τα έργα του Άγγελου Αντωνόπουλου, επιτοίχια και τρισδιάστατες κατασκευές μεικτής τεχνικής με κοινό σημείο αναφοράς τους τη φόρμα και την έννοια του πλοίου, θα εκτεθούν στους χώρους του ξενοδοχείου αναπτύσσοντας έναν αυτοτελή διάλογο με τη λιτή αισθητική του.

Παράλληλη εικαστική δράση του κύκλου «Ταξίδι-Οδύσσεια» αποτελεί η site-specific εγκατάσταση τριών νέων εικαστικών με τίτλο «υπέρ – μέτρον/for measures» που θα δημιουργηθεί σταδιακά και μπροστά στο κοινό την πρώτη εβδομάδα του Σεπτεμβρίου και σε αναμονή του εορτασμού της Αρμάτας.

Σε απόλυτη συνομιλία με τις εικαστικές δράσεις, θα παρουσιαστεί την Κυριακή 1 Σεπτεμβρίου στις 21.00 στον χώρο του Ποσειδωνίου η μουσική σύνθεση του Θοδωρή Οικονόμου «Οδύσσεια» που γράφτηκε για την ομότιτλη πολυσυζητημένη παράσταση του Εθνικού μας Θεάτρου σε σκηνοθεσία του διεθνούς Bob Wilson.

Παράλληλα, με αφορμή τα 150 χρόνια από τη γέννηση του ποιητή Κ.Π. Καβάφη, στο δεύτερο μέρος της μουσικής βραδιάς θα παρουσιαστεί μια καινούρια μελοποίηση σε ποιήματα του μεγάλου αλεξανδρινού. Σύνθεση –ερμηνεία Θοδωρής Οικονόμου.

Τέλος, με αφορμή τον κύκλο «Ταξίδι-Οδύσσεια», ο σημαντικός εικαστικός σχεδιαστής Μάριος Βουτσινάς δημιουργεί ειδικά για το Ποσειδώνιο μοναδικά κοσμήματα με κεντρική ιδέα τον ελληνικό μύθο και το θαλασσινό εύρημα.

Ξενοδοχείο Ποσειδώνιο Σπέτσες
Επιμέλεια: Ίρις Κρητικού
Εγκαίνια: Πέμπτη 22 Αυγούστου 2013 στις 20.00
Διάρκεια: 23 Αυγούστου έως 29 Σεπτεμβρίου 2013
Υπό την Αιγίδα: Δήμος Σπετσών.