Σε απεργία πείνας κατέφυγε μέλος των Pussy Riot

24.09.2013
Η 23χρονη ακτιβίστρια και μέλος του ρωσικού συγκροτήματος διμαρτύρεται για τις συνθήκες διαβίωσης στις φυλακές.

Οι Pussy Riot έγιναν γνωστές σε όλο τον πλανήτη όταν τραγούδησαν τα πανκ κομμάτια τους στον Καθεδρικό Ναό της Μόσχας εξοργίζοντας τον Βλαδιμίρ Πούτιν (Vladimir Putin) και όλη την συντηρητική και πουριτανική κυβέρνηση της Ρωσίας που τις χαρακτήρισαν βλάσφημες και τις οδήγησαν στα δικαστήρια.

Η ετυμηγορία ήταν πως η Maria Alekhina , η Nadezhda Tolokonnikova και η Yekaterina Samutsevich κατηγορούνται για χουλιγκανισμό, υποκινούμενο από θρησκευτικό μίσος, διατάραξη δημόσιας τάξης και θα πάνε φυλακή για δύο χρόνια και στην πορεία η τελευταία απαλλάχθηκε από την ποινή κι αφέθηκε ελεύθερη.

Τώρα η Nadezka μέσω ενός γράμματος που δημοσιεύτηκε στη Guardian ανακοίνωσε πως ξεκίνησε απεργία πείνας ως διαμαρτυρία για την άσχημη κατάσταση που επικρατεί στη φυλακή και σκοπεύει να σταματήσει μόνο αν η διεύθυνση υπακούσει τους νόμους και αρχίσει να τους αντιμετωπίζουν σαν κανονικούς ανθρώπους.

«(η απεργία πείνας) Είναι μία ακραία κίνηση αλλά θεωρώ πως είναι ο μοναδικός τρόπος για να ξεφύγω από αυτή την κατάσταση. Υποτίθεται πως πρέπει να δουλεύουμε 8 ώρες την ημέρα αλλά φτάνουμε τις 16 και 17. Στην καλύτερη περίπτωση κοιμόμαστε τέσσερις ώρες και έχουμε ρεπό μία μέρα κάθε ενάμιση μήνα. Δουλεύουμε σχεδόν κάθε Κυριακή και οι συνθήκες υγιεινής στα κελιά είναι τέτοιες που κρατούμενοι νιώθουμε σαν βρωμερά ζώα χωρίς κανένα δικαίωμα.» γράφει Η 23χρονη ακτιβίτρια και οι διαμαρτυρίες των καλλιτεχνών που τάσσονται υπέρ τους όπως και των θαυμαστών τους συνεχίζονται.

Κ.Π